RTL 4 wil meeliften op succes Wie is de Mol, komt met De Verraders

RTL 4 komt in maart met een gloednieuwe zaterdagavondshow van de makers van Wie is de Mol. Het gaat om De Verraders, ‘een meeslepend en psychologisch avontuur’ gepresenteerd door Tijl Beckand.

Tijl Beckand © William Rutten

Wie is de Mol is al jarenlang een enorm kijkcijfersucces op NPO 1 en concurrent RTL 4 probeert hierop mee te liften. “Een nieuw programma van idtv – de producent van ‘Wie is de Mol?’ – waarin je als kijker weet wie de verraders zijn en wordt meegezogen in een strijd tussen goed en kwaad”, kondigt de tv-zender aan.

Met BN’ers

Ook De Verraders wordt met BN’ers gespeeld. “In een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg komen achttien bekende Nederlanders samen voor een adembenemend spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden verraders.”

Deze drie verraders doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat. “Angst, verdeeldheid en verdachtmakingen zijn het gevolg.”

Getrouwen

De overige deelnemers – de getrouwen – proberen zich te weren door de verraders te ontmaskeren en hen, in de dagelijks terugkerende “Raad”, weg te stemmen voordat het te laat is… “Maar zitten ze op een juist spoor en lukt het om de verraders weg te stemmen?”

In acht afleveringen is te zien hoe de deelnemers dit psychologische avontuur beleven en wie er uiteindelijk met de buit vandoor gaan, aldus RTL. “Ik heb al heel wat programma’s gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode”, zegt presentator Tijl Beckand.

Mindfuck

Tijl vervolgt: “Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt.”

Een mindfuck die voor de kijker goed te doorgronden is. Zij zijn namelijk al vanaf de eerste aflevering op de hoogte wie de drie verraders zijn. “Met die kennis kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen en beleef je het spel in meerdere lagen tegelijk. Super spannend!”, aldus Tijl.

Zilver

De psychologische strijd tussen de verraders en de getrouwen, die 24 uur per dag doorgaat, krijgt elke dag een korte wapenstilstand waarin alle overgebleven deelnemers samen een missie uitvoeren. Hierin hebben ze allemaal hetzelfde belang; zoveel mogelijk zilver winnen.

In het prachtige decor van Zuid-Limburg lossen de deelnemers puzzels op, gaan ze spannende uitdagingen aan en worden ze ook fysiek flink op de proef gesteld.

In de laatste aflevering blijft slechts een klein aantal deelnemers over die in een duivels dilemma moeten bepalen hoe ze al het gewonnen zilver verdelen. Wint het goede het van het kwaad? Winnen de getrouwen of winnen de verraders?

13 maart

De Verraders is ontwikkeld door idtv en POSVIDEO en is vanaf zaterdag 13 maart elke week om 21.30 uur te zien bij RTL 4. “Het team wat De Verraders maakt is hetzelfde team dat ooit in Nederland Wie Is De Mol? is gestart”, aldus RTL.

Wie de achttien deelnemers van ‘De Verraders’ zijn wordt op een later moment bekendgemaakt.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen