Tijl Beckand geconfronteerd met keiharde uithaal Angela de Jong

Tijl Beckand heeft een flinke imagodeuk opgelopen door zijn bizarre gedrag in de finaleweek van De Slimste Mens. De roem is hem naar het hoofd gestegen, riep Angela de Jong. Wat vindt hij daarvan?

Tijl Beckand © RTL

Het gedrag van Tijl Beckand verbijsterde de kijkers van De Slimste Mens. Hij gedroeg zich enorm onsportief tegen medekandidaat Rob Kemps, die het programma uiteindelijk wist te winnen. “Bekendheid kan je gemakkelijk naar het hoofd stijgen en vreemde dingen laten doen; kijk alleen al naar Tijl Beckand in De Slimste Mens”, bitchte Angela de Jong.

Getergd

Eva Jinek confronteerde Tijl Beckand er gisteren mee in haar talkshow op RTL 4. “Mensen werden helemaal gek van jou, hè? Ze waren getergd door hoe jij deed.”

Tijl “Nou, ik kijk veel De Slimste Mens en je ziet heel veel dezelfde type kandidaten en ik vond het leuk om een keer een beetje te spelen.”

Eva: “Heel veel mensen dachten dat jij echt zo was.”

Tijl: “Nou, nee, je kent me toch?”

Tijl over Angela

Eva: “Ik geloof dat Angela de Jong schreef: ‘Bekendheid kan gemakkelijk naar je hoofd stijgen en je vreemde dingen laten doen. Kijk alleen al naar Tijl Beckand in De Slimste Mens.'”

Tijl liet een korte stilte vallen en ging voor de grap terug naar het onderwerp waarvoor hij aan tafel zat: “Nou, en Mozart…”

Eva: “Ha ha ha, Mozart is de oplossing voor alles.”

Tijl vervolgens: “Nee, ik heb er enorm van genoten, ik heb een beetje gereld en een beetje blufpoker gespeeld. Ik heb het anders gespeeld dan mensen gewend waren. Ik had het idee: dit programma kan wel een schurk gebruiken.”

Gedroomde winnaar

Uiteindelijk kan Tijl er goed mee leven dat Rob Kemps het programma heeft gewonnen. “Rob Kemps was de gedroomde winnaar. Dat zag ik ook wel. Het is toch de intellectuele vorm van ‘krantenjongen tot miljonair’. Een feestcafézanger die De Slimste Mens wint, dat is fantastisch.”

De uitzending van Jinek kunt u terugzien via RTL XL.

Fragment

Het gewraakte fragment uit De Slimste Mens:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen