BN’er Tim Douwsma blijft ook in 2021 ‘kritische vragen’ stellen

Tim Douwsma, een soort Famke Louise maar dan met stoppelbaard, blijft ook in 2021 ‘kritische vragen’ stellen over het coronavirus. Dat laat hij weten in een bericht op Instagram.

Tim Douwsma © NPO

De 33-jarige zanger, niet bekend van hits, zit zich al maandenlang enorm op te winden over alle coronamaatregelen. Tim Douwsma besloot op een gegeven moment zelfs aan de talkshowtafel van Op1 te gaan zitten om te praten over dit onderwerp. Hij ligt sindsdien behoorlijk onder vuur, bijvoorbeeld van Evert Santegoeds en afgelopen week nog van Albert Verlinde.

Kritisch in 2021

Tim heeft vorige week zijn beklag gedaan over het feit dat de media hem in de hoek zouden zetten als virusgekkie. Hij is iets terughoudender geworden met het proberen om mensen te overtuigen van zijn eigen gelijk, maar wil zichzelf niet de mond laten snoeren. Hij blijft daarom ook in 2021 een kritische BN’er, laat hij weten.

“Wat een jaar! 😱 Ik zou niet eens weten waar te beginnen.. maar vooral ook een heel leerzaam jaar. Nog meer geleerd: Geluk zit in de ‘kleine’ dingen.🙏🏻”, zegt het talent. “Ik wil jou bedanken voor je liefde en je steun en wens je een heerlijk uiteinde en een fantastisch 2021! Vol positiviteit gaan we het nieuwe jaar! Love u❤️🙏🏻 #happynewyear.”

Als een kritische volger daarop opmerkt: ‘Doe je in 2021 wel weer mee?’, antwoordt Tim: “Mee met kritisch zijn? Altijd!”

Tims coronamening

De coronamening van Tim is dat het te rigoureus is dat het hele land in lockdown wordt gegooid om mensen van een coronadood te redden. Hij sprak in september aan de Op1-talkshowtafel bijvoorbeeld schande van alle uitgestelde zorg. “Er zijn 28 miljoen operaties uitgesteld”, riep hij. “Ja, dat zijn de feiten die ik hoor.”

De andere aanwezigen aan tafel gaven aan dat dat getal absoluut niet kan kloppen, maar Tim hield stug vol. “Dat kan niet kloppen”, zei presentator Tijs van den Brink. Tim daarop: “Ik hoor wel dat veel mensen veel later diagnose krijgen en er een hongersnood ontstaat in Afrika. Je wordt nu heel snel neergezet als corona-ontkenner.”

Drachten

Andere bekende Nederlanders uit Drachten die kritisch zijn over de coronamaatregelen zijn Doutzen Kroes en Ferry Doedens.

Doutzen heeft op Instagram laten weten dat ze zich in 2021 niet meer wil mengen in het coronadebat en Ferry zien we tegenwoordig alleen nog maar kreunend voor de camera.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen