Sven Kockelmann en Talitha Muusse bevestigd als zondagduo Op1

Sven Kockelmann en Talitha Muusse gaan inderdaad aan de slag als presentatieduo voor Op1. Ze gaan de zondageditie presenteren, die recht tegenover Humberto wordt uitgezonden.

Sven Kockelmann en Talitha Muusse © NPO

Het gerucht over de aanstelling van Sven en Talitha werd vorige week al benoemd in RTL Boulevard, maar de KRO-NCRV heeft het nieuws nu bevestigd. “De combinatie van Sven en Talitha in Op1 belooft spannende, inspirerende èn confronterende gesprekken op de zondagavond”, aldus de omroep in een persbericht.

‘Nederland verdient Sven’

De roep om Sven Kockelmann aan de kop van de Op1-tafel klinkt al veel langer, maar eerder werd hij nog geweigerd door de NPO-top omdat hij niet ‘likeable’ genoeg zou zijn. Het was een van de redenen dat KRO-NCRV vorig jaar besloot om niet te participeren in Op1. Nu is de grote publieke omroep alsnog van de partij.

Peter Kuipers, directievoorzitter van KRO-NCRV, vindt het fantastisch nieuws. “Nederland verdient Sven op televisie. Hij interviewt zijn gasten altijd op het scherpst van de snede. De combinatie van Sven en Talitha belooft scherpe gesprekken aan de tafel van Op1. Zeker met het oog op de komende verkiezingen die allesbepalend zijn voor de toekomst van ons land in deze onzekere tijden.”

Wie is Talitha?

Voor de meeste mensen zal Talitha Muusse (28) een onbekend gezicht zijn; op het moment van schrijven heeft ze nog niet eens een eigen Wikipedia-pagina. Ze is een van de oprichters van de Duurzame Jonge 100, een platform voor jonge ondernemers en professionals. Als millennial-expert zat ze al regelmatig in talkshows, waaronder M en De Vooravond.

Peter Kuipers: “Talitha is een aanstormend allround talent dat politiek relevant weet te maken voor een jonge generatie en heldere politieke en maatschappelijke analyses geeft. Allebei hebben ze een grote liefde voor de politiek en wat politieke keuzes betekenen voor mensen.”

Sven en Talitha reageren

Sven Kockelmann zegt: “Ik ben blij en vereerd dat ik, zeker met de verkiezingen in aantocht, mijn bijdrage kan leveren op een van de hoofdpodia in het televisielandschap. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Talitha en met de geoliede redactie van Op1.”

En Talitha Muusse: “Ik voel een grote verwantschap met KRO-NCRV. Ik zet me graag in voor een omroep die Nederland een beetje mooier, inclusiever en rechtvaardiger wil maken. De kans die ze me geven bij Op1 grijp ik dan ook vol enthousiasme aan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen