Johan Derksen: ‘Akwasi-omroep heeft probleem, leden betalen niet’

Johan Derksen blijft bij zijn bewering dat Akwasi’s omroep Zwart te veel ongeldige leden heeft om een plekje in het NPO-bestel te bemachtigen. Er is massaal niet betaald, zei hij gisteren op SBS 6.

Johan Derksen © SBS 6

Omroep Zwart had vlak voor de jaarwisseling 50.000 leden nodig om in 2022 het publieke bestel te kunnen betreden. Zelf beweert de Akwasi-omroep ruim 55.000 leden te hebben, maar Johan Derksen riep medio december dat dat ‘helemaal niet waar‘ is. Het zijn er volgens hem slechts 15.000.

‘Leden betalen niet’

Johan Derksen herhaalde zijn bewering gisteren in de special De VI Meestervoorspellers op SBS 6. “Ik hoorde uit doorgaans betrouwbare bron dat hij wel een hoop toezeggingen heeft, maar die mensen moeten ook een klein bedragje overmaken en het is pas rechtsgeldig als al dat geld ook binnen is en ze dat ook aan kunnen tonen.”

De leden van Akwasi hebben echter massaal niet betaald, meent Johan. “Ik hoorde dat dat helemaal niet rond is. Het is makkelijk om te zeggen: ‘Je kunt op mij rekenen’, maar ja… Het gaat overigens maar om een paar euro geloof ik hoor.”

‘Voegt niets toe’

Johan zal er niet rouwig om zijn als Omroep Zwart het publieke bestel niet haalt. “Wat hij wil is dat alle minderheidsgroeperingen een plaatsje krijgen bij zijn omroep, maar zo hebben we al tien omroepen waar alle groeperingen kunnen aanschuiven. Het voegt helemaal niets toe.”

De voetbalanalist ziet naar eigen zeggen meer toegevoegde waarde in de omroep Ongehoord Nederland van Arnold Karskens. Collega René van der Gijp voegt daaraan toe: “Ik vind het allemaal gelul met dat omroep Zwart.”

Nog geen gelopen race

Overigens beseft Akwasi zelf ook dat het nog geen gelopen race is. “We mogen niet te vroeg juichen”, zegt hij in De Gooi- en Eemlander. “We hebben de eerste hoepel genomen. We zitten nu in de fase dat we een beleidsplan moeten inleveren bij het Commissariaat voor de Media. Dat is de tweede hoepel. Als we daar doorheen zijn en we krijgen groen licht, dan is het gelukt.”

“We moeten ons beleidsplan in februari inleveren. En daarna horen we uiterlijk augustus 2021 of we een ’go’ of een ’no go’ krijgen. Januari 2022: je zou zeggen dat we de tijd hebben, maar zo voelt het niet. Voor mij voelt het echt om de hoek.”

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen