Wilfred Genee boos op Fidan Ekiz: ‘Wat wil je hiermee bereiken?’

Wilfred Genee ergert zich dood aan het interview dat Fidan Ekiz afgelopen kerst heeft gegeven aan de Volkskrant. Het lijkt erop dat ze de boel moedwillig probeert te verdraaien, briest hij op de radio.

Fidan Ekiz en Wilfred Genee © NPO

De vriendschap tussen Wilfred Genee en Fidan Ekiz is in juni acuut tot stilstand gekomen door zijn optreden in Op1. Wilfred liet zich daar interviewen door Jeroen Pauw en Fidan over de racismerel rond Veronica Inside. De presentator vond dat hij veel te kritisch benaderd werd door het tweetal en begon na de uitzending flink te schreeuwen.

Sippe Fidan

Wilfred laat sindsdien geen mogelijkheid onbenut om Fidan af te kraken in zijn radioshow en daar kwam zij rond de kerst op terug in de Volkskrant. “Ik ben heel erg – de een zegt authentiek, de ander noemt me een flapuit. Soms denk ik te weinig na. Dat gebeurde bij Wilfred Genee”, zei ze in het interview.

“Het was totaal niet mijn intentie om hem aan te vallen. Ik vind het ook heel jammer dat hij mij niet meer spreekt en alleen maar via andere tv-shows aangeeft hoe verschrikkelijk hij mij vindt. Zeg het dan face to face.”

Verkeerde keelgat

Die uitspraken schieten bij Wilfred in het verkeerde keelgat. “Daar verbaasde ik me zo over. Toen ik het interview zat te lezen, las ik een aantal dingen waarvan ik denk: nou, hier ben ik toch wel heel erg verbaasd over, onder andere het verhaal dat ik in allerlei programma’s allerlei dingen over haar zou zeggen, maar volgens mij doe ik het alleen hier toch? Ik heb hier een of twee keer een opmerking gemaakt en verder ook niet.”

Ze verdraait de feiten, vindt Wilfred. “Veel belangrijker is dat ze zegt: ‘Laat hem recht in mijn gezicht zeggen wat hij van me vindt’ Maar ik heb het die avond recht in haar gezicht gezegd. Sterker nog: ik ben nogal boos geworden, dat weten jullie ook. Ik heb toen ook tegen haar gezegd wat ik daarvan vond en dat ik er niet echt amused over was en ik me in de maling genomen voelde.”

‘Wat wil je bereiken?’

Wilfred heeft Fidan bovendien de kans gegeven om het uit te praten, zegt hij. “Ze zei na de uitzending: ‘Nodig me dan uit bij BNR komende week als co-host, dan gaan we het uitpraten.’ Ze is de dag erna gebeld door mijn eindredactie en toen had ze gezegd: ‘Wilfred en zijn vrouw waren nogal emotioneel, dus dat lijkt me niet verstandig.’ De kans om het uit te praten heeft ze dus niet aangepakt. Ik heb alle kansen gegeven om het uit te praten.”

Hij wordt doodmoe van de presentatrice. “Wat wil je hier nou mee bereiken? De interviewer vroeg er niet naar. Ze begon er spontaan over. Dan denk ik bij mezelf: of ze is heel goed en ze wil het verhaal draaien of zou ze echt zo denken. Dat verbaast me dan een beetje.”

“Wat is het idee erachter? Als je het zo vervelend vindt, kun je het ook laten rusten of me even opbellen.”

Carrière

Fidan mag hem wel dankbaar zijn, aldus Wilfred. “Ik heb haar carrière wel iets verder kunnen brengen want daardoor is ze uiteindelijk ook De Vooravond gaan doen. Opeens vond iedereen het geweldig allemaal.”

“Eigenlijk zou Simone Weimans dat gaan doen; die had al vijf of zes screentests gedaan. Die laatste screentest ging niet zo goed en toen hebben ze alsnog Fidan genomen.”

Lees ook

Fidan Ekiz gaat helemaal los in Op1: ‘Arie is NSB’er’ (29 juni 2020)
Herrie bij Op1: vrouw Wilfred grijpt in na fittie met Fidan (30 juni 2020)
‘Wilfred Genee ging volledig uit zijn plaat bij Op1’ (1 juli 2020)
Wilfred Genee bij Op1: ‘Ik ben hier verdomme genaaid!’ (11 juli 2020)
Op1-ruzie Fidan Ekiz en Wilfred Genee niet bijgelegd (1 september 2020)
Wilfred Genee klaar met Fidan Ekiz en Jeroen Pauw (17 september 2020)
Wilfred Genee en sidekicks kraken Fidan Ekiz af (16 oktober 2020)
Fidan Ekiz betreurt dat vriendschap met Wilfred Genee voorbij is (24 december 2020)

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen