Nikkie Plessen omzeilt schoolsluiting, huurt privélerares in

Nikkie Plessen weet de schoolsluiting op een heel handige manier te omzeilen. Ze heeft een privélerares ingehuurd, die op haar kantoor lesgeeft aan haar kinderen en die van haar werknemers.

Nikkie Plessen © RTL Boulevard

De huidige lockdown is volgens Nikkie Plessen veel te pittig. “Er komt ook nog eens bij kijken dat je je gezin helemaal moet managen. We hebben natuurlijk te kampen met het feit dat de scholen dicht zijn en heel veel mensen zitten thuis met hun kinderen. Dat is verdomd lastig.”

Privélerares

Nikkie roept minister-president Mark Rutte op om de scholen zo snel mogelijk weer open te gooien. “Ik hoop echt dat de kinderen op een gegeven moment weer naar school kunnen gaan, want thuis gebeuren nu dingen die voor situaties zorgen die ook heel kwalijk zijn.”

Voor de tussentijd heeft Nikkie dus een privélerares ingehuurd. “Ik heb nu zelfs bij mij op kantoor een lerares neergezet voor de moeders die gewoon bij ons op kantoor moeten zijn. Zij geeft de kinderen gewoon school per individu om ervoor te zorgen dat er wat adem ontstaat bij de gezinnen thuis.”

Rekbaarheid eruit

Na ruim een maand is Nikkie volledig lockdownmoe. “Het is wel wrang om te zien dat al die winkels dicht moeten blijven. Of je nou werkgever of werknemer bent: je ziet wel gewoon dat de rekbaarheid bij de mensen er een beetje uit is. De mensen zijn het zat. We kunnen eigenlijk allemaal niet meer mentaal. Ik denk wel dat dat een gevaarlijk puntje is op dit moment waar we nu in verkeren.”

De moed zakt haar in de schoenen. “Als werkgever maar ook als werknemer wordt er op dit moment heel veel van je verlangt. Het is schakelen keer op keer op keer. Je wil positief blijven en je wil doorgaan. Als je een bedrijf hebt zorg je voor jezelf dat je het beste eruit haalt, maar dat vergt zo veel van de mens dat het op een gegeven moment ook op kan zijn.”

Slakkengang

Nikkie verzorgt voor RTL Boulevard vaak de voorbeschouwing van de coronapersconferenties en ze is inmiddels dus een echte coronakenner geworden. Ze vindt dat het beleid van Nederland tekortschiet. “Wij gaan eigenlijk altijd mee en dat is iets wat ik jammer vind van wat er in Nederland gebeurt. Wij komen er altijd een beetje in een slakkengang erachteraan.”

“Merkel heeft al een tijd geleden gezegd: ‘Eind januari zitten we sowieso in een lockdown.’ Toen dacht ik: oké, ik ga gewoon volgen wat er in Duitsland gebeurt, want geloof mij: Rutte gaat er ook achteraan. Dat gaat natuurlijk gebeuren. Maar eind april… Dat is een heel lange tijd, maar over welke lockdown gaan we het dan hebben?”

Fragment

Het fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen