Sunny zou VI-exit geen censuur vinden: ‘Johan kan toch op Twitter?’

Sunny Bergman is net als Arie Boomsma vaak bekritiseerd om haar cancelpogingen van Veronica Inside. Zelf zou ze het kielhalen van VI echter helemaal geen censuur vinden. “Johan kan toch op Twitter?”

Sunny Bergman © NPO

Sunny Bergman, Arie Boomsma en hun vriendenclub hebben in het verleden regelmatig adverteerders aangesproken op het feit dat ze in de reclameblokken van Veronica Inside zitten. Met name Arie’s actie vorig jaar zomer leverde VI financiële problemen op, maar het is hen nooit gelukt om het programma echt van de buis te krijgen.

Tragikomisch

Zelf herkent Sunny zich niet in de kritiek dat ze te ver zou gaan met haar pogingen om VI te cancellen. “Wat een gore NSB’er ben je dan!”, riep Hans Teeuwen bijvoorbeeld. Sunny: “Ik vind dat zo tragikomisch, ik krijg ook al zo lang te horen dat ik een NSB’er ben omdat ik tegen Zwarte Piet actie voer.”

Het slaat helemaal nergens op, aldus Sunny. “Dan denk ik: weten mensen nog wat de geschiedenis was van de NSB? Dat dat mensen waren die juist een racistisch gedachtegoed aanhingen? En dat Hans Teeuwen dat zegt, pfff.”

Johan op Twitter

Opiniemaker Sunny is naar eigen zeggen helemaal niet voor censuur. “Er wordt vaak gezegd dat als je voor een boycot bent, je voor censuur bent, maar dat is geenszins het geval.”

“Johan Derksen kan nog steeds – weliswaar binnen de grenzen van de wet – alles zeggen wat hij wil, ook als zijn programma stopt. Maar dan op andere kanalen, zoals Twitter.”

Het VARAgids-interview met Sunny Bergman kunt u lezen via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat SBS 6 ook na de zomer een dagelijkse talkshow met de VI-mannen moet uitzenden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen