Op1 opent uitzending met reactie op avondklok-escape talkshowgasten

Op1 opende de uitzending gisterenavond met een huishoudelijke mededeling over de naderende avondklok. Ondanks de ontheffing voor talkshows, gaat Op1 erg serieus om met corona, was de boodschap.

Op1 © Op1

Waarschijnlijk ergens dit weekend wordt de avondklok van kracht, die van 20.30 tot 4.30 uur zal gelden. Mensen die een uitnodiging hebben voor een talkshow mogen wél de straat op. Minister-president Mark Rutte vindt het belangrijk dat actuele tv-programma’s gewoon gemaakt kunnen blijven worden.

Belangrijke mededeling

Her en der klinkt kritiek op het feit dat talkshows een ontheffing krijgen voor de avondklok en kennelijk trekt men zich dat bij Op1 enigszins aan. De talkshow besloot gisteren om te benadrukken dat er achter de schermen van Op1 erg serieus wordt omgegaan met de coronaregels.

Carrie ter Napel opende de woensdag-Op1 als volgt: “Dit zijn onze gasten, maar eerst een belangrijke mededeling, vinden wij. Naar aanleiding van het debat over de avondklok, willen wij u graag laten zien hoe wij omgaan met de anderhalvemetermaatregel in onze studio.”

Vitaal beroep

Op1 heeft een filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe de regels worden opgevolgd in de studio. “Na de uitzending staat er een filmpje op onze site, waarop we laten zien dat er genoeg afstand is tussen de gasten onderling en ons.”

Charles Groenhuijsen vulde aan: “Wij mogen als vitaal beroep doorgaan met ons werk en dus ook gasten in de studio ontvangen. Mocht het zo zijn dat de invoering van de avondklok ons tot nog strengere maatregelen dwingt, dan zullen we uiteraard ons beleid opnieuw aanpassen.”

Filmpje

Het bewuste filmpje op de Op1-site:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen