Margriet pakt Lodewijk Asscher aan in M: ‘Waarom zit u hier nog?’

Margriet van der Linden pakte Lodewijk Asscher donderdagavond niet met fluwelen handschoenen aan in haar talkshow M. “Waarom zit u hier nog?”, was haar openingsvraag aan de PvdA-leider.

Margriet van der Linden en Lodewijk Asscher © M

Lodewijk Asscher heeft in december zijn excuses aangeboden voor de fouten die hij als minister van Sociale Zaken heeft gemaakt in de kinderopvangtoeslagaffaire. Er wordt, ook in zijn eigen PvdA, getwijfeld of hij nog wel door kan als lijsttrekker. Zelf vindt Lodewijk van wel en dat legde hij uit aan de talkshowtafel van Margriet van der Linden.

‘Waarom zit u hier?’

Margriet maakte het Lodewijk niet gemakkelijk. “Lodewijk Asscher, hartelijk welkom. Uw lijsttrekkerschap is niet onomstreden, zeker niet sinds het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire. Ongekend Onrecht heet het, en dat was er. Ook onder uw leiding op uw ministerie van Sociale Zaken. Waarom zit u hier nog?”

Lodewijk verweerde zich door erop te wijzen dat het rapport niet alleen naar hem wees, maar ook ‘naar verschillende kabinetten-Rutte, naar de Tweede Kamer, naar de ambtelijke top, naar de rechterlijke macht’. “Als je zo’n rapport leest en je het tot je door laat dringen, is de vraag: wat ga je daar nu mee doen? Dan kun je verschillende dingen doen.”

De keuze die Lodewijk heeft gemaakt is om door te gaan en een poging te doen ‘om de verzorgingsstaat te repareren’.

Geen rol

Margriet vervolgens: “Ik kan me ook voorstellen dat u denkt: ik ben eigenlijk zelf onderdeel van dit probleem en dit probleem is een beetje te groot en mijn rol daarin ook, ik heb voor mezelf daarin geen rol meer.”

Lodewijk: “Dat had ook gekund. Het is er erg genoeg voor. Dat is helemaal waar. Wat ik mezelf verwijt, en dat is ook waarom ik daarover praat en erover heb geschreven: ik wist niet wat er gebeurde. Ik wist niet dat er zo’n ongekende onrechtmatige fraudejacht op zo veel mensen plaatsvond.”

Onderdeel systeem

Zien veel kiezers Lodewijk niet als onderdeel van een politiek systeem waar ze niet meer in geloven? Margriet: “Misschien is dat ook een overweging. Dat u denkt: ik ben misschien vanuit die hoek niet de aangewezen man om die club te gaan leiden.”

Lodewijk: “Dat is aan de kiezer wie ze het vertrouwen geven. Ik ben al een hele poos geen minister meer en ben iemand die ook eerlijk probeert in te gaan op de dingen die niet goed gegaan zijn. Politici zijn mensen en die maken fouten. Ik probeer de fouten onder ogen te zien, ervan te leren en te zorgen dat ze me beter maken. Dan vraag je vertrouwen.”

“Ik merk dat een deel van de mensen meer vertrouwen heeft in politici die het gesprek open aangaan en laten zien wat ze leren. Dat is wat ik doe.”

Motie van wantrouwen

Pijnlijk genoeg voor Lodewijk komt er volgende week op het PvdA-congres een motie van wantrouwen tegen hem aan bod. Margriet vraagt zich af of Lodewijk daar niet iets mee moet doen. “Ik vraag het me toch af, omdat het zó ingewikkeld is, zó ernstig en zó spijkerhard.”

Lodewijk: “Het is pijnlijk als dat gebeurt, omdat dan een deel van je eigen leden zegt: ‘Ik wil dat je het niet langer doet.’ Maar ik vind het ook begrijpelijk. Ik kies ervoor om met mijn leden in gesprek te gaan.”

En als zijn leden hem wegstemmen? “Dan ga ik geen partijbestuur bestormen.”

Fragment

Het fragment:

114 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Keenan
januari 10, 2021 23:21

Is dat niet de man die bijvoorbeeld gemeente Amsterdam heeft overgehaald om alleen nog maar roetveegpieten in te zetten in plaats van traditionele Zwarte Pieten? Maakt dat feit alleen al hem niet tot een behoorlijk gehate man?

In 2019 bleek dat 95 procent van Nederland voor de traditionele Zwarte Piet is. Waarom zou hij dan in godsnaam proberen Zwarte Piet in de ban te doen? Dat komt niet overeen.

Gast
Crissy
januari 9, 2021 13:30

Lodewijk Asscher heeft héél persoonlijk een vrouw afgeserveerd. Zij deed een noodoproep aan hem, vanwege een wanhopige financiële situatie i.v.m. de terugvordering. “De wet is de wet” zei hij. Dat kan je als socialist niet maken

Gast
criticus
januari 9, 2021 18:11
Antwoord op  Crissy

Dat kun je als salonsocialist heel je leven lang maken, dankzij de neplinkse pvda/D66media.

Gast
Piet Pannelap
januari 8, 2021 18:32

De meest gluiperige politicus dat er is. Smerige hypocriete slang die Asscher! Brrr…. enge gast. De ergste dat PvdA in huis heeft. Sowieso een achterlijk quasi sociaal politiek clubje

Gast
neutrale lezer
januari 9, 2021 18:13
Antwoord op  Piet Pannelap

Inderdaad. De gluiperigste politicus die er bij de PVDA rondwaggelt.

Gast
G.ossip
januari 8, 2021 16:35

Ik heb totaal niks met de PvdA Lodewijk Asscher maar de toeslag affaire misstanden is niet alleen hem aan te rekenen, het gaat van Rutte tot de rechters,belasting dienst en sociale zaken die gefaald hebben,dan moet eigenlijk de ambtelijke molen op de schop en vertrekken,Asscher wordt geslachtofferd en dat is niet terecht.

Gast
Piet Pannelap
januari 8, 2021 18:34
Antwoord op  G.ossip

Lees je in, dan zie je dat Asscher aan de wieg ervan heeft gestaan…! Het is een in en in walgelijk figuur…!

Gast
G.ossip
januari 8, 2021 19:49
Antwoord op  Piet Pannelap

Ik denk dat jij je eens in moet lezen,na de fraude van de Bulgaren zeiden iedereen van hoog naar laag en ja ook Omtzigt dat er streng opgetreden moet worden tegen fraude ,en dat is door geslagen tot het geen is gebeurd met de toeslagen.

Gast
blanco
januari 8, 2021 15:49

Het OM is ook zo corrupt als de neten dat ze de belastingdienst niet gaan vervolgen. Maar ja, wat had je anders kunnen verwachten van een instantie die geleid wordt door de ongeloofwaardige Grapperhaus? Die Asscher probeert gewoon een Grapperhausje te doen. Hopelijk worden deze heren er nu eindelijk ‘ns op afgerekend!

Gast
Crissy
januari 9, 2021 13:33
Antwoord op  blanco

Je weet er niets van. Grapperhaus zit niet bij de belastingen. Wat een dom gezwets.

Gast
Compromisloos objectief
januari 8, 2021 15:32

Jan, Asscher is in 2012 hoofdonderhandelaar voor de PvdA geweest bij de vorming van regering Rutte 2. PvdA 38 en VVD 41 zetels; Asscher vice president. VVD heeft vanaf toen slim alle plussen naar zich toe getrokken en de PvdA alle ellende en na 2012 heeft PvdA gigantische klappen gekregen bij de volgende verkiezingen. Eigen schuld dikke….

Gast
bert
januari 8, 2021 16:43

Rutte is een rat , een bloedzuiger, credits opstrijken en andere het vuile werk op laten knappen en overal mee wegkomen met z’n gladde praatjes

Gast
Piet Pannelap
januari 8, 2021 18:35
Antwoord op  bert

Nou Bert, hopelijk neem je het niet voor Asscher op. Dit is een gluiperige slang van het ergste soort.

Gast
bert
januari 8, 2021 19:26
Antwoord op  Piet Pannelap

Nou als ik tussen die 2 moet kiezen honderd keer liever Asscher dan Rutte.
Heb je voorbeelden waar dat gluiperige uit blijkt?
Daar kan ik van Rutte een hele waslijst van geven

Gast
Tuinkabouter Geronimo
januari 9, 2021 09:50
Antwoord op  bert

Klopt. Gebeurt nu ook met het CDA. Ze blijven er maar steeds in trappen. Als ze slim zijn overwegen ze een cordon sanitaire rond het VVD. Zou wel eens goed zijn voor het land, eens geen VVD in het landsbestuur.

Gast
Compromisloos objectief
januari 8, 2021 14:34

Uiteindelijk hadden de ambtenaren van de belastingdienst die de opmerkingen van de gedupeerden niet serieus namen en afwezen in actie moeten komen. Wiebes is de grote schuldige die elke belangrijke ambtenaar met een flinke zak geld naar huis heeft laten gaan. De kneusjes bleven over. Dat neemt niet weg dat Asscher in zijn ambitie om minister president te worden een verwoestende fout voor zichzelf, maar vooral voor zijn partij gemaakt om met de VVD te gaan regeren. Om fors te bezuinigen werden alle essentiële zorgvoorzieningen over de schutting gegooid naar de gemeenten. Als je dergelijke operaties goed, lees voor de betrokken zorgvragers fatsoenlijk en zorgvuldig wil doen, moet er veel geld en voldoende tijd uitgetrokken worden. Doe dit soort processen bij bedrijf met veel geld en personeel, kost gigantische inspanning en nazorg. Dat is niet gebeurd en op een ramp uitgelopen. PvdA kreeg als zoethoudertje een inkomensafhankelijk ziektekosten premie. Achterban VVD pikt dat niet en Asscher levert zomaar in. Enige wat onze politici kunnen doen is proberen met belasting en subsidie maatregelen, zoveel mogelijk bedrijven in Nederland te houden, waardoor zoveel mogelijk mensen aan het werk blijven. Door productie in lage Loonlanden is dat sinds 30 jaar steeds moeilijker. Minder hoogwaardig werk voor lager geschoolden, ontslag, minder inkomen, eigenwaarde, zelfrespect en de onvrede, woede is geboren. Asscher/PvdA met hun goed bedoelde ideeën kunnen daar weinig aan veranderen.

Gast
Jan
januari 8, 2021 14:40

Begon het niet in de tijd van PVDA/Asscher en was de volgende regeringen met deze regel op gescheept. Alleen hadden ze niet het idee dat het zo erg was. Dit lijkt mij heel wat aannemelijker dan jouw redenvoering.

Gast
Marijke
januari 8, 2021 14:54

Ja zeg, dat was beschamend, die krokodillentranen van de VVD. Die hebben helemaal niets ingeleverd.

Gast
Xantippe
januari 8, 2021 14:02

En waarom stemmen we geen SP

Gast
Roger
januari 8, 2021 21:51
Antwoord op  Xantippe

Goeie suggestie. Laten we het alleen al doen om prinses Renske Leijten van de SP te eren die zich heeft vastgebeten (samen met Omtzigt) in dat toeslagendossier en die tijdens de verhoren snoeihard de ‘schuldigen’ ondervroeg en ze van schaamte liet zweten…

Gast
A. Tempelman
januari 9, 2021 11:32
Antwoord op  Xantippe

Op Omtzigt stemmen mag ook.

Gast
Vic
januari 8, 2021 14:02

Aftreden, incompetente manager! Wel lef dat hij bij M ging zitten.

Gast
bert
januari 8, 2021 13:46

De belastingdienst was verantwoordelijk voor de uitvoering ,dat valt onder ministerie van Financiën
Asscher alleen voor de regelgeving, dan kan je alle ministers wel naar huis sturen, die moeten maar
hopen dat hun ambtenaren het juiste doen.
de fraudejacht is ingezet door Weekers staatssecretaris van Financién van de vvd, die stond niet ver van Rutte.
Dus Rutte was hoofdverantwoordelijk.

Gast
Marijke
januari 8, 2021 13:39

Wat een slechte beurt maakte Asscher hier, zeg. Zo weinig zelfreflectie. Alleen maar een vaag mediatrainingstrucje met ‘ik kijk elke dag in de spiegel’. Nul emotie. De Wwz is onder zijn leiding een misbaksel geworden door alle compromissen, hij heeft de nieuwe financiering van de kinderopvang niet kunnen regelen. Een aardige kerel, maar een slecht bestuurder. Hij kan het niet. Daar ga je niet op stemmen als je een andere premier wil.

Gast
bert
januari 8, 2021 14:05
Antwoord op  Marijke

veel wat er mis gaat is de schuld van de vvd, die kijken alleen naar koele cijfers, wat je hier zegt is gewoon niet waar

Gast
Marijke
januari 8, 2021 14:53
Antwoord op  bert

Asscher was toen minister van Sociale Zaken en dus wel degelijk verantwoordelijk voor de Wwz en kinderopvang. Lees je even in.

Gast
Bert
januari 8, 2021 16:15
Antwoord op  Marijke

Ik zeg ook niet dat hij helemaal niet verantwoordelijk was, alleen de grove nalatigheid ligt toch echt bij de belastingdienst en dus bij ministerie van financiën

Gast
A. Tempelman
januari 8, 2021 17:46
Antwoord op  Marijke

Goed gezien Marijke. Door op deze affaire te reageren met de gemeenplaats ‘ik kijk elke dag in de spiegel’ bagatelliseert Asscher de ellende die veroorzaakt is doordat zijn ministerie van SZW eiste dat alle ‘faudeurs’ genadeloos vervolgd moesten worden door de Belastingdienst. Asscher duikt weg voor verantwoordelijkheid. Asscher is een plucheplakker.

Gast
Bert
januari 8, 2021 12:27

toen PvdA afgestraft werd, van 2e grootste partij naar 4 zetels , was dat eigenlijk een afstraffing voor de vvd
die op het bord van PvdA kwam, zonder PvdA met Asscher was dat kabinet nóg veel rechtser geweest.
maar ze hebben toen nog wat kastanjes uit vuur gesleept, met als kadootje een door de vvd leeggezogen PvdA
En in de toeslagenaffaire heeft Asscher maar een beperkte rol gespeeld, hoofdverantwoordelijk is Rutte

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Bert
Gast
xandertje
januari 8, 2021 12:38
Antwoord op  Bert

Asscher was Minister van Sociale Zaken, die was hoofdverantwoordelijke. Niet Rutte. Rutte stond daar natuurlijk veel verder van af. Het is lekker makkelijk om het op Rutte af te schuiven, die hele toeslagenaffaire behoorde niet tot zijn uitvoering / taken. Dat was Asscher en eigenlijk en de verantwoordelijke uitvoerende ambtenaren.

Gast
Sender
januari 8, 2021 12:49
Antwoord op  xandertje

Het was in opdracht.
En Rutte is ten alle tijde hoofdverantwoordelijk.
Ga terug in de geschiedenis en lees ook de (goede ) kranten.

Gast
Xantippe
januari 8, 2021 14:03
Antwoord op  Sender

Prec

Gast
Xantippe
januari 8, 2021 14:04
Antwoord op  Xantippe

Precies. Algemene zaken

Gast
bert
januari 8, 2021 12:56
Antwoord op  xandertje

Asscher was verantwoordelijk voor de regelgeving niet voor de uitvoering ,dat is de belastingdienst
en valt onder ministerie van Financiën
de fraudejacht is ingezet door Weekers staatssecretaris van de vvd, die stond niet ver van Rutte.
dus wat je zegt klopt volgens mij niet

Gast
Crissy
januari 9, 2021 13:44
Antwoord op  bert

Weekers moest aftreden. Er is dus iemand van de VVD geofferd. Bij de PvdA doen ze of hun rol maar héél bescheiden was. Met steun v d NPO. Die zullen een PvdA persoon nóóit publiek aanvallen.

Gast
Haagse stolpanalist
januari 8, 2021 12:15

Asscher heeft als wethouder in Amsterdam er een puinhoop van gemaakt waar zijn opvolger die hij had aangewezen de schuld van kreeg. Daarna heeft hij fout op fout gemaakt in Den Haag en speelde het zo dat anderen de schuld kregen. Op slinkse wijze (rattengedrag) en met behulp van de landelijke, lees Amsterdamse, media heeft hij Samsom gewipt. Daarna is de PVDA en soort Randstad-SP met een elitair sausje geworden en is hun aanhang gehalveerd. Overal waar hij komt laat hij een spoor van vernieling achter. De hoogste tijd voor een boek: De puinhopen van Asscher. Misschien dat de media dan eindelijk wakker worden.

Gast
Leoknots
januari 8, 2021 12:27
Antwoord op  Haagse stolpanalist

Met zijn moeder ook nog eens in de rook lobby. Hele enge nare familie die alleen maar graaien. Links lullen, rechts vullen

Gast
bert
januari 8, 2021 13:19
Antwoord op  Leoknots

slaat hélemaal nergens op ,wat je hier zegt, ook nog eens niet onderbouwd

Gast
Deep throat
januari 8, 2021 13:42
Antwoord op  bert

Voordat je schrijft dat iets niet klopt, moet je daarvan zeker zijn.
Duckduck of google bijvoorbeeld ‘Asscher tabaknee’ en je komt erachter dat jij juist onzin verkondigt. Gelukkig is ze nu zo bejaard dat ze opgehouden is met haar dodelijke lobbypraktijken.

Gast
Bert
januari 8, 2021 16:21
Antwoord op  Deep throat

Ja nou, is hij verantwoordelijk voor wat z’n moeder uitspookt? Nee toch?

Gast
Rinus
januari 8, 2021 14:00
Antwoord op  bert

We weten nu wel dat jij aanhanger bent bent van die achterlijke partij . Ik vergelijk het altijd met DENK .
O wacht , die komen uit de PvdA !😝🤮

Gast
Bert
januari 8, 2021 16:22
Antwoord op  Rinus

Op wie stem jij dan?

Gast
Leoknots
januari 8, 2021 16:16
Antwoord op  bert

Jawel. Ok ze is weg nu. Jaren in dec ook lobby gezeten. Wees er maar trots op https://www.tabaknee.nl/nieuws/item/1682-irene-asscher-vonk-stapt-eindelijk-op-als-commissaris-bij-philip-morris

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Leoknots
Gast
bert
januari 8, 2021 19:32
Antwoord op  Leoknots

deze discussie gaat toch niet over zijn moeder?, wat heeft die er mee te maken?
geen zak!

Gast
Echt links
januari 8, 2021 21:37
Antwoord op  bert

Als mijn moeder of een andere dierbare, tabakslobbyist zou worden is dat voor mij reden met die persoon het contact definitief te verbreken. Deze mensen zijn net zo ziek en gewetenloos als wapenhandelaren. Als je daar als (linkse) politicus geen probleem mee hebt ben je geen knip voor de neus waard en hypocriet en zeer ongeloofwaardig.

Gast
Zwarte Pierlala
januari 9, 2021 00:12
Antwoord op  bert

Ze kreeg die tabaksmaffiabaan omdat ze veel connecties had bij de PVDA en met name met haar zoon.

Gast
Olifantengeheugen
januari 8, 2021 13:33
Antwoord op  Leoknots

Klopt. Zij vroeg toen of ze dat wel moest doen aan haar kinderen en Asscher zei: Vooral doen mama!

Gast
Sjakie hoekvlag
januari 8, 2021 12:08

Het probleem van politiek is dat er geen opleiding voor bestaat,het zijn eigenlijk allemaal amateurs die zich omhoog ellebogen en vaak maar wat aanmodderen want de enige consequentie van ernstig falen is een burgermeesterschap,CvK betrekking of een dik betaald baantje in het buitenland.

Gast
Josefien
januari 8, 2021 12:03

Lodewijk Loekasjenko heeft een levensgroot bord voor z’n kop. Ik snap niet dat de leden van de PvdA dat pikken.

Gast
Echte woordenkunstenaar
januari 8, 2021 12:02

Nu nog iemand bij de NPO die eindelijk nitwit M. aanpakt en vraagt: Waarom zit je hier nog?

Gast
Pieter
januari 8, 2021 11:57

Wie van de regering neemt tegenwoordig nog wel verantwoordelijkheid bij grote fouten?
Mensen zijn niet belangrijk meer.
Ze kunnen grove fouten maken en er komen nooit consequenties van.

Gast
anoniem
januari 8, 2021 11:50

beste matie, lodewijk

laat je je zo behandelen door margriet

ga je school geld terug vragen

gasten gasten

je weet dat zo een eva, margriet, of jort

je gaat breken……

gast praat voor je zelf

anders niet meedoen

waarom komt prem niet

ze zijn allemaal bang voor prem Radhakishun

peter heeft eva jinek nog gepakt met der joint gebruik

ze was pot pot pot dicht……………

Gast
appel
januari 8, 2021 11:41

Asscher is niet van partij van de partner van haar producer vandaar. m is van team kaag, de minister van hoop, net als jinek

Gast
Anaal_digitaal
januari 8, 2021 11:20

Dat had die Linkse M bij dat Kalifaatbruidje destijds ook moeten doen.

Gast
Marc
januari 8, 2021 11:13

Zag net de herhaling. David Bowie draait zich om in zijn graf. Wat een schande die Radtke

Gast
robb
januari 8, 2021 10:45

Pvda – Vvd was voor de schatkist een succes door dat beleid die dit kabinet heeft voort gezet heeft Hoekstra nu diepe zakken , voor de Pvda was het een drama , Asscher wil het weer goed maken en die kans moet hij krijgen liever pvda dan groenlinks of d66 , Rutte en Hoekstra zitten er veel dieper in .

Gast
Boh foi toch
januari 8, 2021 11:55
Antwoord op  robb

Groen link, jij bedoelt die wegloper zo gauw het om ECHT VERANTWOORDELIJKHEID nemen gaat? Kom je net van school of zo..?

Gast
bert
januari 8, 2021 16:32
Antwoord op  Boh foi toch

Klaver wilde echt doorpakken, je zit nu dat dat ook hard nodig is,
Rutte en zijn clan nemen juist geen verantwoordelijkheid!

Gast
Toon
januari 8, 2021 10:21

Margriet zit tegenwoordig in kamp D66, net als Jinek. Gender en identiteit zijn voor haar de belangrijkste politieke onderwerpen. Asscher behoort niet tot die club, dus die pak M wel aan.

Kaag, Jetten, Ollongren en andere D66-ers worden daarentegen door M poeslief behandeld.

Gast
Catherine van Bommel
januari 8, 2021 10:31
Antwoord op  Toon

Je hebt gelijk.
De moslimcultuur en de LHGBT+ community nemen de controle van ons land over. Jesse en zijn Moslimbroeders van GroenLinks ook.
Gevaarlijk.
Zorgwekkend.

Gast
Catherine van B.
januari 8, 2021 10:33
Antwoord op  Toon

Mijn mening mag wel gehoord worden.

Je hebt gelijk Toon!

De moslimcultuur en de LHGBT+ community nemen de controle van ons land over. Jesse en zijn Moslimbroeders van GroenLinks ook.
Gevaarlijk.
Zorgwekkend.

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Catherine van B.
Gast
Even aandacht
januari 8, 2021 10:39
Antwoord op  Toon

Ja en Ollongren die kende ze al van de vereniging ( samen met van Brekel ook uit het tv wereldje).
Een beetje ons kent ons. Wij van D’66 vinden dat D’66 het licht in de duisternis zag. van Mierlo zou zich omdraaien in zijn graf.

Gast
Nadja
januari 8, 2021 10:42
Antwoord op  Toon

Het is de bevooroordeelde linkse NPO die op deze wijze de publieke opinie bespeeld.
Bij DWDD ging het nog over luchtig amusement.
Bij M gaat het over de problemen van minderheden en daar word ik zooo moe van!

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Nadja
Gast
Uuuh
januari 8, 2021 10:19

Het viel mij op dat Margriet van der L. zich eindelijk eens van een meer kritische kant liet zien maar dat zij de verdere invulling over liet aan Sven K. Margriet verloor zich, zoals altijd, in haar langdradige precies geformuleerde vragen en liet het grommen over aan Sven K. die wel heel goed kan kijken als een bloedhond maar feitelijk het schoothondje is van M. Lodewijk A. hoefde zijn gespinde positieve antwoorden alleen nog maar netjes in te koppen en als Sven K. toch wilde bijten simpeltjes te verwijzen naar het feit dat de heren elkaar “toch ook al heel lang kenden”. Een gesprek dat dus volledig mank liep door de onkunde van M. en haar tandeloze schoothondje dat ook apporteert voor vage politieke kennissen. Zelfs het einde van het ‘gesprek’ verliep jammerlijk amateuristisch waarbij M. alleen nog kon uitroepen “Nee, de tijd is om! Morgen een nieuwe M”…..

Morgen een nieuwe M? Ik zou zeggen: Niet doen!

Gast
Wim
januari 8, 2021 10:30
Antwoord op  Uuuh

Bij mij is het iedere avond om 19.00 uur M tijd. Dus vanavond ook weer.

Gast
Patty
januari 8, 2021 10:43
Antwoord op  Wim

Zit je dan te bouten?

Gast
saperdeflap
januari 8, 2021 10:54
Antwoord op  Wim

Zegt meer over U, dan over dat K.U.T. (vertaald; kwalitatief uitermate teleurstellend) programma met die klitkluiver.

Gast
Frans
januari 8, 2021 11:14
Antwoord op  Wim

Op ieder potje past een dekseltje.

Gast
Boh foi toch
januari 8, 2021 12:07
Antwoord op  Wim

Je kan zo vaak kijken als je wilt, maar het was niks, is niks, en als er geen andere presentator of presentatrice komt zal het ook nooit wat worden.

Gast
Josefien
januari 8, 2021 18:07
Antwoord op  Boh foi toch

De kijkcijfers bewijzen het tegendeel.

Gast
Boh foi toch
januari 8, 2021 12:01
Antwoord op  Uuuh

Er is enige verandering zichtbaar, maar ze blijft er zelf constant doorheen lullen, ze moet die tandloze mond eens dicht houden. Zeer langdradige vragen, en zo gauw de ander begint te praten trek ze haar eigen klep ook weer open. Zeer irritant tante!

Gast
Kuis
januari 8, 2021 10:14

Hij heeft nog geen wisselgeld (een leuk baantje ofzo) aangeboden gekregen. Dus dan gaat hij niet zomaar het sociaal wenselijke “opstappen” gebaar maken.

Gast
saperdeflap
januari 8, 2021 10:10

Weer een hele berg ‘betweters’ met reacties, van; ”zo had het wel/niet gemoeten”.
Maar tipje voor al die flauwekulfiguren. Als je nu eerst eens een onderzoekje zou doen (daar hebben we internet voor) en het ‘trackrecord’ van deze ‘biefstuksocialist’ eens op een rijtje zet, dan kan alleen maar tot de enigste en juiste conclusie komen, dat de heer Asscher, niet in staat is, om een speeltuin voor kinderen te beheren, laat staan te leiden. Een links lullen, maar rechts vullen PvdA flapdrol!

Gast
Bart
januari 8, 2021 10:05

Lodewijk heeft er overal waar hij zat een puinhoop achtergelaten. Net als Meneertje Wiebes. Allebei op stappen.

Dat laatste gaat ook op voor Margriet. Op Fransico van Jole in het begin van DWDD na de slechtste talkshow en host ooit.

Gast
Kees klapmongool
januari 8, 2021 09:55

Wat is dit nou weer??? Ultra links pakt links aan?

R A A R

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Kees klapmongool
Gast
Bart
januari 8, 2021 10:03
Antwoord op  Kees klapmongool

Is niet raar. PVDA is te ouderwets links. Het moet gevaarlijk Groen Links/D66/Denk/Bij1 links zijn bij Margriet en haar redactie.

Gast
Sender
januari 8, 2021 09:53

Asscher erkent zijn rol en fout maar helaas zit het anders in elkaar.
Opeenvolgende kabinetten kwamen er achter (mee) regeren een hoge prijs had.
Regeren met de VVD om duidelijker te zijn met Mark Rutte resulteert in een fors verlies van de eigen partij, in dit geval de PvdA. Dit was dus ook te zien aan het historische verlies van de partij.
Asscher wilde graag iets betekenen voor de man in de straat maar werd menig keer afgestraft.
Met Asscher op sociale zaken was dat nu eenmaal een pijnlijke post voor zijn partij. Asscher en achterban wilde graag een inkomensafhankelijke zorgpremie.
Men wist immers dat het een huwelijk zou worden van nemen en geven waarbij de PvdA vooral moest nemen.
Veel rumoer binnen de VVD over de inkomensafhankelijke zorgde ervoor dat de PvdA hard op zijn bek ging en kwam dat nooit echt te boven. Asscher bleef het proberen wilde de positie van de werknemer versterken en financieel versterken. Hij kwam met het plan rondom de transitievergoeding waar men mee akkoord ging. Het plan is inmiddels een paar keer bijgeschaafd en de VVD nog altijd een doorn in het oog.

Ten aanzien van de kinderopvangtoeslag begin Asscher een fout. Het beleid moest strenger, meer controle en in opdracht van een opperste sovjet werd er uitvoering gegeven aan de plannen uit de broedkamer van de VVD.

Natuurlijk heeft hij spijt van zijn rol en mag het ook worden benoemd. Maar Rutte wordt al 10 jaar alles vergeven, zaken glijden van hem af als en Tefal (pan)laag zo schrijft men vaak.
De werkelijkheid is natuurlijk dat ook in de kinderopvangtoeslag affaire Rutte hoofdverantwoordelijk is en als baas van het zaakje dit ( en meer dingen) moet toegeven en aftreden.
Aftreden als gebaar? Ja. Daarmee laat je zien dat je je bewust bent dat je hebt gefaald. Het is gemakkelijk om het nu alleen op Asscher te plakken uit angst voor zetelwinst vna de verkiezingen.
10 jaar VVD maakte van Nederland een arm en duur land waar week na week ergens een voedselbank bij moet komen. Volgens drie kabinetten Rutte was de ‘man in de straat’ onbetrouwbaar en a- sociaal plebs waarbij strakkere teugels nodig waren.
Mensen als Asscher wilde graag iets voor de gewone man betekenen maar werd keer op keer afgestraft door de VVD. En dat tot op heden.

Gast
Thea
januari 8, 2021 09:58
Antwoord op  Sender

Een heel verhaal, maar de PVDA heeft maar 1 probleem: een gebrek aan persoonlijkheden.

Gast
Janine
januari 8, 2021 10:05
Antwoord op  Sender

Lekker beknopt stukkie. Pfff.

Gast
Luister
januari 8, 2021 10:08
Antwoord op  Sender

Dat was les 3 van Educatie!

Gast
bert
januari 8, 2021 20:18
Antwoord op  Sender

héhé eindelijk iemand hier die weet hoe het zit

Gast
critikast
januari 8, 2021 09:51

Ascher bevestigde met zijn bijna laconieke houding nog maar eens dat we zijn Partij van de Arbeid niet meer hoeven te steunen met onze stemmen. Een stem op hem en zijn gemankeerde partij is een stem die bol staat van huichelarij en hypocrisie !

Gast
Boh foi toch
januari 8, 2021 10:10
Antwoord op  critikast

Er staan al een aantal nieuwe partijen aan de deur om het restant van de PvdA met de verkiezingen in te lijven, zeker als die Asscher zo overtuigd blijft van zijn eigen kunnen. Kortom, het probleem lost zich vanzelf op!

Gast
Luister
januari 8, 2021 09:49

Lodewijk Ascher is een slapjanus met de ruggegraat van een elastiekje.

Gast
jan````````````````````````
januari 8, 2021 09:45

Die M is niet een toonbeeld van schoonheid , knap, of aantrekkelijk uiterlijk. Dat zo iemand op tv komt is mij een raadsel. Wat een verschil met de andere EU publieke zenders waar echte mooie vrouwen in programma, s te zien zijn

Gast
Carlo Vermeer
januari 8, 2021 10:12

Het gaat op tv alleen om uiterlijk.
Inhoud en kennis van zaken zijn Onbelangrijk.
Alleen bimbo’s met tieten. Vrouwen op hakken.
Korte rokjes. Mooie make-up. Maximaal 42 jaar. En als ze een mening hebben mogen ze naar huis. Jan

begrijpt het helemaal.

((((daar is niks seksistisch aan verder want mannen willen mooie vrouwen zien en geen rare clown met een raar kapsel en een oude mannetjes hoofd met een gekke bril.))))

Gast
Boh foi toch
januari 8, 2021 10:19

Hebben we eindelijk eens een keer een M gezien die gehoor heeft gegeven aan alle opmerkingen die er over los kwamen (en er is nog een hoop mis) begint er iemand over het uiterlijk te zeuren. Tante Sidonia is ook niet super sexy, maar Willy Vandersteen is er wel rijk mee geworden.

Gast
Wim
januari 8, 2021 10:32

Dit is een reactie van iemand met een IQ van een tampon.

Gast
A.M.
januari 8, 2021 10:44

Het gaat om inhoud, niet om uiterlijk vertoon. Ze doet het goed, vooral gisteravond met Asscher!

Gast
Onbenul
januari 8, 2021 09:37

Wat was Sven Kockelman zwak.

Gast
willem
januari 8, 2021 10:23
Antwoord op  Onbenul

inderdaad O, ik zat ook klaar in de houding, goed , Sven is erbij, nu komen de scherpe vragen,
maar helemaal niks , en dat van een ingevoerde in het politieke spel, misschien was hij van slag , nu de openingsvraag van M, waarom zit U hier nog.
Gemiste kans van Sven voor een eigen politieke talk show ,

Gast
A.M.
januari 8, 2021 10:45
Antwoord op  willem

Hopelijk krijgt Sven weer een keer een goed discussieprogramma op tv.

Gast
Boh foi toch
januari 8, 2021 12:19
Antwoord op  A.M.

Ik denk dat het Sven verboden is om M te overroulen.

Gast
Nelis
januari 8, 2021 09:34

Tante Sidonia en haar politiek correcte praatjes mogen ze cancellen.

Gast
Karbonade
januari 8, 2021 09:30

En ondertussen als leider van zijn oppositiepartijtje wel anderen de maat durven nemen.
Zoiets noemt men in het jiddisch (welbekend bij Asscher) een gotspe.

Gast
Joost
januari 8, 2021 09:36
Antwoord op  Karbonade

Het zit in zijn genen.
Kijk maar naar de uiterst dubieuze rol van zijn familie in Amsterdam, WOII.

Gast
Respect ✌️
januari 8, 2021 09:30

Ik kan niet meer naar die M kijken, rare kerel die gekleed als een clown door het leven gaat en model haar afgekeken van Hans Klok.

Gast
Luister
januari 8, 2021 09:47
Antwoord op  Respect ✌️

Het gaat om de persoon en niet om de rare kleren, misschien had je dat niet begrepen.

Gast
Mw. Geraldus
januari 8, 2021 10:13
Antwoord op  Respect ✌️

M is vreselijk om te zien.
Haar akelige zelfgenoegzaamheid is stuitend.

Gast
Jansen & Janssen
januari 8, 2021 09:29

Kuifje had ook een vraag kunnen stellen als: “U bent medeverantwoordelijk voor zelfdoding van slachtoffers omdat mensen geen uitweg meer uit hun ellende zagen, medeverantwoordelijk voor het feit dat mensen huizen zijn kwijt geraakt, medeverantwoordelijk voor scheidingen die ingang zijn gezet, medeverantwoordelijk voor dat kinderen hun jeugd ontnomen is, medeverantwoordelijk voor racisme onder ambtenaren van uw departement. Medeverantwoordelijk voor levens die letterlijk in puin liggen. Waarom zou u nu wél luisteren naar slachtoffers? Waarom denkt u, die jaren niets hier aan gedaan heeft, nu wél de persoon te zijn die het kan oplossen? Is dit niet gewoon simpelweg hele goedkope verkiezingsretoriek van een persoon die niet goed in de spiegel heeft gekeken?”

Maar ja, het was M..

Gast
Frans
januari 8, 2021 09:43
Antwoord op  Jansen & Janssen

Nou ja. Een flink lange vraag waarin al drie keer het antwoord opgesloten ligt…
Typisch M. dus eigenlijk weer.
Goed gedaan 👍

Gast
maatje te groot
januari 8, 2021 10:18
Antwoord op  Jansen & Janssen

T O P !!!

Gast
Nuchtere blik
januari 8, 2021 09:28

Asscher doet nu wat Baudet deed. Zijn eigen partij kapot maken.

Mogelijk omdat hij toch te graag op het pluche wil blijven zitten. Maar waarschijnlijk zijn er ook geen opvolgers van zijn statuur beschikbaar. Of ze moeten Diederik Samson uit de motteballen halen

Asscher kan geen geloofwaardige campagne meer voeren. Bij ieder debat zal dit debacle hem voor de voeten geworpen worden. Of hij heeft destijds als minister de problemen genegeerd of hij had zijn eigen ministerie niet onder controle. Beide even erg.

Gast
Jonathan
januari 8, 2021 09:27

Asscher was de sterkste in woord en gebaar van de 3.

Gast
Slmoan
januari 8, 2021 09:27

De PVDA is al heel rechts in de ogen van extreem linkse M dus die durven nog wel aan te pakken.

Gast
Frans
januari 8, 2021 09:27

Het komt op mij over als een voorgeprogrammeerde sketch.
De vraag van Asscher zou moeten zijn: ‘Waarom zit U hier eigenlijk nog? M is rot om naar te kijken en mensen vinden uw gezever super irritant.’

🤪😆

Gast
Tim
januari 8, 2021 09:27

Onbeschofte linkse pot!

Gast
Ernestine
januari 8, 2021 09:27

Lodewijk heeft gelukkig niets gedaan, wijst altijd naar anderen! Weg ermee🧐

Laatst bewerkt 14 dagen geleden door Ernestine
Gast
Remi
januari 8, 2021 09:26

Helder.

Gast
ome H
januari 8, 2021 09:24

Ben geen fan van M maar de cijfers zjn niet veel slechter dan DWDD en dat vind ik toch wel verrassend.

Gast
Rooie Rinus
januari 8, 2021 10:18
Antwoord op  ome H

Als je het door Bassie en Adriaan laat presenteren heb je precies dezelfde cijfers. Het is simpelweg het tijdslot.

Gast
Harry:-D
januari 8, 2021 09:22

Ergo: Lodewijkt niet…

Gast
Frans
januari 8, 2021 09:28
Antwoord op  Harry:-D

😆🤪

Gast
Rooie Rinus
januari 8, 2021 09:18

Ze pakt niks aan, ze geeft hem zendtijd voor politieke partijen om te laten zien dat hij vooral blijft zitten. Dat hele M is inmiddels 1 grote voorspelbare slechte grap.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen