‘Kockel-vrouwtje’ wéér aangepakt: Angela en Rob slachten Op1-ster af

De nieuwe Op1-presentatrice Talitha Muusse, door de AD Media Podcast het ‘Kockel-vrouwtje’ genoemd, blijft onder vuur liggen. Angela de Jong en Rob Goossens bashen haar wederom.

Angela de Jong, Talitha Muusse en Rob Goossens © NPO, RTL

De zondageditie van Op1 is een enorm succes, maar dat lijkt meer door Sven Kockelmann te komen dan zijn co-host Talitha Muusse. Zij krijgt enorm veel kritiek over zich heen, niet alleen van kijkers, maar ook van mediakenners. AD-diva Angela de Jong en haar Telegraaf-equivalent Rob Goossens geven Talitha er nu wéér van langs.

Kockel-vrouwtje

Manuel Venderbos, de presentator van de AD Media Podcast met daarin de superster van de krant Angela de Jong, noemt Talitha in de podcast het ‘Kockel-vrouwtje’. “Ze is per ongeluk aan het hoofd van de talkshowtafel van Op1 beland”, bitcht de presentator, die in 2018 betrapt werd toen hij zijn vrouw bedroog in een dampende auto.

Angela de Jong daarop: “Ik vind dat je op je 29ste wel enige zelfkennis moet hebben en ook wel moet bedenken dat dit een plek is op het vlaggenschip van de publieke omroep, want dat is NPO 1. Een miljoen kijkers elke avond. Het is ook een plek waar je echt iets voor moet kunnen.”

Zelfoverschatting

Het is complete zelfoverschatting, vindt haar AD-collega Marcus den Blanken. “Dat zij een klein beetje zelfoverschatting heeft, oké, dat is zo.” Collega Dennis Jansen vervolgens: “Dat straalt ze ook een beetje uit, vind ik.”

Marcus: “Ik vind het wel echt een probleem dat er zo iemand naast de beste interviewer van Nederland gezet wordt.”

Angela: “Ja, een leuk jong ding, want dat heeft Sven kennelijk nodig om het een beetje likeable te maken. Ze loopt stage. Ik bedoel: ze heeft núl ervaring en gaat daar ervaring op zitten doen. Sven wordt ook wel enorm geremd.”

Grote vergissing

De NPO-bazen hebben hiermee een grote vergissing begaan, vindt Angela. “De bazen stralen hiermee uit – en dat vind ik echt – dat iedereen talkshowhost kan worden, dat het geen vak meer is en niet iets is waarvoor je heel veel meters moet maken bij een Goedemorgen Nederland of een talkshow op zondagochtend of -middag, zoals Eva Jinek. Of zoals Renze Klamer heeft gedaan.”

Toch toont Angela ook wat medeleven. “Ik vind het aan de andere kant ook best wel een beetje treurig voor haar. We hebben het nu ook over haar en ze is nog maar 29. Als je ziet op Twitter wat er over haar heen komt, dan vind ik het echt wel sneu. Ze moet het nog leren, maar dat is daar niet de plek. Daar verwacht je gewoon iemand die heel goed is.”

Rob Goossens

Rob Goossens, die precies weet hoe het is om zonder enige ervaring op televisie te verschijnen, vindt dat Talitha te snel op een te hoge plek is neergezet. “Het hele idee van zwemles is dat je niet begint in het diepe, maar dat je eerst met bandjes om in het pierebad gaat en dat je langzaam aan opbouwt naar het moment dat je het diepe aankunt”, zegt hij in de Cultuur en Mediapodcast van De Telegraaf.

“Dat doen ze bij de publieke omroep bij de een wel goed, soms wel tot in het extreme, zoals bij Sven Kockelmann, die al jaren een uitstekende interviewer is op de radio en al tien jaar klaar was voor het diepe. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat Sven Kockelmann tien jaar te veel in het pierebadje heeft moeten doorbrengen en Talitha Muusse heeft het pierebadje overgeslagen.”

Gespreksetiquette

Podcastpresentatrice Daphne van Rossum: “Je hoeft ook niet iedereen in de rede te vallen de hele tijd. Dat is gespreksetiquette. Het is een fout van de redactie. Het is iemand die tegen zichzelf in bescherming genomen had moeten worden.”

Rob: “Het begint toch met zelfkennis? Als wij abusievelijk gevraagd zouden worden om komende zondag in de spits te gaan staan bij Ajax, dan zeggen we toch ook tegen Erik ten Hag: ‘Nou, Erik, we zijn heel gevleid dat je ons vraagt, maar ik denk niet dat het een heel goed idee is.'”

Podcasts

De podcasts van het AD en De Telegraaf vindt u onderstaand:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen