Harm Edens naar SBS 6 voor revival van Tien voor Taal

Verrassend tv-nieuws: Harm Edens gaat voor SBS 6 de vroegere televisiehit Tien voor Taal nieuw leven inblazen. De opnames moeten nog beginnen. Dat heeft de zender laten weten aan Shownieuws.

Harm Edens © Elvin Boer

Tien voor Taal begon in 1989 bij de publieke omroep VARA met Robert Long als presentator. Later verhuisde het programma naar de TROS, waar Tineke Verburg de presentatie verzorgde. In 2010 was het programma voor het laatst te zien, toen bij de KRO met Anita Witzier aan het roer. En nu gaat Tien voor Taal naar de commerciëlen.

Twee BN’er-duo’s

Het taalprogramma wordt een SBS 6-titel met Dit Was Het Nieuws-presentator Harm Edens als quizmaster. “Het klopt dat SBS 6 Tien voor Taal dit jaar gaat brengen. Het betreft een panelquiz waarin iedere aflevering twee BN’er duo’s tegen elkaar strijden. De teams spelen diverse taal- en woordspellen”, aldus een woordvoerder van de zender.

Harm Edens is een goede keuze, oordeelde Albert Verlinde gisteren in Shownieuws. “Dat is een man die van de taal zijn werk gemaakt heeft en de taal als geen ander beheerst. Er komt een heel bijzondere man deze kant op voor de nieuwe reeks.”

Tv-trend

Albert vindt het slim dat SBS 6 deze show nieuw leven inblaast. “Het leuke is: dit kun je thuis ook meedoen. Ik vind het echt heel slim. Het past in een trend, hè? Je hebt ook Wie van de Drie, Wie Ben Ik en al die andere formules die worden teruggehaald. Ook Tien voor Taal nu. Ik ben er heel blij mee, het is echt fantastisch.”

Welke gevolgen deze presentatieklus heeft voor Harms rol in het NPO 1-programma Dit Was Het Nieuws is nog niet bekend.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen