Hugo de Jonge tegen Eva Jinek: ‘Ja, ja, rustig maar’

Hugo de Jonge ergerde zich woensdagavond lichtelijk aan de aanhoudende kritische vragen van Eva Jinek over de trage uitrol van het coronavaccinatieprogramma in ons land. Dat was te zien op RTL 4.

Eva Jinek en Hugo de Jonge © RTL

Zorgminister Hugo de Jonge heeft toegegeven dat de trage uitrol van de coronavaccinaties in ons land aan hem te wijten is en Eva Jinek ondervroeg hem daar kritisch over. De zorgminister ergert zich enigszins aan de aanhoudende kritiek, omdat hij ‘wel eens het idee heeft dat wel eens wordt onderschat hoe complex het is’.

Zeuren

Hugo vindt dat hij uiteindelijk een prestatie van formaat heeft neergezet. “Ik moet natuurlijk altijd gewoon verantwoording afleggen in de Kamer en dat doe ik ook, maar uiteindelijk doe ik het niet voor de Kamer, maar doe ik het voor Senna en voor de mensen voor wie Senna zorgt. Dat vind ik belangrijk om voor ogen te houden en daarom is vandaag een waanzinnig mooie dag. Er zijn 6.000 prikken gezet vandaag, hè?”

Eva: “Zeker, dat is fantastisch. Heel Nederland is daar blij mee. We zitten altijd te zeuren dat we willen dat politici hun fouten erkennen en dan gebeurt het en is het nog niet goed. Natuurlijk: het gaat nu natuurlijk niet om vingerwijzen en de schuldvraag, het gaat nu eigenlijk alleen maar om de functionaliteit van de fout maken.”

Kritische vragen

Vervolgens vuurde Eva een aantal kritische vragen op hem af: “Hebben we er iets van geleerd en verandert dat het toekomstige pad? Dus als er geen maximale wendbaarheid was door een verkeerde inschatting – kan gebeuren, helemaal prima – is het dan nu zo (…) dat er perfecte draaiboeken liggen voor elk mogelijk vaccin dat komt? Is dat zo, heeft u die fout hersteld?”

Hugo vervolgens: “Ja, we hebben die maximale wendbaarheid ingebouwd omdat we verschillende uitvoerders voor verschillende groepen hebben klaarstaan.”

Eva: “Dat op maat gemaakte wat nodig is voor al die vaccins is nu gelukt? Al die draaiboeken zijn er?”

Hugo: “Jazeker.”

‘Ja, ja, rustig maar!’

Eva: “U gaat niet over twee maanden zeggen: ‘Ik had toch meer wendbaarheid moeten hebben?’”

Hugo: “Ik ga zeker niet zeggen dat er nooit meer foute inschattingen zullen volgen of dat er nooit meer een probleem ontstaat in de uitvoering. Kijk even in de landen om ons heen. Je zult in ieder Europees land bij deze complexe operatie…”

Eva: “Natuurlijk, maar we zijn niet een ieder ander land, we zijn het laatste EU-land dat begint, dus we stellen een kritische vraag over het feit dat er een fout is gemaakt bij de inschatting. Is dat nu opgelost? Zijn alle draaiboeken er? Is de maximale wendbaarheid gegarandeerd voor de toekomst? Dat is een ja of nee-vraag.”

Hugo vond de houding van Eva wel heel erg agressief. “Ja, ja, rustig maar”, zei hij.

‘Ik wil het weten!’

Eva liet zich niet afwimpelen: “Nee, ik wil het graag weten!”

Hugo: “Wat ik blijf zeggen is dat we zullen blijven bijschakelen op het laatste moment en wat ik blijf zeggen ook: dit is een complexe crisis, er zullen fouten gemaakt blijven worden en de enige manier om geen fouten te maken is geen verantwoordelijkheid te willen nemen. Dat is niet de keuze die ik maak.”

Fragment

Het fragment:

113 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Leneard
januari 9, 2021 07:30

“Als zij maar wint,” …gaandeweg verliest ze wél in rap tempo haar meerwaarde. De overstap heeft niet écht geleidt tot een vooruitgang. In tegenstelling daarvan komt haar talkshow tegenwoordig niet veel verder dan krampachtig hysterische geneuzel omwille van kijkcijfers, cijfers die op hun beurt ver achterblijven op de verwachtingen die men ongetwijfeld van haar had. Inmiddels is zij tweede keus, erg jammer!

Gast
A. Tempelman
januari 8, 2021 17:38

Al die talkshows met al die kritische interviewers bevestigen onbedoeld het idee dat we geleid worden door idioten door op elke slak zout te leggen. De hijgerige neiging om elke dag weer nieuwe weeffoutjes te ontdekken in beleid dat van dag tot dag bijgesteld moet worden omdat we nog nooit eerder op deze manier met een virus te kampen hadden, maakt dat mensen hun vertrouwen in de overheid, de wetenschap en de media verliezen.

Stop ermee om politieke of journalistieke puntjes te scoren en houd de grote lijnen in de gaten. De Jonge doet het prima.

Gast
Peter
januari 9, 2021 11:10
Antwoord op  A. Tempelman

Meneer tempelman volgens mij vergeet u 10jaar geleden de Mexicaanse griep was ook het zelfde. Voor mij een deja vu. Vandaar dat deze vaccin er vlug doorgeduwd word.

Gast
Regina van Weerdhuizen
januari 8, 2021 12:33

Je kunt ook normaal de minister bevragen. Het is geen schooljongen. Sinds Peter van der Vorst daar de leiding heeft is RTL wel afgezakt. Humberto deed het beter. Maar ze wilden een meer journalistieke inhoud, dat gaat dus de mist in. Eva vindt dat zij de beste is. ( als ik maar win) Dat heb ik in Amerika de laatste tijd vaker gehoord. Blijf jezelf en bevraag de mensen niet zo vinnig. Kijk naar Carrie ten Napel, zo kan het ook.

Gast
Lian
januari 7, 2021 21:54

Eva; Ze heeft het niet meer! In het begin van haar carrière vond ik ze kundig.sterk, helder. ..zich zelf ( dacht ik) ik zie nu een vrouw die t vak zeker in zich heeft maar handelt naar wat er van haar verwacht wordt..het voelt niet meer goed, ze mist de zuivere intentie…ik ben afgehaakt!

Gast
Waarom worden mijn berichten tegengehouden?
januari 7, 2021 21:47

Kritisch is Jinek alleen bij politieke tegenstanders. Bij D(DR) 66 zit ze te soppen.

Gast
Marijke
januari 8, 2021 08:23

Ja, Jinek moet onpartijdig zijn tijdens haar interviews, maar de haat straalt steeds meer uit haar ogen als zij een tegenstander spreekt en haar vraagstelling wordt steeds pinniger. Wat is zij veranderd!

Gast
Spetter
januari 7, 2021 21:30

Jeetje hij zit meer in tv programma’s dan dat ie luistert naar adviezen van het RIVM of artsen. Wat een vervelend Popi Jopie ventje is het toch.Bah!

Gast
Jan
januari 7, 2021 20:10

Die omhooggevallen onderwijzer die heeft samen met die gluiperige gladde aal Rutte er een enorme puinhoop van gemaakt. Zelfs het logistieke proces is echt in 1 dag op de rIl te zetten. En maar afwegen en maar dubben deze mensen hebben bloed aan hun handen. Vertel dit gedrentel maar aan alle nieuwe weduwen en weduwnaars van komende weken!
En alle VVD stemmers hebben hier ook schuld aan. Kijk naar de peilingen hoe deze dreutel Rutte wordt vereerd met een werkelijk niet te verklaren hoeveelheid stemmen. Schaam je bijna dood als je nu nog heg lef hebt om op de VVD te stemmen. Schandalig!

Gast
Zuster Ursula
januari 8, 2021 09:39
Antwoord op  Jan

100% mee eens!!!

Gast
johanj34
januari 10, 2021 03:25
Antwoord op  Jan

Oh jij kunt het beter ? , engnekkie.

Gast
Joop
januari 7, 2021 19:56

Gewoon t leger inzetten die hebben alles wat ze voor zo’n operatie nodig hebben

Gast
Paulus de Boskabouter
januari 7, 2021 19:40

Wees blij dat de vaccinatie is opgestart. Ga dan niet liggen zeiken, dat is mosterd na de maaltijd. Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Ga er vanuit dat er van hogerhand enorm hard wordt gewerkt om e.e.a. te realiseren. Minister de Jonge verdiend respect en geen gezeur.

Gast
Jan
januari 7, 2021 20:16

Jij bent met dit goedpraten net zo’n sukkel als Rutte en de Jonge!
En dat heeft niks met zeiken te maken. Vertel jouw mooie smoesjes tegen al die 60 gezinnen pee dag die de komende 2 weken dood gaan. Dankzij deze 2 sukkels die het maar niet op de rit krijgen. Schaam je dat je ze samen verdedigd. Schaam je!

Gast
Zuster Ursula
januari 8, 2021 09:55
Antwoord op  Jan

Schaam je ja Paulus de Boskabouter, denk eens na!! Er gaan nog meer mensen dood door dit slappe beleid. Het slappe, softe beleid moet na 10 jaar eindelijk eens stoppen!!!

Gast
Zuster Ursula
januari 8, 2021 09:49

Feit blijft dat Nederland als laatste begon met vaccineren door slechte organisatie van het vaccineersysteem. Er was al maanden bekend dat er vaccins aan zouden komen. Testbeleid liep ook voor geen meter! Makkelijk achteraf lullen nu het vaccineren dan eindelijk begonnen is! Zowel Hugo de Jonge als Mark Rutte kunnen niet tegen kritiek. Alsof het over kleinigheidjes gaat!

Gast
Marianne
januari 7, 2021 19:12

Ze was gewoon onbeschoft ik zou mij schamen als het mijn dochter was je mag kritisch zijn maar op een normale manier ze moet naast jort kelder gaan zitten goed koppel

Gast
Zuster Ursula
januari 8, 2021 10:33
Antwoord op  Marianne

Dan zijn alle tweede kamerleden zeker onbeschoft, volgens jou. Het is goed dat zij Hugo de Jonge aanspreken op zijn wanbeleid!
Wat heeft haar moeder ermee te maken?!!! Dat slaat nergens op!!! Ze is volwassen vrouw, moeder en ze weet heel goed waar ze het over heeft. Ik zou trots zijn als ik haar moeder was! Ik kan me niet anders voorstellen dan dat haar moeder en vader héél trots op haar zijn!!!
Eva heeft het erg goed gedaan!!!
Hahahaha, naast J Kelder gaan zitten, dan schaam je je continu voor die idioot. Bespottelijk dat ze hem nog programma’s geven en hem bij op1 hebben gezet ( met een kruiwagen kom je zonder capaciteiten helaas ook een eind)
Gisterenavond ook gekeken toevallig, hoe onbeschoft hij reageerde op Hoekstra. De heer Hoekstra sprak het zelf ook uit, hoe onbeschoft hij zich gedroeg, met zijn, ” is het nu om de 4 jaar zo’n chaos in de USA.” Walgelijk, die Kelder is totaal ongeschikt om ook maar iets op tv te doen!! Een communicatietraining zal bij hem niet helpen. Hij begrijpt werkelijk niet wat hij wel en niet kan zeggen! Daarbij is Eva heel beschaafd. Dat Hugo de Jonge roept “jaja rustig maar”, zegt meer over Hugo dan over Eva. Steeds weer die smoezentrommel openen, daar zitten, zo te zien, nog genoeg smoezen in!!
Hulde voor Eva, weg met kots Kelder!!!

Gast
Masterplugger
januari 7, 2021 19:08

Respect moet je verdienen en dat doe je Door nederig je werk te doen en ook regelmatig het goed te doen ipv keer op keer te falen!

Gast
Joepie
januari 7, 2021 19:06

Wat is de bedoeling van de vaccin??
Je moet nog steeds een muilkorf dragen en kan nog steeds besmet worden en je kan oom nog anderen besmetten . Wat wordt er in je gespoten ?????????? Denk eens na

Gast
Masterplugger
januari 7, 2021 19:05

Hugochenko ten voeten uit…. egoïstisch en dom… Alles verkloten en proberen op anderen af te schuiven en vooral uit de hoogte blijven doen… Het wordt tijd dat hij naar school terug getrapt wordt

Gast
Carina
januari 7, 2021 18:55

Je doet het heel goed Hugo👌. Gaat er maar aanstaan! Kritiek geven is makkelijk dan iemand steunen.

Gast
Anaal_digitaal
januari 7, 2021 19:23
Antwoord op  Carina

Hoeveel krijg je betaalt hiervoor?

Gast
Anita
januari 7, 2021 18:55

Je zal zo een crisis maar eens moeten aanpakken, de beste stuurlui staan aan wal.
Jammer dat er zo weinig respect is voor Hugo, en al het werk wat hij door corona verzet.
Het lijkt tegenwoordig erg makkelijk om iemand af te zeiken i.p.v. complimenteus te zijn naar onze medemens.
Wat zou jij Eva, of jij andere inwoner van Nederland doen als jij in de schoenen van Hugo zou staan, weet jij dan hoe je dit, deze crisis zou moeten aanpakken?
Het is per slot van rekening voor iedereen een nieuwe situatie.
Ben wat aardiger over en naar elkaar toe, we hebben elkaar nodig.

Gast
Zuster Ursula
januari 8, 2021 10:52
Antwoord op  Anita

Geweldig programma als zij alleen zou zeggen hoe fantastisch Hugo het heeft gedaan, wat overigens niet zo is. Dan zou ze weer uitgemaakt worden voor slijmbal. ZE kan het kennelijk niet gauw goed doen. Ik vind het iig klasse hoe Eva onderwerpen aan de kaak stelt! De hele tweede kamer mag hem wel aanspreken op zijn wanbeleid en Eva zou dat niet mogen. Bespottelijk!! Hoe hij reageerde op haar, was trouwens ook neerbuigend met zijn , “jaja rustig maar.”
Het is ook makkelijk, nu eindelijk is begonnen met vaccineren, te zeggen, Dat Hugo het goed heeft gedaan. Feit blijft, dat het eerder had gekund en gemoeten. Vorige week moesten de lokaties nog gebouwd worden. Dat had ook veel eerder gekund. Je moet zorgen dat je startklaar staat, als het vaccin komt. Dat is toch zijn functie! Zoals anderen hun eigen functie hebben. Als ze dat tenminste nog kunnen zeggen!

Gast
Anita
januari 7, 2021 18:47

Hugo versus Eva

Gast
Tom
januari 7, 2021 18:42

Heel kort maar duidelijk. Weg met deze dandy, zelfingenomen arrogante lul!!!

Gast
Massa
januari 7, 2021 19:01
Antwoord op  Tom

En ga jij het doen dan pipo, achterbakse lul

Gast
Annelies
januari 7, 2021 18:35

Een beetje meer respect voor Hugo zou wel op zijn plaats zijn.Dit is geen makkelijke taak .
Hij en vele andere (de zorg de onderzoekers etc)doen ontzettend hun best voor Nederland
Altijd naar negatief iedereen maakt weleens een fout

Gast
Louis
januari 7, 2021 18:20

Een beetje respect mogen we toch met zijn allen wel hebben voor Hugo. Ga er maar eens aan staan in deze crisis. Voor mij alle complimenten voor Mark en Hugo.
Wat er in het debat is gebeurt kan echt niet om iemand zo af te zeiken, beste stuurlui staan aan wal
We maken allemaal fouten maar om iemand zo het vuur aan de schenen te leggen…..
Jammer Jinek, dit had wel anders gekund

Gast
Jvr
januari 7, 2021 18:47
Antwoord op  Louis

Wordt tijd dat de journalistiek eens wakker wordt. We zijn nu een jaar verder en eigenlijk hebben ze in de politiek alleen maar op basis van paniek allerlei acties genomen. Als je het dreigend tekort aan capaciteit in ziekenhuizen beleidsbepalend maakt, dan is het raar dat je na 9 maanden niet meer capaciteit hebt gecreeerd. En wel 28000 mensen afwijst die graag deze capaciteit hadden geleverd. Dan was er helemaal geen lock down nodig geweest. Nu hebben we een tekort aan vaccins. Waarom is dan niet iedereen getest op antistoffen/werkende t cellen. Dan had je al de helft van nederland later kunnen vaccineren. Dat in combinatie met 6 weken eerder starten en je was eind april klaar geweest. Drie tot zes maanden winst. Is slordige 40 miljard en enkele duizenden doden minder. Hoop dat ze geleerd hebben om crisissituaties niet meer aan de reguliere ambtenarij en politiek over te laten in de toekomst maar aan een daadkrachtig crisisteam.

Gast
Oscar Postuma
januari 7, 2021 17:48

Uitstekende journalistiek van Eva, complimenten! Hugo de Jonge kan het duidelijk niet goed aan en stapelt helaas fout op fout. Dat hadMark Rutte veel eerder moeten onderkennen en het advies van Neelie Smit moeten opvolgen.

Gast
bert
januari 7, 2021 17:56
Antwoord op  Oscar Postuma

Jinek zoekt altijd iemand uit waarvan ze weet dat ze ermee kan scoren, bah bah ,zo doorzichtig

Gast
bert
januari 7, 2021 17:58
Antwoord op  Oscar Postuma

Neelie Smit ….proest uhuhuh, laat me niet lachen

Gast
John
januari 7, 2021 18:25
Antwoord op  Oscar Postuma

Eva zakt af naar een bedenkelijk goedkoop niveau. In haar top tijd was ze ingegaan op Hugo’s opmerking:” ….broodjes aap”. De materie is complexer dan we allemaal denken. Ik ben geen CDAer maar petje af voor Hugo. ,In positie komt vacant. Iets voor Eva?????

Gast
Jan
januari 7, 2021 18:31
Antwoord op  Oscar Postuma

Kwats. De toonzetting van Eva deed mij denken aan een mitrailleur. Agressie droop er vanaf. Scoringsdrift, niet meer en niet minder.

Gast
Zuster Ursula
januari 8, 2021 10:56
Antwoord op  Oscar Postuma

100% mee eens!

Gast
2021
januari 7, 2021 15:23

Waarom is mijn reactie verwijdert, omdat ik de waarheid zei ??
Wel gek hoor, ik heb geleerd dat ik niet mag liegen.

Gast
paul dino
januari 7, 2021 16:25
Antwoord op  2021

Gaan ze hier nu ook al verwijderen?
Wat heb je gezegd dan? doe nog een keer!!

Gast
2021
januari 7, 2021 16:46
Antwoord op  paul dino

Dat die Sanna niet voor de eerste keer een spuit kreeg gisteren, want er waren al 3 foto`s gemaakt , omdat ze steeds andere kleding aan had.

Gast
Zarsa
januari 7, 2021 17:47
Antwoord op  2021

Verwijderd

Gast
Bennie
januari 7, 2021 15:18

De manager, minister, directeur, trainer of voorman die gaat zeuren dat zijn werk ‘niet onderschat moet worden’, tekent voor zijn ondergang.

Gast
Louis
januari 7, 2021 18:52
Antwoord op  Bennie

Ik had ook liever dat ik eerder gevaccineerd had kunnen worden dan nu het geval is. Maar min. De Jonge heeft wel gelijk dat men niet moet onderschatten wat er moest gebeuren. Het is net als bij voetbal; Er staan gewoon 16 miljoen deskundigen aan de zijlijn.
Ik vind ook dat je niet alles bij de Jonge in de schoenen kunt schuiven. Hij is ook afhankelijk van deskundigen en verschillende commissies.

Gast
Hans Zellenrath
januari 7, 2021 14:03

De beste stuurlui staan aan wal. Schandelijk hoe de verschillende media minister Hugo de Jonge proberen te tackelen. Typisch Nederlands. Op de Belgische en Duitse televisie gaat men hier met veel meer beschaving mee om. Dat is een oase.

Gast
Louis
januari 7, 2021 18:56
Antwoord op  Hans Zellenrath

U heeft het over beschaving? Helaas heeft een heel groot deel van de bevolking dat woord uit hun vocabulaire geschrapt. Nederland is veranderd en zeker de bevolking onder invloed van veel andere waarden en normen is er niet beschaafder op geworden.
De Nederlandse televisie en programma’s geven een goed voorbeeld van onze aftakeling.

Gast
MC bezoeker 1
januari 7, 2021 13:26

We zouden maar een kabinet hebben met partijen als de PVDA,PVV,Groen Links of FVD in deze crisistijd. Ik durf wel een voorspelling te doen dat we er dan nog veel slechter voor hadden gestaan. Wat een armoede/onbenullen die fractievoorzitters…

Gast
Slmoan
januari 7, 2021 13:17

Ik ben tegen Hugo maar nog meer tegen Clinton kwijler Jinek.

Gast
Toon
januari 7, 2021 13:16

Ja, tegen Hugo de Jonge is Eva Jinek wel kritisch. Maar als Sigrid Kaag de gast is, dan is het slijmen en likken bij Jinek.

Gast
Louis
januari 7, 2021 19:01
Antwoord op  Toon

Prima verwoord. Die tendens is al heel lang aan de orde bijna bij alle zogenaamde opinieprogramma’s. Veelal is het beschamend hoe eenzijdig die programma’s zijn.
Een uitzondering vind ik ‘s morgens bij de dames van WNL. Pittige dames en vlot programma met goede informatie.

Gast
MC bezoeker 1
januari 7, 2021 13:10

‘Ja, ja, rustig maar!’ Goed zo Hugo! Al die mensen die maar blijven zoeken naar punten waar iets mis gaat. Jij maar werken en de rest alleen maar zeuren. Hugo is ook afhankelijk van andere mensen. Ik zal nooit op hem stemmen,maar dit vind ik heel goed.

Gast
Geert
januari 7, 2021 14:19
Antwoord op  MC bezoeker 1

Ach hierdoor weten we ook, de bijwerkingen, bij de eerder gevaccineerden, dat is het voordeel er van

Gast
mohammed
januari 7, 2021 13:02

Laat eerst de mensen die heel graag worden gevaccineerd maar gaan. Dan kijken we over een tijdje wel naar de bijwerkingen.
Wij voorlopig niet met al deze leugens.

Gast
Wiek Molenaar
januari 7, 2021 16:17
Antwoord op  mohammed

Dat gebeurt ook, simpele ziel. Als jij niet wilt hoeft het niet. Is geen verplichting.

Gast
Ad cd broek
januari 7, 2021 19:07
Antwoord op  Wiek Molenaar

Wat nou simpel ziel omdat hij wil afwachten dan ben je nog geen simpel ziel misschien denkt hij beter na als jou

Gast
teuntje
januari 7, 2021 12:38

Hysterica was weer dronken ik kijk niet kan die valse vrucht niet luchten of zien

Gast
Huismaker
januari 7, 2021 13:07
Antwoord op  teuntje

Niet alleen hysterica, maar ook onecht, ongeïnteresseerd, toneelspeelster.
En De Jonge (schoolmeester derde klas lagere school, die van het cda voor minister van Volksgezondheid mag spelen) speelt mee. Even voor de show “kritisch spelen”. Right. Dream on.

Gast
Jan R.
januari 7, 2021 12:27

Krijg ik nou ook te horen als een zorgverlener geen vaccinatie heeft genomen. Mogen die blijven werken?

Gast
Josefien
januari 7, 2021 12:17

Hugo is Weegschaal en die blijven wikken en wegen tot ze een ons wegen.

Gast
Kuis
januari 7, 2021 12:13

Een leuke woordspeling, die je zelfs in deze corona vaccinatie context niet mag maken is?:
Hugo zou Eva maar al te graag willen volspuiten.

Gast
Guido W
januari 7, 2021 12:16
Antwoord op  Kuis

Doe mij maar Maan

Gast
Koos
januari 7, 2021 12:10

Er komt werkelijk geen eind aan het gedraai en gelieg. Zowel de Jonge als zogenaamde specialisten kletsen uit hun nek. Het enige wat waar is, en dit zeggen ze zelf, we weten het niet. De Jonge liegt over werkelijk alles. Nu opeens liggen er allerlei draaiboeken klaar. Alles is geregeld. Koel en transport capaciteit is optimaal. Leugenaar. Hij noemt elke vorm van kritiek broodje aap verhaal . Het broodje aap is hij. Werkelijk niets is er goed gegaan en goed gedaan. Het land word verwoest en de mensen word elk menselijk contact ontnomen. Wat hier plaatsvind is geen bestrijding van een pandemie. Het is het knechten en monddood maken van een generatie. Stop deze krankzinnigheid. Terug naar normaal en accepteren dat de dood onderdeel van het leven is.

Gast
Mario
januari 7, 2021 14:04
Antwoord op  Koos

Wij staan als Nederland niet echt bekend als ” voorlopers ”
Denk dat ze de reactie van het medicijn hebben afgewacht.
Gezien het aantal beschikbare entingen wordt het voor ons een lange zit.

Gast
Analist
januari 7, 2021 11:58

Wat zijn we weer trots op die luttele 6.000 prikken die gisteren zijn gezet en de meesten minimaal een goede bescherming geven van drie maanden. De laatste twee maanden zijn dagelijks meer dan 6.000 besmettingen geregistreerd en ligt het werkelijke aantal dagelijkse besmettingen waarschijnlijk twee à drie keer hoger. Oftewel; de langere immuniteit door natuurlijke besmettingen zet voorlopig meer zoden aan de dijk.

Gast
Frans
januari 7, 2021 12:49
Antwoord op  Analist

Ja joh.
Maar de bijwerkingen van die corona griep duren vaak zo lang.
Dan maar liever een vaccin.
Wat mij betreft

Gast
analist
januari 7, 2021 13:45
Antwoord op  Frans

Begrijpelijke voorkeur, zeker als je nog niet ziek bent geweest. Dat neemt niet weg dat natuurlijke vaccinatie door besmetting op dit moment effectiever is doordat er veel te weinig wordt gevaccineerd.

Gast
statisticus
januari 7, 2021 13:41
Antwoord op  Analist

Daar komt nog bij dat de effectiviteit per gegeven vaccinatie minder wordt naarmate meer mensen al een keer besmet en of ziek zijn geweest door covid-19. Nederland heeft met bijna dertig procent misschien wel de hoogste besmettingsgraad ter wereld.

Gast
ome H
januari 7, 2021 11:52

Vind goed dat de Jonge zegt dat hij sneller had moeten zijn, maar de ambtenaren die daar al jaren op dat ministerie zitten, die hebben nog meer kennis (neem ik aan) dan hem, waarom grijpen die dan niet in?

Gast
Lucille Werner
januari 7, 2021 11:50

Eva, niet mijn Hugo aanvallen met moeilijke vragen! Toen je Geert W. op visite had, vroeg je alleen maar over zijn katten! Dat is niet eerlijk hoor! Foei!
Vraag mijn Hugo bijv. iets over zijn schoenen of zo… je weet wel, de echte belangrijke zaken in het leven.

Gast
robb
januari 7, 2021 11:38

Hugo en Mark hebben het niet goed gedaan ze hadden voor het pfeiffer vaccin hadden ze geen plan klaar liggen , toch gaat het in bv Belgie en Frankrijk ook niet goed na de eerste prik in een week nog maar 500 gezet en Duitsland sluit locaties omdat ze geen naalden hebben .

Gast
Frans
januari 7, 2021 11:48
Antwoord op  robb

Nederland doet het dus beter.

Gast
ome H
januari 7, 2021 11:53
Antwoord op  robb

Frankrijk in 1 week 751 prikken ….

Gast
Zalmneusje
januari 7, 2021 12:09
Antwoord op  robb

Pfizer vaccin

Gast
Koen
januari 7, 2021 11:18

Het is Sanna en niet Senna…maar goed ff to the point.

Die Hugo heeft en is echt de ballen uit zijn broek aan het werken maar ondanks alles kan je toch zien dat het allemaal net niet is, je mist het adhoc kunnen inspelen op veranderde situaties, het goed voorbereid zijn op alles en zelfs op het onbekende.

Het is niet de eerste keer dat Nederland bedreigt wordt door een pandemie dus je zou op zijn minst kunnen verwachten dat er een draaiboek aanwezig is voor dit soort zaken om als land voorbereid te zijn. Als je dan meer info hebt over een virus kan je dat draaiboek daar op aanpassen.

De tunnelvisie die ze gehad hebben met een bepaald virus en de daarbij behorende opslag/verspreiding is het probleem waarom ze nu zo achter de feiten aanlopen. Het was al lang bekend dat er meerdere vaccins op komst waren dus zodra bekend is dat er een goedkeuring aankomt en er een hele specifieke opslag nodig is dan moet je meteen schakelen en met je crisisteam direct acteren op deze nieuwe informatie.

Van de week een debat gezien waarbij er een voorbeeld gegeven werd waarbij een ziekenhuis extra hulp vroeg van het leger maar dat dit wordt afgewezen door de politiek omdat er bepaalde afspraken zijn op landelijk niveau. Echt, serieus, ik snap best dat er afspraken zijn maar de rigide houding daar niet van te kunnen afwijken tijdens een crisis geeft goed weer dat ze de wendbaarheid niet hebben en ook niet de noodzaak zien. De politiek geeft graag voorrang aan regels en afspraakjes i.p.v. af en toe eens het gezond verstand te gebruiken.

Begrijp me niet verkeerd, het is een complexe operatie maar kom op, je hebt iedereen ter beschikking als overheid die je maar wilt en dan loop je nog steeds achter de feiten aan.

Gast
Mario
januari 7, 2021 14:12
Antwoord op  Koen

Ruimte gebrek in alle ziekenhuizen, kankerpatiënten moeten wachten.
Waarom geen corona ziekenhuizen vrijgemaakt.?
Er zijn er meerdere beschikbaar.
Slooterziekenhuis
Emmen. Of zeg ik nu iets doms.?

Gast
Mario
januari 7, 2021 14:25
Antwoord op  Mario

Als het maar niet de zelfde kant op gaat als met de mondkapjes ,
Dan zijn we in 2025 nog aan het enten

Gast
Carla
januari 7, 2021 18:49
Antwoord op  Mario

Het gaat niet om de plek of het bed, het gaat om de handen aan het bed

Gast
realist
januari 7, 2021 11:18

Jammer dat bij Hugo (een extra grote) spuit er niet in ging.

Gast
Louis
januari 7, 2021 19:06
Antwoord op  realist

Misselijk zo’n bijdrage. Niveau?

Gast
anoniem
januari 7, 2021 11:05

nederland wakker worden

slim of dom laat eva niet op jouw stoel zitten

ik heb jullie zo vaak gezegd gewaarschuwd

laat eva niet voor je praten

loop niet met der mee met ja je hebt gelijk

gast praat zelf

laat niet de journalist voor je praten

waarom zit je aan tafel

om vriend te worden van eva

of dat eva behoort tot je netwerk

brand der ter plekke

dat is ook eva der doel

dat moet ook you doel zijn

eva mag niet op je stoel zitten lullooooooooooo

eva is een joint vrouw

ze raakt soms der zelf zijn kwijt

iemand die joint is niet zuiver

eva wil scoren

gast jij moet ook scoooorrrreeennnnn

peter r de vries

heeft der toch

loeihard aangepakt

eva joint je ook

ze kon geen kant meer op

en der antwoord was

ja

en likken ze elkkaar

rtl 4

moest eva de volgende dag eruit gooien

nederland pas op

kijk wat in amerika is gebeurd

binnenkort ook in europa

de arabische lente

Gast
Cutmurning
januari 7, 2021 11:29
Antwoord op  anoniem

Vooral het veelvuldig gebruik van ‘der’ heeft mij doen inzien dat uw spinsels van een ongekende intelligentie getuigen. Hulde en chapeau!

Gast
Neo
januari 7, 2021 10:44

Eva is hysterisch en Hugo is sikkeneurig. Niets nieuws dus.

Gast
Uuuh
januari 7, 2021 10:26

Ik kan niet meer zo goed naar Hugo de J. kijken. Iedere keer als hij in beeld komt ben ik bang dat hij op ieder moment weer in gezang zal uitbarsten.

Gast
jmp
januari 7, 2021 10:05

De Jonge heeft samen met Rutte heus niet alles goed gedaan. Het enige wat we horen is hoe fout en hoe slecht ze het allemaal doen. Maar ik heb nog nergens van al die gilbekken gehoord, hoe het dan wel zou moeten, niet van al die linkse talkshow wijsneuzen, niet van Asscher, niet van Klaver, niet van Marijnissen, niet van Wilders. Het is vooral makkelijk scoren voor de kijkcijfers en, in geval van die politici, in het kader van de komende verkiezingen over een geheel nieuw, nog niet volledig ontdekt virus, waar alles en iedereen in de hele wereld door is verrast. Het enige wat de oppositie, die linkse talkshow-hostjes en al die columnisten/publicisten nu doen is Rutte en De Jonge de kastanjes uit het vuur laten halen en zelf achteroverleunend alles afbranden wat zij doen. Begrijp me goed, kritisch benaderen mag en moet zelfs, maar dít is veel te makkelijk.

Gast
Elphor
januari 7, 2021 10:37
Antwoord op  jmp

Zoals Jinek gisteren al vroeg: “Waren er voor alle scenario’s draaiboeken?”. Antwoord van Hugo de Jonge was dat er veel te veel onzekerheden waren, dus dan lijkt het antwoord een ‘nee’ te zijn. En dat is veelzeggend voor het gepruts.

Gast
Sjaak echt
januari 7, 2021 10:38
Antwoord op  jmp

Linkse talkshow-hostjes? Die houden van Rutte en De Jonge omdat zij ook links zijn. Buiten de regeringspartijen komt er niemand aan tafel en als ze wel aan tafel komen worden ze totaal afgebrand door een team van de centrumpartijen.

Gast
Xantippe
januari 7, 2021 11:09
Antwoord op  Sjaak echt

De VVD en CDA links? Laat me niet lachen.

Gast
Piet Zwart
januari 7, 2021 14:47
Antwoord op  jmp

Haalde die rukkers de kastanjes maar uit het vuur .
Maar liegen en bedriegen alles bij elkaar .
Heb meer te doen met:
1 miljoen mensen die niet geholpen worden aan kanker en wat niet meer .
100 duizenden ondernemers die hun levenswerk zien instorten ,
100 duizenden hulpbehoevende die door een raam in de tuin begeleid worden .
Heb ik het niet eens over miljoenen scholieren die achterstand op lopen of thuiswerkers die psychisch helemaal door draaien.
Waarom zie ik deze die cijfers niet elke dag op journaal.
Aanpak levert meer schade op .
Eerste beeld NOS waren Chinezen die spontaan dood op straat neer vielen.
In heel de pandemie , in heel de wereld nooit meer gezien .
Allemaal bangmakerij dood en virussen horen bij het leven .

Gast
Poesje
januari 7, 2021 18:43
Antwoord op  jmp

Wat een enorme heks die Eva, iemand zo af te branden die 24/7 keihard bezig is .in nog geen enkele talkshow heb ik nog maar enig respect of een goed woordje gehoord !!
Waar is het ontzag voor het gezag ..
Als ik Hugo was zou ik zeggen doe het maar lekker zelf allemaal !!

Gast
Anoniem
januari 7, 2021 20:29
Antwoord op  Poesje

Vreselijke HEKS is Eva ..totaal geen respect WEG MET EVA de stekker uithalen dat kan zij niet maken
De Jong kan niet alleen beslissen hij heeft zoveel achterband die mee beslissen en hij krijgt de koude douche van iedereen is niet eerlijk HEKS
EVA peiling blijf dalen nu wil zij omhoog met de peiling om de JONG op on respect te behandelen ..doet zij net Trump om hun eigen ruit te gooien .. SCHANDALIG!!!!!

Gast
Louis
januari 7, 2021 19:13
Antwoord op  jmp

Wat denkt men van de GGD’s, die hadden nog geen enkele locatie klaar of zelfs maar in beeld. Zij wisten al vanaf de vroege zomer dat er gevaccineerd zou gaan worden. De GGD had ook al lang alles kunnen voorbereiden.
Ook het RIVM is zeker niet brandschoon.
Ik vind het bashen van één persoon een beetje zielig, terwijl het een totaal aanpak was van Minister, GGD, RIVM en verschillende deskundigen commissies.
Dus ophouden met alleen één Minister aan te vallen.

Gast
Pettie Fart
januari 7, 2021 10:03

Jinek is uiterst vervelende en nare vrouw. Uitermate geschikt voor pauperzender SBS, het bekijken niet waard.

Gast
Jantje
januari 7, 2021 10:00

Hou op met dat gezeik. In Nederland zijn inmiddels meer mensen ingeënt dan in België en Frankrijk bij elkaar. En in Duitsland is zo veel kritiek dat min van volksgezondheid onder curatele staat.

Gast
Frans
januari 7, 2021 10:11
Antwoord op  Jantje

Is dat zo?

Gast
Mag ik ook eens een keer wat zeggen.
januari 7, 2021 10:16
Antwoord op  Frans

Ja dat is zo. Gewoon het nieuws volgen.

Gast
Mousy
januari 7, 2021 11:10

Inderdaad gewoon nieuws volgen. In andere landen gaat het ook echt niet goed, met het coronabeleid, inenten etc. Ik kijk vaak naar de journaals en debatten van België en Duitsland. Daardoor weet ik dat Nederland het echt nog niet zo slecht doet.

Gast
Edje
januari 7, 2021 10:20
Antwoord op  Frans

Ja, tot gisteren 2000 in Frankrijk en 700 in Belgie..

Gast
Frans
januari 7, 2021 11:50
Antwoord op  Edje

Thnks. Ik lees het nu ook.
En in Dld zijn de naalden op.

Dan gaat het dus eigenlijk best goed in Nederland!

Gast
Jan Steinsen
januari 7, 2021 10:00

Wat het Volk van Nederland zo langzamerhand irriteert is dat we een minister hebben die geen minister blijkt te zijn (excellentie…) maar een kneus, iemand die niet weet te organiseren, die alsmaar ellenlange brieven schrijft maar niets oplost. Ja, complex is het zeker, en Hugo de Jonge heeft eens en te meer bewezen totaal ongeschikt te zijn om dit werk te doen! Er moet iemand worden aangesteld die verstand van zaken heeft! Niet deze kneus! Laat Hugo de Jonge folders vouwen of wat dan ook, maar ontneem het ministerschap! Nu!

Gast
Frans
januari 7, 2021 11:08
Antwoord op  Jan Steinsen

Ja hoor. Jij bent de beloofde verlosser.

De Jonge heeft de leiding over de grootste pandemie in de moderne wereldgeschiedenis en jij gaat lopen zeiken dank je wel. Ik was vorige week ook cynisch hierover maar er is wel degelijk veel gebeurd.

Nederland heeft in twee dagen al bijna tien keer zoveel mensen gevaccineerd als België en Frankrijk samen.

Dat heet: De wet van de remmende voorsprong.

Nederland is nu op het goede spoor.
Geleerd van de fouten in de buurlanden.
Binnenkort hopelijk opschalen naar topcapaciteit!!!

Laatst bewerkt 18 dagen geleden door Frans
Gast
Jan Kees
januari 7, 2021 09:56

Jaag die cokesnuivende louche autoverkoper met alleen PABO opleiding toch met pek en veren het land uit. Samen met zijn vriendje “gewoon je bek houden” Rutte.

Gast
Jopie
januari 7, 2021 10:24
Antwoord op  Jan Kees

Als jij nu eens begint met je bek te houden of opbouwende kritiek
te komen daar hebben we aan.
Ga anders naar Trump zelfde grote mond zie wat er van komt!!!!!

Gast
Sjaak echt
januari 7, 2021 10:40
Antwoord op  Jopie

Trump is 4 jaar het leven zuur gemaakt door linkse media en daarna met verkiezingsfraude het presidentschap ontnomen.

Gast
Werner van Bryun
januari 7, 2021 11:12
Antwoord op  Sjaak echt

Trump heeft een half jaar lopen vissen of hij niet twee maar drie termijnen president kon worden.
Trump heeft vanaf dag één de boek besodemieterd en zn familie bevoorrecht zoals het een goed dictator betaamt.
Hij heeft mensen bedreigt en gepusht om verkiezingsfraude tevolegen
En nu heeft Trump het democratische proces in het Capitool willens en wetens verstoord door er zijn volgers op af te sturen.

Trump is slecht nieuws

Gast
rollins
januari 7, 2021 09:54

Toch heb ik ergens ook wel medelijden met de man. De vraag is niet of hij op zijn snuit gaat vallen, maar wanneer. Het is een vedergewicht die meent de beste van de zwaargewichten te zijn met een zelfbeeld dat niet strookt met zijn competenties. Normaal eindigen dit soort types in een Big Brother huis of werden ze presentator van de belspelletjes van weleer.

Gast
Bart
januari 7, 2021 09:52

Ik werd maandag al niet goed van het doorlopende gezeik van Jinek op de Jonge en ben overgeschakeld. Jinek moet oppassen want kijkers worden hier moe van!!!

Gast
Frans
januari 7, 2021 09:52

Eva wordt steeds warriger:
“het gaat nu eigenlijk alleen maar om de functionaliteit van de fout maken”

Ehhmm…. iemand??

Gast
Jan Steinsen
januari 7, 2021 10:02
Antwoord op  Frans

Ja, ik begrijp dat je dit niet begrijpt! Daarom heeft het ook weinig zin om je dit uit te leggen! Iemand met een IQ van 56 kan dit nog begrijpen, en zelfs met een IQ van 25!

Gast
Frans
januari 7, 2021 10:12
Antwoord op  Jan Steinsen

Dank.

Gast
Egbett
januari 7, 2021 14:06
Antwoord op  Frans

Dank.. Het enige goede antwoord op deze opmerking. Maar dat snapt Jan vast niet

Gast
Louis
januari 7, 2021 19:17
Antwoord op  Jan Steinsen

Jij zult zo te zien wel een topper zijn. Wat een bijdrage zeg!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen