Angela de Jong fan van politiek incorrecte Jack van Gelder

Angela de Jong kijkt met veel interesse naar hoe politiek incorrect Jack van Gelder zich de laatste tijd door het medialandschap beweegt. Ze vindt dat heel verfrissend, schrijft ze in het AD.

Jack van Gelder © RTL

Jack van Gelder raakt de laatste tijd regelmatig in opspraak vanwege onhandige opmerkingen in de media. Twee weken geleden werd hij behoorlijk onder vuur genomen toen hij Sigrid Kaag op Twitter aansprak met de achternaam van haar Palestijnse man: Al-Qaq. “De naam is Kaag, heer Van Gelder”, reageerde de D66-leider zelf.

Angela fan van Jack

En maandag joeg Jack mensen tegen zich in het harnas toen hij in Jinek riep dat honden ’s avonds prima eens binnen kunnen poepen of plassen nu de avondklok wordt ingevoerd. Ook voor deze opmerking maakte hij zijn excuses: “Uiteraard moeten honden ook tijdens een avondklok worden uitgelaten. Was een stomme opmerking van mij bij Jinek.”

Angela de Jong vindt al die politiek incorrecte uitspraken juist wel leuk. “Jack is van een uitstervend ras op tv: mensen die van hun hart geen moordkuil maken en gewoon zeggen wat ze denken, desnoods dwars tegen de politiek correcte stroom in.”

Authentiek

We hebben volgens Angela veel meer Jack van Gelders nodig. “Toegegeven, Jack poneert het allemaal wat boud. Maar hij is onmiskenbaar authentiek. Maken we in dit land wel genoeg gebruik van Jack van Gelder?, vroeg ik me af.”

Jack moet nog lang niet met pensioen, aldus Angela. “Hij is 70 en kletst wat over voetbal bij Ziggo. Maar iets zegt me dat hij zelf ook vindt dat hij er makkelijk nog een paar dingen bij zou kunnen doen. Een politiek-adviseurschap ofzo. Wie belt hem?”

De column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen