Jack van Gelder stopt niet met Twitter na onhandige uitglijders

Jack van Gelder is niet van plan om te stoppen met Twitter, nu hij daar regelmatig onder vuur ligt vanwege politiek incorrecte uitspraken. Hij heeft een dikke huid gekregen, zegt hij in Veronica Magazine.

Jack van Gelder © RTL

Met zijn politieke incorrectheid weet Jack van Gelder mensen als Angela de Jong te bekoren, maar er zijn ook veel mensen die hem een enorme boomer vinden. Laatst kreeg Jack veel kritiek toen hij D66-minister Sigrid Kaag aansprak met de naam van haar Palestijnse man. Het leidde tot enorme ergernis, ook bij Kaag zelf.

Hondenkop

Jack is ondanks al dat gedoe niet van plan om te stoppen met Twitter. “Ik heb een dikke huid. De mensen moeten mij niet gaan beledigen. En het ligt een beetje aan de graad van de belediging of ik het negeer of mensen blokkeer. Je ziet soms echt heel felle reacties. Het is een wereld die steeds meer ontaardt in begriploze standpunten.”

“Ik zie geen reden om te stoppen met social media omdat het ook leuk en nuttig is, maar ik vind die ontwikkeling wel oprecht jammer. Het is ook heel vervelend dat er op Twitter mensen actief zijn die met bijvoorbeeld een hondenkop en een schuilnaam van alles roepen. Daar heb ik echt geen tijd meer voor en geen zin meer in.”

Door bij Ziggo?

Jack moet wel een beetje oppassen. In tijden van cancel culture kan hij misschien beter even dimmen als hij zijn contract wil behouden. Zijn overeenkomst met Ziggo Sport loopt in september af. “Ik moet horen hoe de zender erin staat, maar ik ben hier nog niet op uitgekeken. Als Ziggo Sport me wil houden, dan is de kans groot dat ik blijf”, zegt hij in het AD.

Als de NOS hem deze zomer nodig heeft voor het EK Voetbal mogen zij hem ook bellen, vervolgt Jack in Veronica Magazine. “Als ze komend jaar bij het EK omhoog zitten, met al die reizen door Europa en al die toestanden, dan kunnen ze mij altijd even bellen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen