Krentenbolfan Peter R. de Vries bakte 10.000 oliebollen op oudejaarsdag

Peter R. de Vries heeft op oudejaarsdag maar liefst 10.000 oliebollen gebakken in Bakkerij Balvert, waar de schoonouders van zijn zoon Royce de scepter zwaaien. Dat heeft hij gezegd in RTL Boulevard.

Peter R. de Vries © RTL Boulevard

De laatste dag van 2020 was voor Peter anders dan anders. “Ik heb een heel bijzondere dag gehad. Ik stond vanaf ’s morgens half acht samen met mijn zoon Royce oliebollen te bakken bij Bakkerij Balvert in Amsterdam-Oost. We hebben samen zo’n tienduizend oliebollen gebakken.”

Topdag

Bakkerij Balvert is een ambachtelijke bakker die in 2002 werd opgericht door vader Peter en zoon Dennis Balvert. “Die bakkerij is van de schoonouders van mijn zoon en dit is voor hen natuurlijk een topdag, waarbij het alle hens aan dek is, dus heb ik ook een keertje meegedaan.”

’s Avonds is Peter netjes binnengebleven met zijn zelfgebakken oliebollen. Hij verbaasde zich over de hoeveelheid mensen die het vuurwerkverbod verbrak. “Als ik dan zelf om me heen kijk, ben ik er toch van geschrokken hoeveel vuurwerk er werd afgestoken ondanks het verbod. Ik had zoiets van: het houdt niet op, zo veel. Daar schrok ik toch wel van.”

Krentenbol

Het komt goed uit dat Peter zulke korte lijntjes heeft met een bakkersfamilie, want de misdaadjournalist heeft een diepgewortelde passie voor krentenbollen, onthulde hij in 2019 tijdens een persoonlijk interview op NPO Radio 1.

De misdaadjournalist: “Mensen die lang met mij hebben gewerkt weten dat ik altijd een zak krentenbollen in de auto heb liggen, omdat dat iets is wat vrij lang goed blijft, waar je niets aan hoeft te doen en wat best lekker is. Ik ben een beetje lui in dat soort dingen.”

Best prima

Peter houdt er niet van om op pad te gaan met een lunchtrommel met daarin wat boterhammen. “Ik ben niet iemand die ’s ochtends brood klaar wil maken of dat soort dingen. Al jarenlang heb ik altijd een zak krentenbollen bij me.”

“Als je niet echt ergens kan lunchen, zijn er altijd een paar krentenbollen die je weg kan kauwen en dan heb je toch wat in je maag. Zo zit het eigenlijk. Een krentenbol is best lekker en het is niet zo dat hij na een halve dag niet meer smaakt ofzo. Het is best prima.”

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen