Geraldine Kemper baalde dat RTL haar naar de late avond schoof

Geraldine Kemper vindt het heel jammer dat Peter van der Vorst haar programma Geraldine en de Vrouwen in november verbande naar de late avond. Dat geeft ze aan in gesprek met Privé TV.

Peter van der Vorst en Geraldine Kemper © Nick van Ormondt, RTL

Geraldine en de Vrouwen was een mooi en integer programma over vrouwen die in het verleden seksueel zijn misbruikt. Het programma werd veelgeprezen, onder meer door Jan Slagter, maar het is het genre waar de typische RTL-kijker niet echt op zit te wachten. Die houdt meer van het gehoempapa van The Masked Singer.

Verbannen

De kijkcijfers van Geraldine en de Vrouwen waren dan ook erg slecht. Hoewel de presentatrice er maar liefst een jaar aan had gewerkt, werd het programma al na twee afleveringen verbannen naar de late avond. Daar stortte de tv-reeks al helemaal in: de eerste aflevering op de late avond trok slechts 164.000 kijkers.

Baalt Geraldine ervan dat Peter van der Vorst haar serie heeft verbannen? “Natuurlijk vind je dat jammer en wil je dat er heel veel meer mensen naar kijken, maar het wordt bizar goed teruggekeken en de reacties zijn allemaal echt heel erg mooi en goed. De mensen díe het hebben gezien vonden het allemaal prachtig en de mensen die het nog niet hebben gezien, kunnen het gewoon kijken op Videoland.”

Geraldine wil verder

Nu is Geraldine veelvuldig in het nieuws omdat ze de presentatrice is van Big Brother, maar ze wil niet alleen amusement maken bij RTL. Ze wil dolgraag maatschappelijke relevante programma’s als Geraldine en de Vrouwen blijven maken.

“Ja, zeker. Het vergt ook heel veel van je, want je bent er ruim een jaar mee bezig en je onderhoudt ook het contact met de vrouwen. Ja, nog steeds, ik heb laatst nog iemand gezien. Ik zou graag nog wel zo’n soortgelijke serie maken.”

De uitzending van Privé TV kunt u zien op de website van De Telegraaf.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen