‘RTL had Big Brother op RTL 4 moeten zetten, direct na GTST’

Peter van der Vorst, de tv-baas van RTL, had er beter aan gedaan om Big Brother te programmeren op vlaggenschip RTL 4. Dat stelt Privé-journalist Jordi Versteegden in de studio van Privé TV.

Peter van der Vorst © RTL

Na de door 1,3 miljoen mensen bekeken aftrap van de Big Brother-revival gisterenavond op zowel RTL 4 als RTL 5, is de realityshow vanaf vanavond dagelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 5. Een merkwaardige keuze, vindt Jordi het. Hij zou het programma op vlaggenschip RTL 4 hebben geplaatst.

Na GTST

Jordi vraagt zich af of Big Brother wel gaat scoren op RTL 5. “Ik denk dat het op Videoland wel een hit kan gaan worden, maar echt een vaste groep kijkers om half tien ’s avonds op RTL 5… Er is gewoon een hoop concurrentie.”

Een onhandig uitzendmoment, vindt hij het. “Als je het dan echt zo’n belangrijk programma vindt – en dat is het, want het is een heel duur programma – had het dan een kans gegeven op het hoofdpodium RTL 4, bijvoorbeeld na GTST. Dat je van half negen tot negen een half uurtje Big Brother doet, dan heb je daarna nog een uur tot aan de talkshows.”

Boost

De Telegraaf-journalist is benieuwd hoeveel mensen er vanavond gaan afstemmen op de eerste dagelijkse uitzending bij RTL 5. “Misschien gaat het RTL 5 wel een nieuwe boost geven, maar ik verwacht vooral veel van dat het online heel erg gaat leven.”

De uitzending van Privé TV kunt u zien op de website van De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen