Marcel van Roosmalen vindt John de Mol meedogenloos: ‘Heel erg’

Marcel van Roosmalen vindt de wijze waarop John de Mol is omgegaan met de autistische knikkerheld Jelle Bakker vreselijk meedogenloos. Dat gaf hij gisteren aan in de talkshow Media Inside.

Marcel van Roosmalen © BNNVARA

De inspiratie voor John de Mols nieuwe knikkershow Marble Mania is het YouTube-kanaal van Jelle Bakker: Jelle’s Marble Runs. Aanvankelijk zou Jelle een rol krijgen in het SBS 6-programma van John, maar ergens gedurende de rit ging het mis tussen beide partijen. Jelle is zó teleurgesteld dat hij niet eens naar Marble Mania wil kijken. “Dat doet te veel pijn.”

‘Weg die knikkerbaan!’

Angela de Jong was al bikkelhard voor John (“De Mol ‘jat’ een format van een autistische man en maakt er dit van?!?”) en daar komt Marcel van Roosmalen nu nog eens overheen.

Marcel: “Wat ik het erge vind aan John de Mol in dit geval: er was een autistische jongen, Jelle, die zelf allemaal knikkerbanen had. Ik heb hem ook ooit geïnterviewd. Hij zei toen: ‘Dit is mijn knikkerbaan, dit neemt niemand van mij af.’ Toen kwam John de Mol, die zag het en hop, weg die knikkerbaan! Weg ermee!”

Ja-knikkers

De knikkershow van John de Mol bewijst volgens Marcel vooral dat de mediamiljardair zelf alleen maar ja-knikkers verzamelt. “Ik denk dat dit het resultaat is van een man die niet zo vaak wordt tegengesproken. Je wil toch ook wel eens iets teruggeven aan de samenleving en dat is toch niet dit? Dit is dan zijn cadeau aan ons.”

Het is infantiele televisie, vindt Marcel. “Je hebt dan allemaal kandidaten, ditmaal Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder, en die staan dan langs een baan te juichen voor knikkers die in een baan worden gegooid. Ze hoeven ook zelf amper te knikkeren.”

Kritiek op Jack

Het zal wel een soort bezigheidstherapie voor Winston Gerschtanowitz zijn, aldus Marcel. “John de Mol zocht iets voor Winston Gerschtanowitz om te doen en dacht: je kunt hem wel met mensen zitten, maar hij is veel leuker met dingen of met dieren of iets.”

Dat ook Jack van Gelder meewerkt aan deze show, vindt Marcel erg triest om te zien. “Ik wil niet zeggen dat Jack van Gelder iets mankeert, maar ik begin er wel aan te twijfelen. Ik denk wel: als het leven een glijbaan is, dan gaat hij op dit moment heel hard naar beneden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen