Ferry Doedens aan Shownieuws-desk: ‘Ik pak 30.000 euro per maand’

Ferry Doedens werd gisteren in de studio van Shownieuws niet alleen geconfronteerd met zijn grootste criticaster Albert Verlinde, maar ook bevestigde hij zijn OnlyFans-maandsalaris: zo’n 30.000 euro per maand.

Ferry Doedens © Shownieuws

De afgelopen weken is Ferry Doedens behoorlijk in opspraak geraakt omdat hij na zijn ontslag bij Goede Tijden Slechte Tijden zijn lichaam is gaan verkopen. Tegen betaling biedt hij expliciete filmpjes en foto’s van zichzelf aan op het betaalplatform OnlyFans. Triest, vinden velen, maar ondertussen loopt Ferry enorm binnen.

30.000 euro

Iedereen die Ferry Doedens volgt moet ongeveer een tientje betalen en er zijn al duizenden mensen lid van zijn OnlyFans-kanaal. “Mag ik heel asociaal vragen wat dat ongeveer verdient?”, vroeg Tooske Ragas hem gisteren in Shownieuws. Albert Verlinde vervolgens: “Ik hoor bedragen van 30.000 euro in drie of vier weken tijd.”

Dat klopt wel zo’n beetje, aldus Ferry. “Dat kan, ja”, gaf hij aan. Albert: “Dat is enorm, hè?” Ferry: “Ja.” Albert: “En nu ga je er eigenlijk een businessmodel van maken?”

Ja, antwoordde Ferry. “Ik moet zeggen dat ik er op zich ook nog gewoon lol in begin te krijgen. Ik probeer er ook gewoon een beetje luchtig over te zijn. Voor mijn part doe ik het één of twee jaar. Het is een lucratieve bezigheid. Ik kom de coronatijd wel door in ieder geval.”

Gemangeld

Albert Verlinde confronteerde Ferry met de massale kritiek die hij heeft gekregen, ook van Albert zelf. “Hier ben je ook behoorlijk pittig besproken, door mij onder andere, omdat ik het jammer vind. Ik ken je heel goed, je bent een groot talent en ik vind het ook een beetje het verkopen van je lichaam.”

Stiekem heeft Albert het idee dat Ferry zich hier toch een beetje voor schaamt. “Ik zag gisteren bij Jinek en ik noem het toch even: er was een foto van je moeder en je begon toch echt wel te huilen op dat moment. Je schoot vol. Is dat ook omdat je dan denkt: wat heb ik haar aangedaan? Dat ook zij hier doorheen moet.”

Ferry: “Het is natuurlijk wel: zodra er iets met mij gebeurt, heeft ook mijn directe omgeving daar last van. Zowel mijn broer, zus, mijn familie. Die krijgen ook allemaal vragen of appjes en berichtjes.”

Teleurgesteld

Albert: “Gaat er dan iets door je heen van: wat heb ik ze teleurgesteld… Als ik kijk naar mijn ouders: ze zijn er niet meer, maar ze waren altijd zó trots en ze hielden plakboeken bij…”

Ferry: “Mijn moeder is nog wel trots gelukkig.”

Albert: “Dat weet ik. Ik heb ook dingen meegemaakt en ik weet hoe dat gaat. Aan de ene kant vergeven ze het maar je hebt ook zelf een gevoel van dat ze oprecht teleurgesteld zijn, van: wat heb ik gedaan? Heb je daar misschien onvoldoende bij stilgestaan wat het zou kunnen betekenen voor je moeder, je familie en je omgeving?”

Ferry: “Mijn moeder heeft er op zich wel lief op gereageerd. Vroeger, wat je zegt, zag je het als je lichaam verkopen. Dat is misschien ook wel een klein beetje zo, maar we leven nu in 2021 en er zijn dit soort platformen waar je achter een betaalmuur expliciete dingen kan laten zien. Maar hadden we vroeger ook niet de Playboy?”

Corona

Tooske: “Maar ik hoor je gisteren ook zeggen dat het uit paniek is ontstaan. Ik vroeg me af: als corona er niet was geweest en je was je baan niet verloren, dan had je waarschijnlijk die keuze niet gemaakt?”

Ferry: “Als ik gewoon mijn baan had gehad, dan had ik het inderdaad niet gedaan, nee. Dat zou ook wel heel gek zijn geweest tegenover mijn werkgever.”

Guido den Aantrekker: “Ga je er wel mee door Ferry?”

Ferry: “Ja, ik kan heel eerlijk vertellen dat het op zich best wel lekker loopt.”

Shownieuws

U kunt Shownieuws terugzien op de website KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen