Nikkie Plessen begrijpt relschoppers, maar liever niet in haar miljonairswijk

Nikkie Plessen heeft net als Peter R. de Vries begrip voor de relschoppers die dit weekend protesteerden tegen de avondklok, maar vond het wel vervelend dat ze haar miljonairswijk Amsterdam-Zuid betraden.

Nikkie Plessen © RTL Boulevard

RTL Boulevard heeft maandagavond nogal eigenzinnig gereageerd op de avondklokrellen in ons land. Er werd door Nikkie Plessen en Peter R. de Vries veel begrip getoond voor de herriemakers. “Die zijn gewoon uit op een normaal leven. Ze mogen niets en worden beknot. Ondertussen miskleunt de overheid op allerlei fronten”, zei Peter.

Nikkie begrijpt woede

Nikkie Plessen sloot zich volledig aan bij het betoog van Peter. “Ik ben het eens met wat Peter zegt: jongeren worden op dit moment niet gehoord in de situatie die er aan de gang is. De jongeren zitten ook aan een soort van taks. Er is bij die jongeren echt een grens die bereikt is en een psychische grens is ook een ziekte. Als je in een depressie raakt…”

De overheid neemt volgens Nikkie te makkelijk besluiten die de jongeren onevenredig hard raken. “Ik denk dat er naar die jongeren niet op een juiste manier geluisterd wordt. Dat het niet goed is wat er gebeurt, honderd procent, maar ik denk wel dat er naar de jongeren geluisterd moet worden.”

Betuttelend

Met name de betutteling vanuit de overheid stoort Nikkie enorm. Ze wijst op de controversiële richtlijnen die de overheid heeft uitgegeven over hoe je seks kunt hebben tijdens de lockdown en hoe je kunt juichen als er op televisie een doelpunt wordt gemaakt. “Ja, jongens, dat is niet waar we op zitten te wachten.”

Als je draagvlak wil creëren, moet je er op z’n minst voor zorgen dat het vaccinatieprogramma goed loopt, vindt Nikkie. “De vaccinatie: hoezo duurt dat bij ons in Nederland allemaal zo lang? Wil je begrip krijgen, dan begint het door dat deel op orde te hebben óf dat een Hugo de Jonge erkent het niet op orde te hebben.”

‘Not in my back yard’

Alom begrip van Nikkie voor de relschoppers dus, maar ze vond het wel schrikken dat de lawaaimakers dit weekend uitwaaierden naar haar miljonairswijk Amsterdam-Zuid. Als multimiljonair heeft Nikkie natuurlijk geen zin om lastiggevallen te worden met woedende mensen uit de onderlaag van de samenleving.

Nikkie is er erg van geschrokken. Haar man plaatste een filmpje van de onrust op zijn Instagram. “Ik zat er middenin, het was in onze wijk dat het gebeurde en het was heel beangstigend wat er gebeurde. Er waren politiepaarden, iedereen stond daar, ik ben er echt van geschrokken en ik schrik nooit. Het was niet normaal wat er gebeurde.”

Protesteren is prima, maar dus liever niet in Nikkie’s buurt. “Ik liep met mijn zoontje en mijn man in het Vondelpark en we hoorden ineens kabaal en mensenmassa’s, dingen die omver werden gegooid. We zijn naar huis gegaan, alles lag overhoop, auto’s waren ingeslagen, dixi’s waren omver gegooid, mensen stonden erop, het was bizar.”

Fragment

Het fragment van de geschrokken Nikkie Plessen:

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen