Eva Jinek vraagt zich af: ‘Is Diederik Gommers teruggefloten?’

Eva Jinek vindt het opvallend dat Diederik Gommers gisterenochtend alweer terugkwam op de uitspraken die hij de avond ervoor deed aan haar talkshowtafel. “Is hij teruggefloten?”

Wouter de Winther en Eva Jinek © Jinek

Ic-opperhoofd Diederik Gommers hield dinsdagavond in de talkshow van Eva Jinek een vurig pleidooi tégen de avondklok. Zijn baas bij het Erasmus MC, Ernst Kuipers, zat op hetzelfde moment bij concurrent Op1 en werd daar behoorlijk verrast met Diederiks uitspraken. Een ochtend later draaide Diederik maar liefst 180 graden en was hij ineens vóór de avondklok.

Teruggefloten

Eva Jinek vindt het merkwaardig. “Gommers kwam daar vanochtend op terug. Is hij teruggefloten?”, vroeg ze zich gisteren af in haar talkshow op RTL 4.

Wouter de Winther, politiek journalist van De Telegraaf, daarop: “Nou, ik kan vaststellen dat er in Den Haag boosheid over was en ook dat meneer Kuipers, die op het andere net zat te vertellen hoe hij in het leven stond, ook niet amused was. Dan kun je wel één en één optellen bij elkaar en zeggen: ‘Deze man heeft wel een bepaald duwtje gekregen in een bepaalde richting.'”

Eva in bres voor Diederik

Den Haag is een beetje aan het mopperen over Diederik, weet Wouter. “Deze meneer is een sympathieke man met veel draagvlak, hij is een populaire man geworden en een soort nationale knuffelbeer, maar alles wat hij zegt wordt op een goudschaaltje gelegd. Ook al heeft hij misschien iets minder verstand van het een dan van het ander. Dat hoor je ook wel in Den Haag, van: laat hem nou vooral met de ic-capaciteit bezig zijn.”

Daarop sprong Eva in de bres voor Diederik. “Natuurlijk, hij is de baas van de ic’s, maar ik hoor dan een medicus met hart voor de patiënt spreken. Hij zegt: ‘Puur en alleen kijken naar de ic-bedden is niet genoeg. Je moet kijken naar het fysieke en mentale welzijn van mensen die opgesloten zitten.’ Dat was zijn pleidooi om daarnaar te kijken. Ik lijk nu weer alsof ik het helemaal voor hem op wil nemen. Dat is niet zo, maar zo verstond ik het.”

Intelligent mens

Dat Diederik de laatste tijd continu bezig is met het corrigeren van uitspraken die hij in de media doet, vindt Eva geen ramp. “Een intelligent mens verandert nogal eens van mening.”

Bert Koenders, die ook aan haar talkshowtafel zat, denkt overigens dat Diederik níet is teruggefloten. “Ik vind dat iedereen hier vrij over moet spreken, ook hier en vanavond en gisterenavond. Het betekent niet direct dat als iemand van mening verandert, dat hij dan teruggefloten is.”

Fragment

Wouter de Winther gisterenavond in Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen