Marcel van Roosmalen doodmoe van tv-optredens Diederik Gommers

Marcel van Roosmalen begint schoon genoeg te krijgen van de veelvuldige tv-optredens van ic-opperhoofd Diederik Gommers. Hij vindt hem veel te negatief in het coronadebat.

Diederik Gommers en Marcel van Roosmalen © RTL, NPO

Diederik Gommers geeft om de haverklap zijn mening in radio- en tv-programma’s, maar het is Marcel van Roosmalen allemaal een beetje te veel geworden. “Ze zeggen wel eens dat ik zwartgallig ben, maar ik ben niets in vergelijking met Diederik Gommers, die met zijn zalvende stem de ene na de andere onheilstijding afkondigt”, zegt de columnist op NPO Radio 1.

Vervelend echtpaar

Marcel kan Diederik niet meer luchten of zien. “Diederik Gommers is dat vervelende echtpaar op de camping dat elke dag even komt zeggen dat het wéér gaat regenen en dat je maar beter niet in de voortent kunt gaan zitten. Het is de hele dag op alle zenders: Diederik Gommers.”

Diederik begint een beetje te veel in zichzelf te geloven, vindt hij. “Hij gaat officieel over de bedden op de intensive cares, maar naarmate de pandemie langer duurt horen we hem steeds meer over alles.”

Dictator

Zo heeft Diederik onder meer meningen gegeven over het uitstellen van de verkiezingen en het uitstellen van zwangerschappen tot na de coronacrisis. “Hij zegt het nog niet hardop, maar eigenlijk vindt Diederik een absoluut vorst of een dictator geen slecht idee. Dat bestrijdt het virus net even effectiever, kijk maar China.”

Ook de gretigheid waarmee Diederik pleit voor nieuwe maatregelen stuit Marcel tegen de borst. “Diederik Gommers vindt standaard dat alle maatregelen niet ver genoeg gaan en schetst altijd vergezichten met het zwartste scenario.”

Allemansvriend

Marcel is er goed klaar mee. “Aan alle talkshowtafels zit hij als zalvende allemansvriend. Hij heeft nog net geen bord om de nek met de tekst: ‘Ik ben redelijk’, want hij heeft over alles een redelijke mening.”

“Zondag zat hij in SBS Shownieuws te babbelen over de kritische houding van het model Kim Feenstra ten opzichte van het vaccin. Nou, als dat zijn prioriteiten zijn is code zwart nog ver weg.”

Fragment

De column van Marcel van Roosmalen:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen