Michiel Vos paniekerig in Jinek: ‘Vrouw en kind in bestormd Capitool’

Michiel Vos is erg geschrokken van de bestorming van het Capitool in Washington. Zijn schoonmoeder Nancy Pelosi, vrouw én kind waren er op dat moment aanwezig. Dat vertelde hij ’s avonds in Jinek.

Michiel Vos © RTL

Trumpaanhangers hebben Washington behoorlijk op zijn kop gezet. Michiels Vos schoonmoeder Nancy Pelosi is voorzitter van het Huis van Afgevaardigden en zij was samen met zijn vrouw en zoon (haar dochter en kleinkind) in het Capitool. Op hetzelfde moment stond Michiel buiten om als Amerika-correspondent verslag te doen van de bestorming.

‘Nog nooit meegemaakt’

Michiel klonk behoorlijk ontdaan in Jinek. “Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Ik sta aan de andere kant van het Capitool waar Erik Mouthaan staat. Ik stond er middenin toen mensen letterlijk de muren van het Capitool beklommen als een soort zee van mensen uit een slechte post-apocalyptische film. Dit zijn mensen die tot het gaatje gaan, boos zijn en qua uiterlijk ook niet horen in het keurige Washington.”

Zijn familie was erg geschrokken. “Ik heb één paniekerig telefoontje van mijn vrouw gekregen van: ‘It’s getting weird, we got to get out of here.’ Zij zat in het kantoor met mijn schoonmoeder en mijn zoon Paul. Zij waren daarbinnen, dus in die kamer waar later foto’s werden genomen.”

Militaire basis

Michiel kon niets voor zijn familie betekenen. “Ik stond buiten en zoals altijd heb je daar totaal niet door wat binnen gebeurt. Ik was buiten alleen maar naar klimmende en schreeuwende mensen aan het kijken. Er waren gevechten en ruzies en binnen werd dus geëvacueerd.”

“Ze zijn naar een soort militaire basis gegaan en ik sta als een soort van slechte toerist alleen buiten. Ik heb al drie uur geen contact met ze gehad, want er is helemaal geen verbinding. Ik kan jullie bellen, maar dat begrijp ik ook niet. Ik ben zeer verward en ik heb het ook nog nooit gezien. Dit is ook best wel gek en gaat ook echt te ver.”

Fragment

Het bewuste fragment in Jinek:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen