Volkskrant vindt miljonairsgedrag Nikkie Plessen schaamteloos

Het is schaamteloos dat Nikkie Plessen de schoolsluiting omzeilt door met een ingehuurde privélerares een schoolsituatie te creëren op haar kantoor. Dat schrijft columnist Frank Heinen in de Volkskrant.

Nikkie Plessen Foto: RTL

Nikkie Plessen is helemaal klaar met de lockdown en dan vooral met het feit dat de kinderen momenteel niet naar school mogen. Dat belemmert zowel Nikkie als haar werknemers in hun activiteiten en daarom heeft ze ervoor gekozen om een privélerares in te huren. Die onderwijst de kinderen van Nikkie en die van haar werknemers, onthulde ze dinsdag in RTL Boulevard.

Schaamteloos

Columnist Frank Heinen kan er met zijn pet niet bij. “Een schaamteloosheidsdrietrapsraket: als miljonair zo dwingend de aandacht op je eigen financiële tegenslag vestigen door uit te leggen dat je de regels omzeilt door werknemers naar kantoor te laten komen en daar vervolgens een schoolsituatie te creëren.”

Frank vond het nogal tenenkrommende televisie. “Tip voor alle Boulevard-kijkers: zorg gewoon dat je rijk bent, dan worden restricties ten behoeve van de volksgezondheid op magische wijze adviezen die je gerust naast je neer kunt leggen.”

Getourmenteerde blik

Nikkie wordt door de Volkskrant-columnist niet bepaald serieus genomen. Hij schrijft met enig cynisme over het feit dat Nikkie door RTL Boulevard was ingeschakeld om de coronapersconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge voor te beschouwen.

Frank: “Gekleed in stemmig zwart, met in de ogen de getourmenteerde blik van iemand die er ‘vol-le-dig doorheen zit’.”

Haar analyse nam volgens hem ‘almaar meer de vorm aan van een dans op het dezer dagen druk bewandelde koord tussen ruimhartige solidariteit en ongebreideld eigenbelang’.

Fragment

De Volkskrant-column van Frank Heinen kunt u lezen op de Volkskrant-site of via Blendle. Het bewuste fragment met Nikkie in Boulevard ziet u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen