John de Mol belde Linda de Mol wakker na kijkrecord op SBS 6

Een kijkje achter de schermen bij de Nederlandse tv-adel: John de Mol heeft zijn zus Linda de Mol gisteren wakker gebeld om het kijkcijferrecord te vieren dat zij de avond ervoor vestigde op zijn zender SBS 6. Dat heeft de tv-koningin verklapt aan Shownieuws.

John de Mol en Linda de Mol © William Rutten, Roy Beusker

Linda de Mol trok zondagavond enorm veel bekijks met de aftrap van haar talkshow Linda’s Wintermaand. Met niemand minder dan Mark Rutte als eerste gast, zat de tv-koningin gebeiteld: er keken maar liefst 1,9 miljoen mensen. Ze zette niet alleen de beste zondagscore van SBS 6 in vierenhalf jaar tijd neer, maar ook haar beste talkshowscore ooit.

John belt Linda

John de Mol stond helemaal te stuiteren toen de kijkcijfers iets na 7.35 uur bekend waren. Hij besloot zijn zus Linda wakker te bellen met dit heuglijke nieuws. “Ja, wat leuk hè? Goh, ik was blíj vanmorgen, niet normaal. Ik werd wakker gebeld door m’n broer. Hij belde om 7.40 uur ofzo op de huistelefoon”, vertelde ze gisteren in Shownieuws.

De tv-koningin schrok zich helemaal dood. “Dan staat altijd mijn hart stil, want dan denk ik: oh god, er is iets ergs gebeurd. En die zei: ‘Heb je nog niet gekeken?’ Nou, ik sliep nog, dus ik zei: ‘Ik weet het nog niet.’ Hij zei: ‘Bijna 1,9 miljoen kijkers, wat geweldig!’ Dus de dag begon echt heel goed.”

Lat ligt megahoog

Op hoge kijkcijfers had Linda wel gerekend, maar niet op zúlke hoge. “Ik dacht natuurlijk wel: ja, onze minister-president zit daar op de bank, dat is natuurlijk wel heel bijzonder. En dan dit. Het is natuurlijk fantastisch.”

Er volgen nu nog drie afleveringen. Die van aankomende zondag valt wat tegen qua bezetting (André Hazes jr. en Natacha Harlequin), maar daarna volgen de afleveringen met Martien Meiland en Matthijs van Nieuwkerk. “Ja, de lat ligt megahoog. Nou, ik ga er niet vanuit dat we dit vasthouden, maar ik hoop natuurlijk wel dat we heel goed blijven scoren. Dat zou wel fantastisch zijn, maar we zien het wel.”

Rutte belt Linda

Het is al heel leuk dat mensen er zo van genieten, vindt Linda. “Ik vind het ook echt leuk om te horen dat mensen er zo van genieten. Dat vind ik bijna net zo belangrijk als die cijfers.”

“Mark Rutte belde mij vanmorgen heel spontaan. Die had ik ineens aan de telefoon om te bedanken voor de leuke avond en dat hij het ontzettend leuk had gevonden. Nog om even te bedanken, wat ik ongelooflijk attent vond.”

‘SBS rekende op 1,2 miljoen’

Albert Verlinde legde in Shownieuws uit dat niemand op 1,9 miljoen kijkers had gerekend. “

Er is enorm naar gekeken. Het was dit weekend ook wel een beetje het gesprek van de dag, hè? Want wat zou Mark Rutte allemaal vertellen. Nou, 1,9 miljoen menen hebben zitten kijken en daarmee heeft ze het NOS Journaal van acht uur verslagen. Als je weet dat dat de meest bekeken journaaluitzending van de hele week is, dan is het echt een enorme prestatie.”

“Het is echt onvoorstelbaar. Iedereen dacht een beetje aan 1,2 à 1,4 miljoen kijkers. Dat is veel, want over het algemeen haalde het programma dat in al die jaren bij RTL. Dan komt er dit aantal uit: 1,9 miljoen.”

U kunt Linda’s Wintermaand met Mark Rutte terugzien op KIJK.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen