Boezemvriendin Glennis Grace bedreigt Dennis Schouten: ‘Vuile rat’

Dennis Schouten wordt bedreigd door een boezemvriendin van Glennis Grace. Ze raadt hem aan om op straat over zijn schouders te kijken en geeft aan te hopen dat zijn vader snel overlijdt.

Jan Roos, Glennis Grace en Dennis Schouten © YouTube

Het grenzeloze narcisme van Glennis Grace was vorige week het onderwerp van gesprek in RoddelPraat, de smeuïge online talkshow van Dennis Schouten en Jan Roos. Vlak voor het overlijden van haar vader nam Glennis een vlog op waarin haar doodzieke vader figureerde. Het zag er allemaal vrij ongepast uit en daar uitte RoddelPraat dan ook felle kritiek op.

‘Hé, vuile rat!’

Dennis en Jan hadden weliswaar een goed punt, maar dat werd enigszins onderuit gehaald door grapjes waarin Jan refereerde aan de zwarte huidskleur van Glennis’ vader. Zo lachte hij erom dat Glennis een banaantje prakte voor haar ‘diepgepigmenteerde’ vader. Daarna trok Jan zijn zwarte capuchon over zijn hoofd: “Ik lijk ook nog op hem, zie je?”

Een boezemvriendin van Glennis die in die bewuste vlog hielp om een kerstboompje op te tuigen, ene Angela, heeft vervolgens op Instagram een woest berichtje gestuurd aan Dennis. “Hé vuile rat!! Jullie moeten jullie diep schamen.. om zo te praten over een vader!! Jij en die dikkeeeeee maaat van je jullie zijn de grootste racisten die er bestaan!!”

Over je schouder kijken

Vervolgens ontploft Angela echt vol-le-dig. “Hoop dat jullie de tering worden geslagen door dit soort uitspraken, geld verdienen met dit soort uitspraken!! Schaaaaaam je diep, ik hoop voor je dat jou papa nog lang mee gaat (niet dus). Ik ben dat meisje die die kerstboom aan het optuigen was en geloof me: jij mag nu achter je om gaan kijken op straat, samen met die dikke maat van je.”

Het klinkt allemaal vrij ordinair en opvliegend, een beetje zoals we Glennis zelf ook al kennen. Angela stuurde haar reactie privé aan Dennis Schouten, maar hij vertoont die deze week onomwonden in de nieuwste aflevering van RoddelPraat. Dat had ze natuurlijk kunnen verwachten, wat haar dreigberichtje extra onhandig maakt.

Jan reageert

Jan Roos reageert gelaten op deze bedreiging. “Nu is het heel vervelend als mensen met de dood worden bedreigd en ook dat ze zegt dat jouw vader zo snel mogelijk mag sterven, maar waarom jij vuile rat wordt genoemd en ik die dikke maat? Ik ben toch wel wat meer dan die dikke maat? Annie, als jij ons met de dood wil bedreigen, prima, maar noem me dan gewoon bij mijn naam en niet ‘dikke maat’. Dat is onaardig.”

Zelf vindt Jan niet dat hij zichzelf racistisch heeft uitgelaten. “Lieve mensen, circusaapje zeg je over iemand die wordt uitgebuit voor de roem van een ander.”

Geen excuus

Dennis veinst nu spijt te hebben: “Even naar Glennis om daar toch op terug te komen: het was niet de bedoeling om jou te kwetsen. We snappen dat je in een moeilijke periode zit en Annie… Gezien je vocabulaire ben je niet bijzonder intelligent, maar ik wil niet achter mijn schouder kijken, Jan niet en daarom zeggen wij oprecht vanuit ons hart…”

Jan: “Krijg lekker de tering! Ja, man, ik ga toch niet mijn excuses aanbieden aan iemand die me bedreigt en zegt: ‘Ik hoop dat je vader doodgaat!’ Je begint wel elke dag meer een slap, nat washandje te worden.”

Dennis: “Ik heb overlegd met Wilfred Genee en mijn antwoord is: ‘Sorry.’”

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van de online kijkcijferhit RoddelPraat ziet u onderstaand (bovenstaande passage vanaf 7:30).

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen