Diederik Gommers en Mark Rutte belden over tv-blunder Famke Louise

Diederik Gommers heeft de ochtend na de controversiële Jinek-uitzending met Famke ‘ik heb respect voor corona’ Louise gebeld met minister-president Mark Rutte. Dat vertelt hij vandaag in NRC.

Diederik Gommers en Famke Louise Foto: RTL

Famke Louise zat eind september in de talkshow van Eva Jinek om de boodschap van de #ikdoenietmeermee-BN’ers te verkondigen. Ze stamelde dat ze respect heeft voor corona, maar niet voor de coronamaatregelen. Het was één grote wanvertoning, maar IC-opperhoofd Diederik Gommers toonde volop begrip voor de zangeres.

‘Met Mark!’

Diederik werd door veel kijkers geprezen om de manier waarop hij met Famke omging. Hij had voor de uitzending nog nooit van haar gehoord, maar toch toonde hij direct compassie met de artieste. “Vooral erná, toen ze werd afgemaakt op sociale media. Ik heb kinderen van die leeftijd.”

Ook Mark Rutte vond dat Diederik het goed aanpakte. Hij belde hem de ochtend na de uitzending van Jinek. “‘Met Mark!’, hoorde ik. Ik dacht even dat een hockeyvriend een grap met me uithaalde. Het klonk alsof we elkaar al lang kenden. Maar heel leuk en aardig van Rutte. Hij feliciteerde me met mijn optreden.”

Sceptici

Achteraf gezien vindt Diederik dat hij helemaal niets bijzonders heeft gedaan. Zijn enige doel is om sceptici mee te krijgen. “Als ik jongeren kan bereiken via Famke Louise en via Instagram, dan doe ik dat. Een programma als Jinek is leuk, maar daar bereik je alleen weldenkende vijftigplussers.”

Inmiddels spreken ze elkaar niet meer. “Ze heeft ook een management, hè. Ze zei dat ze niet alleen met corona geassocieerd wil worden.”

Een uitgebreid interview met Diederik Gommers kunt u lezen op de NRC-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen