Peter R. de Vries wil niet aan de slag voor Crime Desk

Peter R. de Vries wil niet aan de slag voor Crime Desk, het programma dat door RTL wordt neergezet als dé nieuwe misdaadshow van Nederland. Dat vertelt John van den Heuvel in de Panorama.

Crime Desk © William Rutten

Het door Marieke Elsinga gepresenteerde Crime Desk, dat vanaf maandag live te zien is op RTL 5, heeft een mooi team van misdaaddeskundigen met naast John van den Heuvel ook Mick van Wely, Kees van der Spek, Thijs Zeeman en Ewout Genemans. Een opvallende afwezige is Peter R. de Vries.

Peter wil niet

Waarom doet Peter R. de Vries niet mee? “Heel simpel: hij wil niet”, zegt John. “Maar ik heb hem natuurlijk wel gevraagd. In eerste instantie was hij enthousiast, maar daarna haakte hij af. Ook na een gesprek met RTL waarin hem werd aangeboden om een van de vaste gezichten van het programma te worden.”

Jammer, vindt John het. “Jammer is wel het goede woord, ja. Peter behoort nog steeds tot de top van de Nederlandse misdaadjournalistiek, maar er staan inmiddels ook nieuwe talenten op. Ik heb dus niet het idee dat Crime Desk niet het gewenste niveau kan halen omdat Peter niet meedoet. Integendeel.”

10-0

Mick van Wely voegt daaraan toe: “Peter is ontzettend sterk in coldcasezaken en bijt zich vast in oude dossiers. Dat zagen we wel in de zaak van Nicky Verstappen. Ik zou het heel mooi vinden als hij in dat soort zaken nog iets kan betekenen, maar het betekent niet dat wij zonder hem met 10-0 achterstaan.”

John: “Het is ook niet gezegd dat hij niet in de uitzending komt, maar dan praat hij voornamelijk over zaken waar hij zelf bij betrokken is. Dan is hij zelf eigenlijk het onderwerp.”

Marengo-proces

Mogelijk heeft het ermee te maken dat Peter een vertrouwenspersoon is van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, al was dit voor Crime Desk geen probleem.

Overigens zijn John en Mick er in het Panorama-interview wel kritisch over dat Peter zich in dit strafproces heeft gemengd, terwijl hij ook misdaadverslaggever is. “Dat gaat wat mij betreft niet samen”, zegt John.

Het Panorama-interview met John en Mick kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen