Chantal Janzen over slechte kijkcijfers: ‘You win some, you lose some’

Chantal Janzen vindt het jammer dat haar zelf geproduceerde programma Chantal Komt Werken in september en oktober zo slecht bekeken werd. “You win some, you lose some”, zegt ze in het AD.

Chantal Janzen © &C Media

De donderdagavond was aan het begin van dit tv-seizoen, in september en oktober, een echt zorgenkindje van RTL 4. Chantal Janzen scoorde zwaar teleurstellend met haar programma Chantal Komt Werken. ‘Zes Televizier-sterren, slechte kijkcijfers’, luidde de conclusie. Er keken gemiddeld 684.000 mensen naar.

Goed excuus

RTL 4 werd gelukkig snel uit zijn donderdaglijden verlost door Carlo Boszhard, die in november en december met zijn programma I Can See Your Voice op precies hetzelfde uitzendmoment scores van 1,2 à 1,3 miljoen kijkers neerzette. Wat dat betreft waren Chant

Vindt Chantal dat niet een beetje pijnlijk? Zij meent dat het programma ‘qua marktaandeel’ niet geflopt is. “Maar ik zat tegenover én Beste zangers én de Meilandjes, hè. Dan heb ik liever iets groots tegenover me. Dan heb ik een goed excuus, haha. En zoals altijd in deze wereld, you win some, you lose some.”

Beat the Champions

Chantal is behoorlijk bezig met de kijkcijfers. Ze onthult in het AD dat ze altijd vraagt welk kijkcijferrisico ze loopt als ze voor een nieuwe productie gevraagd wordt. Dat heeft ze níet gevraagd bij Beat the Champions, haar nieuwe grote spelshow die vanavond in première gaat op RTL 4.

De presentatrice: “Normaal gesproken zou mijn eerste reactie zijn geweest ‘wat staat er tegenover?’ ‘Welk risico loop ik?’ Nu had ik dat helemaal niet. Vind ik het leuk, dan ga ik het doen, al staan er zes blockbusters tegenover. Het zal me een worst wezen.”

Vernederd door HHB?

Beat the Champions zal een hoop nieuwsgierige kijkers trekken, maar de concurrentie is met kijkcijfermonster Heel Holland Bakt wel héél pittig. “Gelukkig een heel ander programma dan deze quiz”, zegt ze zelf.

Beat the Champins is om 20.00 uur te zien op RTL 4, Heel Holland Bakt om 20.25 uur op NPO 1. SBS 6 begint om 20.20 uur met de nieuwe show Code van Coppens – De Wraak van de Belgen, die eigenlijk bedoeld was als Voice-concurrent.

Een groot interview met Chantal Janzen kunt u lezen in het AD.

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen