Wilfred Genee niet blij met lockdown: ‘Laat ons risico’s nemen’

Wilfred Genee merkt dat hij steeds kritischer wordt over het besluit om Nederland volledig op slot te gooien. Hij schuift iets meer op richting de uiterst kritische Katja Schuurman.

Wilfred Genee Bron: Wessel de Groot

Katja Schuurman vindt het schandalig dat minister-president Mark Rutte ervoor heeft gekozen om een zeer strenge lockdown in te stellen en spreekt van coronahysterie. De RTL 4-ster heeft behoorlijk wat kritiek over zich heen gekregen, maar ook Veronica-ster Wilfred Genee merkt dat hij steeds meer onvrede voelt over het coronabeleid.

Wilfred twijfelt steeds meer

Aanvankelijk begreep Wilfred de maatregelen van de overheid goed, maar dat begrip wankelt nu. “Ik moet je zeggen: sinds vanochtend twijfel ik steeds meer. Ik zat de krant te lezen en eigenlijk heeft de regering vanaf maart de tijd gehad om een beter plan op te stellen”, zegt hij in zijn programma op Radio Veronica.

Wilfred wijst erop dat hij zelf ook voorstellen heeft gedaan. “Ik zat in mei bij Eva Jinek en kreeg daar een discussie met Ernst Kuipers. Ik zei: ‘Waarom richt je niet een paar oude gebouwen in om speciale ziekenhuizen te maken voor Covid-patiënten?’ Dan breng je de samenleving weer een beetje op orde.”

Safe zones

De Veronica Inside-ster denkt dat naast speciale Covid-ziekenhuizen ook het plan van Barbara Baarsma goed kan helpen om de samenleving weer open te gooien. “Wat Barbara Baarsma zei over safe zones en minder veilige zones, vind ik ook goed. Dan kun je daar een keuze in maken.”

Maar de huidige lockdown pruimt Wilfred niet goed. “Ik merk toch toen ik vanochtend wakker werd, ik er een tijd over na zat te denken en stukken zat te lezen, dat ik dacht: hoe kan het nou zou zijn dat je er zo lang over doet om geen andere oplossing te vinden dan weer hetzelfde te doen? Dat is toch gek?”

Risico’s nemen

Wilfred wil dat de overheid ons vrijlaat, zodat we zelf kunnen kiezen welk risico we lopen. “Ik moet eerlijk zeggen: ik zit ook steeds meer op die lijn hoor. Van: geef onszelf een beetje de ruimte om de risico’s te nemen die we willen nemen.”

Hij vindt het ook onzin dat reizen wordt afgeraden tot medio maart. “Die reisindustrie had het toch ook goed geregeld? Je komt aan, je moet eerst getest worden, je zit in het vliegtuig met een afzuiginstallatie, je wordt op allerlei manieren in goede banen geleid.”

Toch durft Wilfred er niet tussenuit te gaan. “Als ik ga, denk ik dat ik het hele land over me heen krijg.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen