Groot tv-interview John de Mol: ‘We spraken drie uur met elkaar’

Het is de rijkste man die er rondloopt in de Nederlandse mediawereld: John de Mol. De tv-miljardair laat morgen van zich horen in een uniek tv-interview op ’s lands grootste tv-zender NPO 1.

John de Mol Foto: William Rutten

John de Mol staat zondagavond centraal in de 125ste aflevering van TV Monument, het programma van Han Peekel waarin al twaalf jaar lang mensen worden geïnterviewd die een belangrijke rol spelen of speelden in de Nederlandse tv-wereld. Hoe is het Han gelukt om John te strikken voor zijn programma?

John zei eerst nee

Aanvankelijk werd het verzoek van Han geweigerd. “Eerst heb ik m’n neus gestoten”, vertelt hij vandaag in De Telegraaf. “Een jaar of negen geleden vroeg ik De Mol voor de eerste keer. Toen kwam er een ’nee’. Van zijn woordvoerder kreeg ik te horen dat hij nog te zeer middenin het werk zat om terug te kijken op alles wat hij had gedaan.”

Vorig jaar, met de 125e in zicht, besloot Han het nog een keer te wagen. “’Ik heb je nooit om een gunst gevraagd’, schreef ik. ’En dat doe ik nu ook niet. Toen vond jij je te jong, maar als we nog langer wachten ben ik te oud.”

Drie uur in Laren

Daar reageerde John direct op. “Binnen tien minuten was er contact en het duurde niet lang of er stond ook een afspraak. Drie uur hebben we vervolgens met elkaar gesproken, in zijn privékantoor in Laren waarvan de deuren openzwaaiden.”

En niet alleen John de Mol werkt aan het programma mee. “Ook Joop van den Ende. Het is bijzonder van beiden te horen hoe hun band, die leidde tot de oprichting van een bedrijf dat op zeker moment het grootste, onafhankelijke tv-productiebedrijf in de wereld werd en was, werd gesmeed.”

Resultaat

Is Han blij met hoe de aflevering is geworden? “Ja, ik ben blij met het resultaat. Door het gesprek heb ik eigenlijk nog meer bewondering voor hem gekregen. Nooit eerder is de naam van het programma, TV Monument, zo van toepassing geweest op een aflevering als nu”, zegt hij in het Telegraaf-interview.

TV Monument met John de Mol is op zondagavond om 23.00 uur te zien op NPO 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen