Coronaleed: Evert Santegoeds kan niet meer ruiken of ergens luchtje aan zit

De ene na de andere BN’er raakt besmet met het coronavirus. De nieuwste in het rijtje is Evert Santegoeds, die gisteren na een wekenlange afwezigheid bij Shownieuws onthulde óók corona te hebben gehad.

Evert Santegoeds © Shownieuws

Shownieuws heeft om beurten de hoofdredacteuren van de drie grote entertainmentbladen aan de desk zitten: Bart Ettekoven van Weekend, Guido den Aantrekker van Story en Evert Santegoeds van Privé. De afgelopen weken was Evert echter afwezig en gisterenavond bleek waarom: hij had het coronavirus opgelopen.

Everts neus op non-actief

Inmiddels is Evert hersteld, maar zijn reukvermogen heeft hij nog steeds niet terug. Heel vervelend voor iemand die gewend is om zijn neus in andermans zaken te steken en te ruiken of ergens een luchtje aan zit. Ook zijn smaak is veranderd: koffie gaat er niet meer in bij de Privé-baas.

Het waren drie gekke weken, aldus Evert. “Ja, ik was ook eens positief zeg, tsjongejonge. Nou, ik had het te pakken hoor, corona. In lichte mate: hoofdpijn, hoesten, geen geur en daar is het eigenlijk bij gebleven. Ik ben wel twee weken thuis gebleven, omdat ik niet jullie allemaal wilde aansteken natuurlijk. Dat leek me wel collegiaal.”

Mandarijntjes

Collega Bram Moszkowicz: “Dat is wel heel aardig van je.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “We hebben ons echt zorgen gemaakt.”

Evert: “Nou, dat merkte ik ook aan alle mandarijntjes enzo die kwamen. Ik ben er goed van af gekomen, ik ben weer helemaal de oude en heb niemand aangestoken. De geur is nog een beetje weg, maar voor nieuws hoop ik niet.”

‘Nederland is weer bij’

Dyantha klaagde dat Evert zijn traditionele koffierondje niet gaf achter de schermen. Evert: “Dat smaakt ook niet erg lekker, de koffie. Ik haal altijd voor iedereen koffie, maar daar denk ik dan ook niet aan vandaag.”

Evert was duidelijk weer in zijn element. “Na drie weken kan ik het weer zeggen: Nederland is weer bij!”, zei hij aan het eind van de uitzending.

Daphne Lammers doodmoe

RTL Nieuws-anchor Daphne Lammers heeft ook het coronavirus opgelopen, maar zij is nog steeds uit de roulatie. Helaas heeft zij na vele weken nog steeds veel last van restverschijnselen, vertelde ze gisteren op Twitter. “Er zijn dus ook de mensen zoals ik. Die kerngezond waren, maar niet binnen drie weken herstellen.”

Het gaat om duizenden twintigers, dertigers en veertigers, zegt Daphne. “Zo moe dat ze niet of nauwelijks meer kunnen werken”, zegt ze. “En oja, ter geruststelling, ik ben inmiddels alweer voorzichtig achter de schermen aan het opstarten, dus hoop spoedig weer in de studio te staan.”

Fragment

Het fragment van Everts comeback bij Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen