Wilfred Genee geeft Beau van Erven Dorens vernietigend rapportcijfer

Wilfred Genee geeft Beau van Erven Dorens een vernietigend rapportcijfer voor zijn nieuwe programma RTL Exclusief. Hij komt niet verder dan een 2, heeft hij gezegd in zijn show op Radio Veronica.

Wilfred Genee en Beau van Erven Dorens © SBS, RTL

De typetjesshow RTL Exclusief keerde afgelopen zondag terug in een vernieuwde vorm, maar is ontegenzeggelijk nog steeds een tv-gedrocht. Ook Wilfred Genee heeft zitten kijken naar de tweede poging van Beau van Erven Dorens, maar hij vond het echt afschuwelijk slecht.

Surrealistisch

Je kunt het als kijker niet goed plaatsen, vindt Wilfred. “Beau zat twee weken geleden nog serieus aan tafel Beau te presenteren met allemaal serieuze gasten en nu maakt hij ineens een parodie. Het gevolg is dat het heel surrealistisch is, want Rutte is niet echt en Máxima is ook niet echt, maar Gerard Joling en die operazangeres dan weer wel.”

Het is voor de kijker zwaar onduidelijk, aldus de presentator. “Op een gegeven moment denk je: waar kijk ik nou precies naar? Dat is dan het gevoel dat je een beetje bekruipt.”

‘Heel erg slecht’

Wilfred startte vervolgens het fragment in van het volstrekt humorloze onderonsje tussen Beau en de Hugo de Jonge-imitator. “Dit is dramátisch”, merkte VI-sidekick Rick Romijn op.

Collega-sidekick Niels van Baarlen: “Ik vind het gewoon heel erg slecht. En het imiteren van Cruijff vind ik discutabel, of we dat nu al moeten willen. Ik zag in de promo ook dat Beau werd getransformeerd tot Cruijff en dan denk ik: ja, weet je… Ik weet het niet.”

Wilfred: “Humor is ook een lastig iets natuurlijk, hè?”

Wilfred geeft een 2

Niels: “Wat geef jij het op de Angela de Jong-meter? Tussen 0 en 10.”

Wilfred: “Ja, maar dan lees ik het overal weer terug. Een 2 denk ik ongeveer. Ik vind het onhandig als je ernaar zit te kijken. Het kan nog wel wat verbetering gebruiken.”

Rick: “Wat is dit dramatisch. Dit is echt het allerslechtste wat ik ooit heb gehoord.”

Trouw aan TV Kantine

’s Avonds bracht Wilfred RTL Exclusief ook ter sprake in de tv-variant van VI. Johan Derksen daarin: “Ik word gek van de programma’s waarin mensen nagedaan worden, want je struikelt erover. Ik blijf dan trouw aan De TV Kantine. Dat vind ik nog het leukste. RTL Exclusief is nu totaal veranderd, het is een quizje geworden hè?”

Beau kan wel wat van VI leren, aldus Johan. “Wij draaien in elk geval al 22 jaar op hetzelfde format. Een sterk formatje hè?”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen