Tijl Beckand bij Slimste over corona-infectie: ‘Na drie dagen weer wijn’

Tijl Beckand was vorig jaar één van de eerste BN’ers die het coronavirus opliep. Hij onthulde gisteren bij zijn debuut in De Slimste Mens dat hij drie dagen later alweer aan de wijn zat.

Tijl Beckand © De Slimste Mens

Het hele gezin van Tijl Beckand was vorig jaar de pineut: allen maakten ze het Covid-virus door. Zijn zoontje was zelfs pas het tweede jongetje dat in het Amsterdamse ziekenhuis AMC werd behandeld aan corona. Bij Tijl zelf is het coronavirus redelijk mild verlopen, vertelde hij in De Slimste Mens aan presentator Philip Freriks.

Corona op 1 april

Tijl werd door Philip gelijk geconfronteerd met het feit dat hij corona heeft gehad. “Ja, al even geleden hoor. Ik was een early adepter. Ik werd grappig genoeg op 1 april ermee wakker en het werd me vrij snel duidelijk dat het corona was.”

Het is bij Tijl gelukkig redelijk mild verlopen. “Na drie dagen dronk ik weer wijn, na vier dagen zat ik op de fiets, daar heb ik een dagje terugslag van gehad, maar na een week of twee was het voor mij achter de rug. Dat was ergens ook wel een opluchting. Iedereen was er enorm mee bezig, maar wij hadden het al gehad. Dat was ergens ook wel prettig.”

Robinson

Inmiddels is de tv-persoonlijkheid weer zo fit als een hoentje. Fit genoeg om mee te doen aan een fysiek uitdagende tv-show als Expeditie Robinson dus, maar dat ziet hij absoluut niet zitten, vertelde hij later in de uitzending.

Tijl: “Nee, ik denk niet dat ik in zo’n groep goed zou functioneren. Onder barre omstandigheden komen mijn niet al te prettige eigenschappen, die ik toch wel heb, razendsnel omhoog. Ik zou me met de dynamiek van de groep bemoeien en ik denk dat ik een splijtzwam ben.”

Overigens deed Tijl het hartstikke goed in De Slimste Mens. Hij wist zijn eerste aflevering te winnen. U kunt de aflevering terugkijken via NPO Start.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen