Bram van der Vlugt (86) overleden, was twee weken geleden nog op tv

Acteur Bram van der Vlugt is op 86-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij blies in zijn slaap zijn laatste adem uit. Dat heeft zijn familie laten weten in een persbericht.

Bram van der Vlugt © SBS

Bram van der Vlugt heeft in vele series gespeeld zoals Medisch Centrum West en Unit 13, maar was toch vooral bekend als ‘de echte Sinterklaas’. Maar liefst 25 jaar lang, tot 2010, kroop hij in de huid van de goedheiligman. Nog maar twee weken geleden was hij te gast in het live-programma De 5 Uur Show op SBS 6.

5 Uur Show

Dat het met het coronavirus snel kan gaan, blijkt maar weer. Twee weken geleden, op een vrijdagmiddag, zette Bram van der Vlugt nog met verve de rol van Sinterklaas neer in het programma De 5 Uur Show. Hij had het in deze uitzending nota bene over zijn ‘coronarietje’, een rietje dat is verpakt in papier en dus coronaproof is.

Veel mensen vinden het extra schokkend dat Bram zo kort geleden nog zo energiek was. “Je hart breekt als je je bedenkt dat dit twee weken geleden was en dat hij er nu niet meer is door corona”, merkt kijker Hill op op YouTube.

95 jaar

In een interview met het AD zei Bram van der Vlugt in oktober nog dat hij bang was voor corona. “Deze tijd is verschrikkelijk. De angst voor corona is bij mij in volle hevigheid teruggekeerd. Ik zie filmpjes langskomen van restverschijnselen bij mensen die aan de beademing hebben gelegen, dat moet me niet overkomen.”

“Ik ben banger dan in maart. Nu kom je niet meer weg met: ach ja, misschien word ik maar een beetje ziek. Dat zou kunnen, maar op mijn leeftijd niet meer, denk ik.”

Fragment

Het fragment uit De 5 Uur Show:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen