Katja Schuurman tegen lockdown, spreekt van ‘coronahysterie’

RTL 4-ster Katja Schuurman vindt dat we in Nederland te veel zijn doorgeschoten. Ze is tegen de strenge lockdown die sinds vandaag geldt en spreekt van ‘coronahysterie’.

Katja Schuurman © William Rutten, RTL

Katja Schuurman, wier man meerdere restaurants runt in Amsterdam, vindt dat de regering de neveneffecten van een lockdown te veel buiten beschouwing laat. Ze wijst erop dat een lockdown tot veel meer zieke gevoelens kan leiden dan corona en dat de nadruk veel te veel op ziek worden door corona ligt.

Ziek

De RTL 4-presentatrice verzet zich tegen de vergaande lockdown. Ze somt op: “Ziek van de stress omdat je werkloos bent, ziek van eenzaamheid, ziek omdat de spanning thuis om te snijden is, ziek omdat je bedrijf naar de klote gaat, ziek omdat je depressief bent. Maar niet ziek door corona, en dat is (het enige, red.) wat telt.”

Katja vindt dat we ons moeten gaan afvragen of het voorkomen van doden wel belangrijker is dan het stilleggen van een land. “Wie bepaalt wat een mensenleven waard is? Mogen we die ethisch lastige vraag op z’n minst serieuzer stellen? Want hoe ethisch verantwoord is het om zoveel mensen in de meest uiteenlopende vormen van ellende te storten?”

Jammer en onterecht

De tv-beroemdheid is er echt helemaal klaar mee. “Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Wat jammer en onterecht dat je kwetsbaar moet zijn om beschermd te worden.”

Daarna gooit Katja er nog wat hashtags tegenaan, waaronder #coronahysterie. Ze tagt daarbij minister-president Mark Rutte.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen