Marc-Marie Huijbregts heel kwaad op ‘homofobe’ Wim Daniëls

Marc-Marie Huijbregts zit behoorlijk te rellen in zijn nieuwe podcast. Nadat hij Carlo Boszhard al een nare man noemde, haalt hij nu boos uit naar de ‘homofobe’ schrijver Wim Daniëls.

Wim Daniëls en Marc-Marie Huijbregts © NPO

De ijdele Marc-Marie Huijbregts was onlangs zijn eigen naam aan het googelen en stuitte daarbij ook op Wim Daniëls boek Spijkerbalsem uit 2014, een verzameling van zijn radiocolumns. Eén van die columns gaat over het woord ‘mietje’. Wim zet uiteen dat mietje gebruikt wordt om zowel homo’s als bangeriken aan te duiden.

Mietje Marc-Marie

Op een gegeven moment heeft Wim het over Marc-Marie. “Iedereen heeft zijn mietjesdingen en mietjesmomenten. Maar je hebt ook de categorie van mietjes die van nature een mietje zijn, maar soms in de andere betekenis van het woord ook nog eens. Mietje Marc-Marie Huijbregts is daarvan een goed voorbeeld.”

Wim noemt Marc-Marie’s tv-programma Marc-Marie in ’t wild als voorbeeld. Hierin ging de komiek op zoek naar de meest bijzondere dieren van de Afrikaanse savanne. “Maar omdat Marc-Marie als de dood is voor de echte bush, werden de opnames – zo was het gerucht – vlak bij hem thuis gemaakt, in Safaripark Beekse Bergen.”

Zelfs in dat park was Marc-Marie volgens Wim een mietje. “Desondanks liep het Marc-Marie dun door de broek toen hij vanachter een hek van acht meter hoog door een verrekijker een opgezette leeuw zag gapen.”

‘Stom stuk!’

Marc-Marie besloot Wim er direct op aan te spreken. “Wat heb jij een stom stuk over mij geschreven. Iemand wees me erop, in een boek. Ik ken jou toch helemaal niet. Waarom zou je dat nou doen?”, twitterde hij onlangs.

Wim vervolgens: “O, dat stuk. Tien jaar geleden? Het is niet onaardig bedoeld, helemaal niet, maar sorry als het zo is overgekomen. In mijn gezin zit een grote fan van je; die had me wel bestraffend toegesproken als hij er ook boze opzet in had gezien. En ikzelf mag je ook graag.”

Popcorn

Een ochtend later was Marc-Marie’s woede gaan liggen. “Beste Wim, ik ben vergevingsgezind wakker geworden. Het is een oud stuk uit een tijd waarin je met homo’s zo’n beetje kon doen wat je wou. Plus ik ben zelf ook geen heilige. Het ga je goed in 2021 en ver daarna. De popcorn kan weer weg, doorlopen, hier is niks te zien.”

Wim: “Marc-Marie, het is helemaal geen stuk dat op welke manier dan ook tegen homo’s gericht zou zijn. Mijn zoon is homo. Het ging er mij juist om het dwaze gebruik van het woord ‘mietje’ aan de kaak te stellen, in Spijkers met Koppen, een satirisch programma. Hartelijke groet.”

Knettergek

Marc-Marie komt er nu alsnog op terug in zijn podcast. “Wim Daniëls heeft een heel naar boek geschreven met een stuk over mij. Mietje betekent volgens hem dan meerdere dingen. Bij mij was het dubbel, want ik was dan echt een mietje, want ik was dan bang én homo.”

Hij vervolgt: “Er stond ook nog een heel stom stuk in over het programma dat ik in Afrika heb gemaakt. Dat het op de Beekse Bergens was opgenomen. Allemaal gelul, echt verschrikkelijk stom.”

Dat Wim roept dat zijn eigen zoon ook homo is, haalt het bloed onder Marc-Marie’s nagels vandaan. “Dat vind ik zo… Als je Zwarte Piet niet erg vindt, dan zeggen ze ook: ‘Ja, ik heb een Surinaamse buurman en die vindt het helemaal niet erg.’ Daar word ik knettergek van.”

Podcast

Het gebitch van Marc-Marie over Wim Daniëls (vanaf 4:55):

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen