Verschrikkelijk: Daphne Deckers getroffen door vetluis

Heel erg vervelend nieuws voor Daphne Deckers. De oud-presentatrice is getroffen door vetluis en wijt er dit weekend haar hele column in de Vrouw aan. Dat is te lezen in het katern van De Telegraaf.

Daphne Deckers Beeld: NPO

Daphne Deckers schrijft elke week een column in de weekendbijlage van de krant. Over het algemeen gaan haar stukjes echt he-le-maal nergens over, maar deze week heeft ze warempel toch iets spannends meegemaakt. De bekende Nederlander is namelijk getroffen door een walgelijke opeenhoping van huidvet, huidschilfers en silicaten.

Bolle harses

Het begon allemaal met een wit T-shirt dat Daphne met zwarte smeerstrepen uit haar Muidense wasmachine haalde. Ze was aanvankelijk behoorlijk over de zeik. “Ik vroeg met mijn gebruikelijke tact wie het in zijn bolle harses had gehaald om zijn zwarte handen af te vegen aan een wit T-shirt.”

Richard Krajicek schrok zich vast en zeker wezenloos van zijn schreeuwende huisvrouw. Ze bond pas in toen ze een paar dagen later haar eigen gloednieuwe trui uit de wasmachine haalde. “Met een langgerekte smeerstreep over de voorkant. Eh, oké. Misschien lag het dus aan míj.”

Vetluis

Daphne kreeg er echt een heel erg vervelend gevoel van, omdat ze niet precies wist waar ze het moest zoeken. Ze begon te overleggen met mensen die zich in haar vriendenkring bevinden. Eén van die vriendinnen wist Daphne verder te helpen. “O, ik hoor het al, je hebt vetluis”, zei deze mevrouw.

De schrijfster had nog nooit van vetluis gehoord, maar ze vond het wel heel erg vies klinken. Vetluis is ook wel bekend als wasluis. “Het is smurrie die zich ophoopt in je wasmachine.” Ontzettend schrikken, want dat heeft ze nog nooit gehad. “En ik heb al een jaar of dertig een eigen wasmachine.”

Research

Het hield Daphne flink in zijn greep. Ze kon er met haar pet niet bij dat ze hier in dertig jaar lang nog nooit last van heeft gehad, maar dat er nu ineens allemaal smurrie in haar wasmachine zat. Daarom begon ze research te doen op Google. Ze vond onder meer filmpjes die de opkomst van vetluis verklaren.

Het komt er volgens Daphne op neer dat de samenstelling van veel wasmiddelen is veranderd vanwege milieuvoorschriften, waardoor er meer resten achterblijven in de machine. Ze heeft haar wastrommel nu schoongemaakt door een kookwasje te draaien met daarin een schep soda. “Je moet luisteren naar de experts”, legt ze uit.

Turbulente

Het was al met al een turbulente week voor Daphne. Gelukkig heeft ze alles van zich af kunnen schrijven in haar bijna 500 woorden tellende column in de Vrouw.

En dan te bedenken dat Sandra Schuurhof door Vrouw is ontslagen omdat haar columns te seksloos waren.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen