Diederik Gommers stopt na coronacrisis als bekende Nederlander

Als de coronacrisis voorbij is trekt Diederik Gommers zich terug uit de media. Hij wil niet verder met zijn carrière als bekende Nederlander. Dat zei hij zondagavond tijdens een live-interview in Shownieuws.

Dyantha Brooks en Diederik Gommers © SBS Shownieuws

Het live-interview met Diederik Gommers was het openingsonderwerp van Shownieuws. Hij zat in de uitzending om te praten over de kritische houding van model Kim Feenstra ten opzichte van het coronavaccin. Zij is relevant genoeg om op te reageren, vindt het opperhoofd van de ic’s.

Brainwash

Kim is al jaren van de complotten en ook in het geval van de coronavaccins voelt ze nattigheid. “Voelt eerder als een brainwash. Want als je je niet zou willen vaccineren? ‘Mag’ je dan straks ‘minder’ meedoen aan je ‘oude leven’ voor corona?”, riep ze dit weekend op de socials.

Presentatrice Dyantha Brooks: “Diederik, Kim Feenstra geeft op social media aan dat dit filmpje voelt als een brainwash. Begrijpt u haar kritiek?”

Diederik: “Nou, ik schrik er wel van. Voor mij is het dan zoiets van: als zij zo denkt, dan denken meer mensen dat en dan moeten we dat proberen uit te leggen. Ik zou dan wel willen weten waarom ze denkt dat het brainwash is. Er staat heel duidelijk dat niemand zich moet laten vaccineren, hè? Dat zegt zij, maar je moet zelf een keuze maken.”

Conspiracygek

Dyantha: “Ik denk wel, Diederik, dat je zelf al heel goed aangaf: als zij dit denkt, dan zijn er een hoop mensen die dit denken. Ik wil Kim ook absoluut niet wegzetten als een conspiracygek, maar er zijn gewoon een hoop mensen die nu denken: er wordt heel veel voor mij besloten.”

Diederik benadrukte daarna: “Wat wel belangrijk is met elkaar: we willen ons oude leven terug en dat betekent dat het grootste deel van de mensen zich moet laten vaccineren.”

BN’er

Als iedereen zich heeft gevaccineerd en corona is de wereld uit, blijven we Diederik dan op televisie zien? Nee, zegt hij. “Ik heb dit gedaan omdat ik toevallig de rol had als voorzitter van de intensive care’s. We vonden het heel belangrijk om te vertellen wat er op een ic gebeurt en dat heb ik met veel liefde gedaan.”

“Uiteindelijk merk je dat er veel behoefte is aan meer kennis en dat blijf ik doen zolang wij problemen hebben met de Covid. Ik zal verdwijnen op het moment dat het voorbij is. Ik hoef geen bekende Nederlander te zijn. Dat het toevallig zo is, is absoluut geen straf. De meeste mensen zijn heel aardig. Maar ik verdwijn weer.”

Fragment

Het fragment met Diederik:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen