Wendy van Dijk blundert na overlijden Bram van der Vlugt

Wendy van Dijk heeft zaterdag flink geblunderd met haar reactie op het overlijden van steracteur Bram van der Vlugt. Na reacties van volgers corrigeerde ze haar miskleun snel. Dat was te zien op Instagram.

Wendy van Dijk © Shownieuws

Als er een beroemdheid overlijdt buitelen bekende Nederlanders altijd over elkaar heen met reacties waarin ze zichzelf op de voorgrond plaatsen. Het toppunt was de Gerard Joling-tweet na het overlijden van Prince. “Ik zal nooit vergeten dat hij ooit aanwezig was bij een optreden van mij in Amsterdam”, twitterde de zanger in 2016. Nu is het Wendy van Dijk die door de mand valt.

Blunder

Wendy blundert met een emotionele Instagram-post waarin ze de op 86-jarige leeftijd overleden Sinterklaas-acteur Bram van der Vlugt herdenkt. “Wat een ontzettend verdrietig nieuws. Bram speelde maar liefst twee keer mijn vader”, schreef ze zaterdag, waarna ze het over de tv-serie Moordvrouw én de film Alles Is Liefde had.

De acteur die in Alles is Liefde haar vader én Sinterklaas speelde, was echter niet Bram van der Vlugt (ook wel bekend als ‘de échte Sinterklaas’), maar Eric Schneider. Oei, oei, oei. Tot zo ver de innige relatie van Wendy met de overleden beroemdheid. De SBS 6-ster besefte haar blunder pas toen haar volgers haar daarop wezen.

Wendy past tekst aan

De volgers van Wendy waren behoorlijk verbaasd. “Zo sneu! Maar in Alles is Liefde speelde iemand anders Sinterklaas toch?”, merkte iemand op. Iemand anders vervolgens: “Ja, het is Eric Schneider. In de film Tom van Ophorst. Dan krijgt ‘ie een hartaanval. Heb de film wel honderd keer gezien.”

En ene Joyce: “Verschrikkelijk he? Maarre Bram heeft Sinterklaas toch niet gespeeld in Alles is Liefde?”

Wendy haalde de verwijzing naar Alles is Liefde én de reacties daarover snel weg. “Wat een ontzettend verdrietig nieuws. Bram speelde in Moordvrouw mijn vader”, is nu slechts nog te lezen.

Shownieuws

Tot overmaat van ramp werd Wendy van Dijk ’s avonds in Shownieuws ook nog eens neergezet als een BN’er die wel héél graag wil reageren op een overlijden. Ze was de enige BN’er bij wie de cameraploeg van Shownieuws een reactie mocht komen ophalen over het overlijden van Bram van der Vlugt.

Volgens Evert Santegoeds kon er namelijk bijna niemand gevonden worden die op camera wilde reageren. “We hebben verschillende mensen gesproken. Er zijn er ook wat die terughoudend zijn met het reageren op camera, omdat ze denken: het gaat over Bram van der Vlugt en niet over mij vandaag.”

Indirect natuurlijk een flinke sneer, aangezien Wendy wél voor de camera verscheen. “Ja, ik koester hele warme en liefdevolle herinneringen aan hem”, begon ze haar verhaal in Shownieuws.

Het zou overigens ook goed kunnen dat Wendy van Dijk helemaal niets te verwijten valt: wellicht is de mysterieuze ‘derde persoon‘ weer eens actief geweest op haar socials.

Insta-post

De Instagram-post van Wendy van Dijk:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen