‘Matthijs van Nieuwkerk helemaal niet geschikt voor late avond RTL 4’

Het is maar goed dat Matthijs van Nieuwkerk het aanbod van RTL 4 om de late avond te versterken na lang twijfelen heeft afgeslagen. Daar is hij namelijk niet geschikt voor, zegt Rob Goossens.

Matthijs van Nieuwkerk © NPO

Matthijs van Nieuwkerk heeft deze week in de krant onthuld dat RTL 4 hem wilde hebben om samen met Beau van Erven Dorens en Eva Jinek een supertrio te vormen dat elkaar afwisselt op de late avond. Beau en Eva gaan nu afwisselen met Humberto Tan: Matthijs is de publieke omroep trouw gebleven. Een heel slimme zet, vindt tv-kenner Rob Goossens.

Niet geschikt

Rob ziet Matthijs helemaal niet voor zich op de late avond van RTL 4. “Ik vind hem niet bij RTL passen en ook niet bij Talpa. Ik vind het heel slim van RTL dat ze hebben gekeken of het mogelijk was om Eva, Beau en Matthijs die late avond af te laten wisselen. Tegelijkertijd: wat zou Matthijs op de late avond moeten?”

Het zou niet de natuurlijke habitat zijn van Matthijs, denkt Rob. “Matthijs is iemand die wil bewonderen en verwonderen. Dan zit je met een minister die er maandenlang een zooitje van heeft gemaakt en moet je ineens kritische vragen gaan stellen. Hij kan het wel denk ik, maar het is niet zijn stijl en ik denk niet dat hij daar gelukkig van zou worden.”

Imagotechnisch

Het kan ook meespelen dat Matthijs vanwege imagotechnische redenen bij de NPO is gebleven. “Het is deels absoluut waar, want Matthijs is een NPO-man in hart en nieren. Tegelijkertijd heeft hij het altijd vreselijk gevonden om weer met z’n topsalaris op de voorpagina van kranten te belanden.”

Vanwege de salarisplafonds bij de NPO is dat nu verleden tijd. “Maar die publieke afrekening van wat hij verdiende vindt hij vreselijk. Bij RTL verdien je vier keer zo veel geld en je hebt vier keer zo weinig gezeik met je salaris. Wat dat betreft zou hij bijna gek zijn als hij het niet doet.”

Het Telegraaf TV-item met Rob Goossens kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen