Veronica Inside-trio heeft liever Europa League dan Champions League

De mannen van Veronica Inside zijn er helemaal niet rouwig om dat Talpa de rechten van Champions League heeft verloren. Ze krijgen de Europa League er immers voor terug, zeiden ze gisteren op Veronica.

René van der Gijp © Veronica Inside

Na de zomer wisselen RTL en Talpa van voetbalrechten: de Champions League gaat naar RTL, de Europa League naar Veronica. “Ik ben er eigenlijk wel enthousiast over. Het is voor ieder persoonlijk, maar ik vind nog steeds: Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en misschien Vitesse vind ik interessanter dan Juventus of Real Madrid. Om te doen op tv”, aldus Johan Derksen.

Liever Ajax

De Europa League mag dan wel het mindere toernooi zijn, maar er doen wel veel Nederlandse clubs aan mee, zegt Johan. “En ik denk dat het Nederlandse publiek ook liever Ajax en Feyenoord volgt, dan buitenlandse topclubs. Vroeger was dat een bijzonderheid, maar tegenwoordig kun je op iedere zender Real Madrid, Barcelona en Liverpool zien spelen.”

Daar is René van der Gijp het mee eens. “Ik ben wel groot fan van de Champions League. Ik vind alleen wel dat er bij de laatste twaalf altijd elf zitten die je vooraf al kunt noemen en dat er dan één verrassing bij zit. Dat kan dat Atalanta zijn, Leipzig, Ajax, maar voor de rest is het Liverpool, Manchester City, Bayern München, PSG, Real Madrid, Barcelona.”

‘Geef lekker aan RTL 7’

Het is altijd hetzelfde, vervolgt René. “Ik moet wel zeggen: wij begonnen natuurlijk wel met het beste jaar van de Champions League van de afgelopen twintig jaar. Dat gaat ook waarschijnlijk de komende twintig jaar niet meer gebeuren. Ook die wedstrijden van Ajax tegen Bayern en Real Madrid: dat waren gewoon topwedstrijden. Toen zei ik al na een jaar: geef het lekker aan het RTL 7, want wij hebben het mooiste jaar gehad nu.”

Valentijn Driessen “Je hebt wel één zekerheid bij die Champions League en dat is dat je wel altijd één Nederlandse deelnemer hebt en dat had je tot voor kort natuurlijk niet. Daar zullen ze het ook wel op gekocht hebben, neem ik aan.”

Johan: “Ja, maar je hebt ook de zekerheid dat ze er haast altijd met de kerst weer uit zijn.”

Valentijn: “Ja, en dan zitten jullie natuurlijk gebakken, want vaak vallen ze dan ook nog terug in de Europa League.”

Johan: “Dat is nu ook gebeurd, hè?”

Geen harde strijd

Uiteindelijk viel de strijd om de voetbalrechten reuze mee, zegt Wilfred. “De NOS heeft niet meegedaan en Amazon ook niet, waar ze het over hadden. Het ging dus tussen Talpa en RTL.”

Johan: “Ik ben er niet ontevreden over.”

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen