Big Brother valt op derde uitzendavond uit kijkcijfer top 25

De revival van de realityshow Big Brother is op de derde uitzendavond voor het eerst uit de kijkcijfer top 25 gevallen. Toch waren de kijkcijfers woensdag nog steeds prima voor begrippen van RTL 5.

Big Brother © RTL

Na de door 1,3 miljoen mensen bekeken kick-off, wist de eerste reguliere uitzending van Big Brother op dinsdag 558.000 kijkers (10 procent) te bekoren. Gisteren bleven daar 440.000 kijkers (7 procent) van over. Dat is een daling van ruim 21 procent ten opzichte van de avond ervoor. Het is nu wel zaak dat er niet nóg meer RTL 5-kijkers weglopen.

Heiligschennis

De kijkcijferafname zal AD’s televisierecensent Angela de Jong niet verbazen. Zij is zwaar teleurgesteld over de nieuwe Big Brother, al moet wel opgemerkt worden dat zij in vrijwel álle tv-programma’s teleurgesteld is. Zij vindt de revival ‘in de verste verte’ niet lijken op de originele Big Brother. “Het verdient die naam ook niet.”

Angela wordt geen vaste kijker. “Blijf kijken, mensen. Nou, liever niet. In plaats daarvan koester ik de herinnering aan Ruud, Bart, Karin en al die anderen terwijl ik een schone molton over mijn matras trek.”

Liveshow

Big Brother is elke avond om 21.30 uur te zien op RTL 5. Geraldine Kemper en haar Vlaamse co-host presenteren vanavond op hetzelfde tijdstip de eerste reguliere liveshow van Big Brother.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen