John de Mol over zijn ambities, flops en Big Brother: ‘Niet kapot van’

Talpa-baas John de Mol laat zich in een kort video-interview met De Telegraaf uit over zijn ambities, zijn grootste flop van 2020 én de terugkeer van zijn tv-kindje Big Brother bij concurrent RTL 5.

John de Mol Foto: William Rutten

Verslaggever Jordi Versteegden en zijn camera mochten bij Talpa-baas John de Mol langskomen om over Marble Mania te praten. Daarbij kwamen ook een aantal andere onderwerpen aan bod. “Wij gaan alleen dit jaar al, buiten Marble Mania om, vijf heel grote projecten doen”, zegt de mediamiljardair bijvoorbeeld.

Ambities

John heeft nog steeds veel ambities. “Tien jaar geleden riep ik: ’Ik wil een Emmy winnen.’ Nou, daar heb ik er inmiddels vijf van staan, maar ja, steeds met The Voice. Ik wil er nog wel een winnen met een ander programma. Ik wil ook nog een keer de Televizier-Ring winnen, ik wil nog tien programma’s maken die door de grens van twee miljoen kijkers heen gaan.”

Hij hoopt dat Marble Mania na de 1,4 miljoen kijkers van vorige week ook verder stijgt. De show heeft in elk geval één beroemde fan: Johan Derksen. “Ik was ook verbaasd. Hij stuurde mij vrijdagochtend een mailtje van: ‘Ik heb gisterenavond met veel plezier zitten kijken.’ Ik zeg: ‘Johan? Ben je al dronken of heb je iets verkeerds gegeten? Zo niet, dan lijst ik deze even in.'”

Flops

Marble Mania is een succes, maar John heeft ook flink wat flops op zijn naam staan. Vorig jaar flopte Dit Vindt Nederland gigantisch. “Ik denk dat dat een programma is waarvoor mensen niet naar SBS 6 gaan. Ik kan er geen betere verklaring voor bedenken.”

De huidige ochtendeditie van Hart van Nederland is ook een kijkcijferramp. John blijft hoopvol: “Als je een familiezender wil zijn, dan moet je dat doen vind ik. Dat is een investering die je moet doen, maar de signalen van de kijker en de kijkcijfers die oplopen geven aan dat er kennelijk toch behoefte aan is.”

Big Brother

Tot slot haalt hij uit naar zijn tv-kindje Big Brother, dat is teruggekeerd op RTL 5 en daar zo’n 400.000 kijkers weet te vermaken. “Als ik heel eerlijk ben ben ik niet heel getriggerd door wat ik gezien heb.”

“Ik denk sowieso dat realityprogramma’s met een half-Belgische cast al moeilijker zijn om het Nederlandse publiek achter je te krijgen. Laat ik het voorzichtig beoordelen: van wat ik gezien heb, ben ik niet kapot.”

Het Telegraaf-interview met John de Mol kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen