Albert Verlinde en Luuk Ikink slachten Doutzen Kroes af op tv

Albert Verlinde en Luuk Ikink hebben gisteren in hun programma’s Shownieuws en RTL Boulevard gehakt gemaakt van Doutzen Kroes. Albert wil dat ze haar klep houdt, Luuk wordt moe van haar.

Luuk Ikink en Albert Verlinde © RTL, SBS

Topmodel Doutzen Kroes vindt het walgelijk dat ook jonge kinderen vanaf twee jaar worden getest bij het grootschalige corona-onderzoek in de gemeente Lansingerland. De bewuste kinderen, waaronder ook het zoontje van André Hazes jr., kregen vervolgens een heus ‘Dapperheids Diploma’.

‘Diep triest’

Het is een nieuwsartikel van NU.nl dat bij Doutzen het bloed onder de nagels vandaan haalde. “Kinderen Langsingerland tonen ‘Dapperheids Diploma’ na coronatest”, kopte de nieuwssite, met daarbij een foto van twee vrolijke, geteste kinderen.

Doutzen woest op de socials: “Diep triest dit! Propaganda! Blijf van onze kinderen af!!!” En haar man Sunnery James: “Wow… Tenenkrommend.”

Het topmodel hoort samen met Ferry Doedens en Tim Douwsma al langer bij het Friese BN’er-trio dat buitengewoon kritisch is over de coronamaatregelen.

Luuk wordt er moe van

Luuk Ikink reageerde gisteren geprikkeld op Doutzens kritiek. “Doutzen Kroes zit nog steeds thuis zich vragen te stellen over het coronavirus en maakt zich weer boos. Ik word er zelf een beetje moe van, moet ik eerlijk zeggen. Ze zegt: ‘Blijf van onze kinderen af’. Het zijn niet haar kinderen, het zijn kinderen van andere mensen en als die hun kinderen willen laten testen, dan lijkt me dat toch alleen maar nuttig.”

“Sunnery zegt: ‘Ik vraag me af of het nut heeft’. Ja, daar kom je pas achter als je die kinderen ook daadwerkelijk laat testen. Het is ook een wattenstaafje, hè? Het is niet alsof je iemand zijn hand afhakt. Zo erg is het ook allemaal weer niet.”

‘Doutzen moet klep houden’

Albert Verlinde vindt Doutzen wereldvreemd. “Soms denk ik: wonen ze op Mars ofzo? Ten eerste is het niet zomaar dat ze dat daar doen, die testen bij die kids. Ze willen namelijk in kaart brengen hoe die Britse mutant zich verspreidt. Het is een onderzoek, dus je helpt met elkaar om er iets goed uit te laten komen.”

Hij vervolgde: “Als Doutzen Kroes het echt goed bedoelt, dan zou ik me ergens anders druk om maken. Ik heb namelijk op haar Facebook zitten zoeken of ze misschien even stilstaat bij het tehuis in Surhuisterveen, waar nu die uitbraak is van die Britse mutant. Dan denk ik: Doutzen, ga gewoon even lekker poseren en doe je mond even niet op en richt je daar nou even op.”

Guido in bres voor Doutzen

Story-baas Guido den Aantrekker sprong vervolgens in de bres voor Doutzen. “Dat vind ik iets te kort door de bocht, Albert. Als je in Nederland kritiek hebt op de maatregelen die door de overheid gepropageerd worden, ben je al snel een wappie.”

Albert: “Nee, dat vind ik niet. Ze mag van mij kritiek hebben, maar het zou zo mooi zijn als ze tegenover die kritiek vandaag bij dat drama in Surhuisterveen ook gezegd had: ‘Wat vreselijk.’ Dat je een brede blik hebt.”

Guido: “Waarom zou je dat er ook altijd bij moeten doen? Je mag toch gewoon voor je mening uitkomen?”

Albert: “Volgens mij heb je zin één gemist, want ik zei: ‘Je mag voor je mening uitkomen, maar het zou haar sieren als ze ook de keerzijde benoemt.’”

Het is niet meer mogelijk om te reageren onder artikelen van Mediacourant. Voor meer informatie bekijk dit artikel.

Wat vindt u?

Alle polls

Welk trio ziet u graag meedoen aan de knikkershow Marble Mania?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Meest gelezen in januari

Alle artikelen
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen