Wilfred Genee tegen Albert Verlinde: ‘Je zat er een beetje naast’

Wilfred Genee heeft Albert Verlinde op de radio geconfronteerd met enkele foutieve uitspraken die hij over hem heeft gedaan in Shownieuws. Dat was gisteren te horen op Radio Veronica.

Albert Verlinde en Wilfred Genee © Shownieuws

Albert Verlinde riep vorige week in Shownieuws dat de ruzie over de racismespecial van VI ertoe heeft geleid dat het plan voor een dagelijkse variant van Veronica Inside op de late avond van SBS 6 is gesneuveld. Albert is echter niet helemaal goed geïnformeerd, beet Wilfred hem gisteren toe op de radio.

Klepel en klok

Wilfred had Albert gisteren in de uitzending en was behoorlijk cynisch. “Albert had vorige week nog een nieuwtje over ons. Wij hadden ruzie gehad volgens Albert en daarom was het ook helemaal misgegaan met die late-night-talkshow. Het was wel een gevalletje klepel en de klok enzo hoor, dat soort dingen. Je zat in de buurt.”

Albert: “Ja, ik kan er moeilijk een college van anderhalf uur over houden, maar naast corona was inderdaad jullie ruzie het belangrijkste nieuws van vorig jaar. Daar heb je gelijk in.”

‘Je zat ernaast!’

Wilfred: “Het was zo dat Johan het programma wilde en René en ik iets meer twijfelden. Daar zat je er een heel klein beetje naast.”

Albert: “Terwijl jullie altijd zo op één lijn zitten. Dat is het bijzondere natuurlijk.”

Wilfred: “Jij schetste ook dat het programma daardoor niet door was gegaan, maar dat was al besloten voordat die rel ontstond. Toen waren we er al uit, maar je zat wel in de buurt.”

Albert: “Nou, daarom. Dat kun je maar gezegd hebben dan.”

Albert bij SBS

Even terug naar Albert: gaat zijn eigen tv-carrière bij SBS eigenlijk wel door? “Dat weet ik oprecht niet. Het loopt af in mei. Ik heb het eigenlijk ontzettend naar mijn zin, maar ik weet niet of ik ermee doorga of niet. We hebben hartstikke leuke gesprekken, Marco Louwerens en ik. We zitten regelmatig bij elkaar en hebben zoiets van: we kijken maar gewoon wat we doen. Nee, serieus, ik heb geen idee welke kant het op gaat.”

Hij zou graag Shownieuws blijven doen. “Dat blijft leuk en de sfeer is leuk. Ja, serieus. Ik denk ook omdat het is wat iedereen een beetje in deze tijd heeft: je zit zo veel binnen dat je blij bent als je er even uit bent. Dat je even mensen ziet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen