Angela de Jong maakt John de Mol en zijn knikkershow helemaal kapot

Mediaheldin Angela de Jong bezorgt John de Mol vandaag een enorme smet op zijn kijkcijferfeestje. De afstandsbedieningdiva zaagt de mediatycoon en zijn knikkershow vandaag bij de enkels af.

Angela de Jong en John de Mol © RTL / William Rutten

Angela de Jong was gisteren net als veel kijkers met stomheid geslagen toen ze inschakelde op Johns nieuwe knikkershow Marble Mania op SBS 6. “Was het wat? Jazeker. Voor wie vijf jaar is. Of compleet dement. Dan kwam je het uurtje net door”, schrijft de AD-ster in een allesvernietigende column.

De wet van SBS

Eigenlijk zag Angela de zoveelste inhoudelijke Talpa-flop al lang aankomen. John de Mol en zijn knikkerkameraden Jack van Gelder en Winston Gerschtanowitz zaten immers al de hele week overal te roeptoeteren dat Marble Mania de nieuwe The Voice of Holland en Big Brother zou worden. “Het is altijd hetzelfde bij Talpa en SBS.”

Angela noemt dit ‘de wet van SBS’. “Hoe harder presentatoren van tevoren roepen dat hun nieuwe programma ‘fantastisch’ of ‘ongekend’ is, hoe zekerder je als kijker weet dat je teleurgesteld wordt”, aldus de tv-diva, die fijntjes wijst op DanceSing, dat twee jaar geleden ook al de nieuwe Big Brother zou worden.

Jatwerk

Het door 1,4 miljoen mensen bekeken Marble Mania bleek gisteren uiteindelijk een bloedsaaie show, vindt Angela. “Ze denken daar echt dat de kijker seniel is.”

Het programma is geïnspireerd op de YouTube-knikkershow van de autistische Jelle Bakker, die zó teleurgesteld is in John de Mol dat hij niet naar Marble Mania kan kijken.

Angela: “Het ergste is dat het De Mol is gelukt om een hartveroverend leuk internetformat om te vormen tot zielloze tv-show. Ja, zijn knikkerbanen zijn groter dan die van Jelle. Ze glommen ook harder. Maar daar is alles mee gezegd.”

Reacties

De column van Angela de Jong, die van Wilfred Genee de nieuwe bijnaam ‘professor dokter beeldbuis’ heeft gekregen, wordt door velen instemmend ontvangen.

Mark Koster, de biograaf van John de Mol, zegt: “John de Mol maakt programma’s voor Mien uit Assen, maar hij kan beter naar Angela de Jong (Hear! Hear!) luisteren. Die prikt even door het Talpa tv-bordkarton heen.”

En columnist Jan Dijkgraaf: “Het zal toch niet zo zijn dat de ‘genegenheid‘ van Talpa ook het misbruik maken van een autistische man omvat? Weet jij dat, Paul Römer?”

Column

De AD-column ‘De Mol ‘jat’ een format van een autistische man en maakt er dit van?!?’ kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen