Chantal Janzen mikt met deze vijf ‘superquizzers’ op hoge kijkcijfers

RTL 4 heeft bekendgemaakt welke vijf ‘superquizzers’ het panel vormen van de nieuwe RTL 4-show Beat The Champions met Chantal Janzen. Er zit één RTL-gezicht tussen.

Beat The Champions © RTL

De kandidaten die meedoen aan de nieuwe kennisquiz van Chantal Janzen krijgen het niet makkelijk, want ze moeten het opnemen tegen een vijfkoppig ‘superquizzers’-team. Nu is bekend wie dat zijn: Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan.

Eén RTL-gezicht

Diederik Jekel kennen we allemaal al als een van de deskundigen van RTL Boulevard en is gespecialiseerd in bètawetenschappen. “Met een master in Vastestoffysica op zak en de titel van winnaar Nationale IQ Test, is hij de schrik van elke kandidaat”, verwacht RTL.

De name naast hem, Cindy Hemink, zit in vijf verschillende pubquizteams, waaronder het team dat regerend Nederlands Kampioen Pubquizzen is. Haar specialiteit is muziek. De meneer in het midden, Abel Gilsing, is captain van het quizteam dat regerend Nederlands Kampioen Pubquizzen is.

AD’s Nynke doet ook mee

De vierde superquizzer is Nynke de Jong, die onlangs bekendmaakte te stoppen als columnist van het AD. “Nynke is een allesweter. De Neerlandica komt uit een nest waar alle kennis en weetjes worden opgezocht.”

Tot slot zit Devrim Aslan in het team, met zijn 24 jaar veruit de jongste van het stel. “Op dit moment is Devrim het grootste talent binnen de Nederlandse quizscène.”

Format

In Beat The Champions krijgen quizliefhebbers de ultieme kans om het solo op te nemen tegen een team van vijf superquizzers die stuk voor stuk beschikken over een enorme algemene kennis. In de eerste ronde bouwt de kandidaat zijn startkapitaal op door het beantwoorden van maximaal vijf vragen.

Vervolgens neemt de kandidaat het op tegen de Champions in een race tegen de klok. Hoe meer Champions hij durft uit te dagen hoe groter het te winnen geldbedrag, maar ook hoe groter het risico om alles te verliezen. Zo kunnen de kandidaten bijvoorbeeld 5.000 euro verdienen als ze van twee Champions winnen en misschien wel 50.000 euro als ze alle vijf de Champions verslaan.

Promo

Een promo van de tv-show:

Beat The Champions wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands en is vanaf zondag 3 januari 20.00 uur wekelijks te zien bij RTL 4.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen