Eva Jinek zegt voor tweede keer ongeneeslijk zieke Melissa af

De talkshow van Eva Jinek heeft voor de tweede keer in één week tijd de ongeneeslijk zieke Melissa Kremer (24) afgezegd. “Wanneer gaan talkshows hiermee stoppen?”, vraagt men zich online af.

Melissa Kremer en Eva Jinek © Instagram / RTL

Melissa Kremer was de afgelopen dagen veelvuldig in het nieuws, omdat ze tijdens haar overnachting in het Amsterdamse Krasnapolsky-hotel werd verrast door een eerbetoon van de politie. Politieauto’s en -motoren verzamelden zich massaal op de Dam, waar het hotel is gelegen, om haar een steuntje in de rug te geven.

Twee keer afgezegd

De jonge leukemiepatiënte zou deze week haar verhaal doen in de talkshow van Eva Jinek, maar werd gisteren voor de tweede maal afgezegd. Vanwege het nieuws over het opstappen van Lodewijk Asscher was er volgens Eva’s redactie geen ruimte meer. En dat terwijl de kijker gisteren wel een lang item over wat onbenullige podcasts voorgeschoteld kreeg.

Melissa op haar populaire Instagram-pagina: “Hallo lieve iedereen. Ik heb nieuws, alweer. Mijn uitzending van Jinek wordt weer verplaatst, omdat er vanuit het kabinet iemand is opgestapt. Er gebeurt van alles in het kabinet, dus de hele uitzending van vanavond zal over het kabinet gaan, waardoor er niet echt ruimte en aandacht is voor mijn verhaal.”

Ruime en tijd

Iedereen in Melissa’s omgeving had op gisteren gerekend. “Eva Jinek zelf zei dat ze wel echt alle ruimte en tijd voor mijn verhaal wil maken, want het is wel echt een heel belangrijk verhaal, dus Jinek wordt verzet naar ergens volgende week. Dan weten jullie dat en het spijt me echt heel erg, want iedereen rekende echt op vandaag. Niet alleen jullie, maar ook mijn familie en verpleegkundigen.”

Vanavond heeft Eva ook geen tijd, want dan maakt ze een feestelijke uitzending vanuit Ahoy’. “Het is dus verplaatst naar volgende week. Sorry daarvoor.”

‘Contact met realiteit kwijt’

Charlotte Bouwman, die vorig jaar bekend werd als GGZ-activist, vindt het een schande. “Ik heb hier al eerder over getweet toen het bij mezelf gebeurde terwijl ik suïcidaal was opgenomen, maar zie nu dat Jinek deze week tot tweemaal toe een terminaal ziek meisje uitnodigt en dan verplaatst. Wanneer gaan talkshows hiermee stoppen?”, twittert ze.

Het is ongelooflijk, vindt Charlotte. “Als je als talkshow (ze doen het allemaal) zo graag SUPER kwetsbare mensen in je programma wil, neem dan ook je verantwoordelijkheid en ga er een beetje normaal mee om. Ik begrijp de afweging, heus, maar twee keer in één week bij iemand die terminaal is? Dan ben je het contact met de realiteit echt kwijt.”

Ook columnist Jan Dijkgraaf vindt het ranzig van Jinek. “Als je wilt scoren (kijkcijfers!) met een terminaal ziek meisje in je uitzending, dan heeft dat gevolgen. Bijvoorbeeld: dat je je afspraken nakomt. Zo iemand zeg je niet af. En zeker niet twéé keer”, schrijft hij in zijn gevreesde Briefje van Jan.

Fragment

Melissa over de Jinek-afzegging:

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Meer in Meest gelezen

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen